Jump to content
Dogomania

Mastiffka Zuza juz w swoim jedynym wymarzonym domku !!!!!!

Recommended Posts

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może, dziki allegro moj tymczasowicz znalazl dom i od tygodnia jest w nowm domku :-)

Allegro jest caly czas, najpierw cegielki, potem szukanie domu, jedna aukcja sie konczy druga zaczyna...

Posted

Jutro jest ostatni dzień dawania ogłoszeń do gazety " Mój Pies"
Z przyczyn osobistych nie moge dać jutro tego ogłoszenia , ale rozmawiałam z Patia, i ona przefaksuje ogłoszenie ze zdjeciem Zuźki które ukarze sie w marcu miesiecznika " Mój Pies".

Ja wyśle ogłoszenia do " Gazety Wyborczej " z ogłoszeniem Zuźki na cały kraj.

Faktury beda wystawione na Stowarzyszenie " Niczyje ".

Ewusek Może warto wystawić kolejne cegiełki na allegro dla Zuźki? Kazda zebrana kwota napewno sie przyda.

Posted

myslalam o tym, ale ostatnia aukcja poszla dosc kiepsko :-(
Ci co mieli kupic juz kupili, dam im odetchnac 2 tygodnie i znowu wystawie.
Jutro konczy sie aukcja szukania domu, mam prawie 6 tys odwiedzin, ale co z tego... wystawie jeszcze raz z dzisiejszymi fotkami, troszke zmienie koncepcje i za 2 tyg beda cegielki.

Faktura na NIczyje (dane na www.niczyje.org),
Pata, jezeli mozesz to podaj moj adres do wysylki faktury, podam ci na pw, dzieki

Posted

proponuje dawac w nowych ogloszeniach nowe zdjecia Zuzy - wyglada juz na nich zdecydowanie lepiej. to naprawde jest przepiękna sunia.

jesli ktos bedzie potrzebowal tych zdjec bez czarnych ramek albo wiekszych/mniejszych to prosze o sydnal - podesle.

Posted

Ogłoszenie do "Mojego psa " już wysłałam . Ogłoszenie w ramce , ze zdjęciem + ogłoszenie internetowe na stronie miesięcznika , które będzie widoczne przez cały miesiąc kosztowało 140 zł . Zaraz wpłacam pieniądze i muszę przefaksowac dowód wpłaty .

Posted

dzieki :-)

Wczoraj bylam u Beaty, Zuzka siedziala w kojcu bo przyszedl facet naprawiac komin. Bardzo jej sie tam podobalo
Beata ja wypuscila na ogrod, Zuzka pobiegala sama i z Beata a potem SAMA wrociła do kaja

Moim zdaniem ona jest przyzwyczajona do mieszkania w kojcu.

Porownujac moja sucz i Zuzke to dzien do nocy... moja na terenie spi, ma wszystko gdzies i mozna ja ukrasc, a Zuzka jest czujna i pilnuje.

To bedzie naprawde swietny stroz !

Posted

ona jest naprawde super, tylko teraz nie jest w swojej roli... ona jest psem strozujacym, tego jest nauczona i powinna znalesc dom, ktory bedzie strzec.
Mysle, ze powinnismy skupic sie bardziej na szukaniu domu, ktorego Zuzia moze pilnowac - nawet jako drugi pies , ona po prostu w domu nie jest soba... dla niej domem jest podworko.

Posted

Zuzia pieknieje i nie jest ani mastifem angielskim ani bullmastiffem. Interesuje sie kynologia od dobrych kilku lat i zaczelam sie zastanawiac... czy Zuzia przypadkiem najbardziej nie przypomina psa rasy Boerboel ???

Posted

....ale ona ma krótką sierść-jak sobie poradzi w zimie? Jeśli ktoś weźmie ją jako typowo stróżującego psa nie spodziewam sie, ze w mrozy wpuści ją do domu. Poczekajmy Ewusku z zaznaczaniem, że strózuje idealnie-moze jednak ma szanse jako przytulanka kanapowa.(zawsze może drzwi wejsciowych popilnowac:-)

Posted

zdecydowanie bym sie sprzeciwiala oddaniu Zuzy do kenelu. to ze umie w nim przebywac i ze jest psem strozujacym nie znaczy ze ma trafic, za przeproszeniem, do budy. pies strozujacy w mieszkaniu tez bedzie mial co robic. oczywiscie kazdemu z nas marzy sie dla naszych podopiecznych dom z ogrodem ale pamietajmy jedno - aktualnie z adopcjami jest nienajlepiej.

"Psy krotkowłose po tym jak mieszkaja na dworzu - w budzie czy w kenelach dostaja podszerstka"

tak, dostaja tez zwyrodnienia stawow oraz reumatyzmu. przeciez wiekszosc tych ras pochodzi z rejonow znacznie cieplejszych niz polska. wprawdzie zimy u nas ostatnio lagodne ale jednak nadal bywaja mrozne.

Posted

kazdy pies dostaje zwyrodnienia stawow na starosc...

wiesz, jezeli trafilby sie dobry domek to dlaczego nie rozwazyc takiej propozycji ? Nie kazdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem...

Posted

mam duze watpliowsci co do "dobroci" domow trzymajacych psy tylko i wylacznie w kenelach przez caly rok. ale w tym momencie to i tak dywagacje o niczym bo na razie nie ma zadnego domu do rozwazan.

Posted

Ewusek napisał(a):
kazdy pies dostaje zwyrodnienia stawow na starosc...

wiesz, jezeli trafilby sie dobry domek to dlaczego nie rozwazyc takiej propozycji ? Nie kazdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem...

Ewusek , daruj sobie dywagacje weterynaryjne bo to stek bzdur , wystarczyło juz jak dałaś popis całkowitych niekompetencji i histerii na watku Fałdki.

Nie każdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem ale tej suce wystarczy w zupelnosci osobisty czlowiek i małe mieszkanie . Dla tych ras i ich mieszanek łozko i cieplo czlowieka to najwazniejsza rzecz.

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Ewusek , daruj sobie dywagacje weterynaryjne bo to stek bzdur , wystarczyło juz jak dałaś popis całkowitych niekompetencji i histerii na watku Fałdki.

Nie każdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem ale tej suce wystarczy w zupelnosci osobisty czlowiek i małe mieszkanie . Dla tych ras i ich mieszanek łozko i cieplo czlowieka to najwazniejsza rzecz.

wiesz co Beata, najpierw pomyśl a potem napisz... już w watku o Krzyczkach jestes mistrzynia bicia piany, wiec chociaż tutaj wyluzuj.

Posted

Malibu napisał(a):
Rzeczywiscie podobieństwo jest bardzo duże, tyle tylko że te na zdjeciach Boerboelki maja w połowie ciete ogony , a Zuza ma swój długi.

u CC niektorzy obcinaja a inni nie... moze tu jest tak samo...

Posted

W watku o Krzyczach ja sie praktycznie nie odzywam wiec znowu cos Ci sie pomyliło. Myśle , myśle i podtrzymuje to co napisałam.
EOT

Blue berry zrobilam sobie wersje mailowa info o Zuzce i poprzesyłalam do znajomych z prosba o przeslanie dalej, mam nadzieje, ze cos sie uda znalezc szybciutko.

Posted

[quote name='Beata_Dorobczyńska']
Blue berry zrobilam sobie wersje mailowa info o Zuzce i poprzesyłalam do znajomych z prosba o przeslanie dalej, mam nadzieje, ze cos sie uda znalezc szybciutko.
Mogę prosić tą wersję mailową :roll:
Też porozsyłam gdzie się da.
ziuta-23@o2.pl