Malibu Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Może allegro przyniesie Zuźce szczeście :):):) Quote
Ewusek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 może, dziki allegro moj tymczasowicz znalazl dom i od tygodnia jest w nowm domku :-) Allegro jest caly czas, najpierw cegielki, potem szukanie domu, jedna aukcja sie konczy druga zaczyna... Quote
Malibu Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Jutro jest ostatni dzień dawania ogłoszeń do gazety " Mój Pies" Z przyczyn osobistych nie moge dać jutro tego ogłoszenia , ale rozmawiałam z Patia, i ona przefaksuje ogłoszenie ze zdjeciem Zuźki które ukarze sie w marcu miesiecznika " Mój Pies". Ja wyśle ogłoszenia do " Gazety Wyborczej " z ogłoszeniem Zuźki na cały kraj. Faktury beda wystawione na Stowarzyszenie " Niczyje ". Ewusek Może warto wystawić kolejne cegiełki na allegro dla Zuźki? Kazda zebrana kwota napewno sie przyda. Quote
Ewusek Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 myslalam o tym, ale ostatnia aukcja poszla dosc kiepsko :-( Ci co mieli kupic juz kupili, dam im odetchnac 2 tygodnie i znowu wystawie. Jutro konczy sie aukcja szukania domu, mam prawie 6 tys odwiedzin, ale co z tego... wystawie jeszcze raz z dzisiejszymi fotkami, troszke zmienie koncepcje i za 2 tyg beda cegielki. Faktura na NIczyje (dane na www.niczyje.org), Pata, jezeli mozesz to podaj moj adres do wysylki faktury, podam ci na pw, dzieki Quote
blue.berry Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 proponuje dawac w nowych ogloszeniach nowe zdjecia Zuzy - wyglada juz na nich zdecydowanie lepiej. to naprawde jest przepiękna sunia. jesli ktos bedzie potrzebowal tych zdjec bez czarnych ramek albo wiekszych/mniejszych to prosze o sydnal - podesle. Quote
Patia Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ogłoszenie do "Mojego psa " już wysłałam . Ogłoszenie w ramce , ze zdjęciem + ogłoszenie internetowe na stronie miesięcznika , które będzie widoczne przez cały miesiąc kosztowało 140 zł . Zaraz wpłacam pieniądze i muszę przefaksowac dowód wpłaty . Quote
Malibu Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Patia. A jak z faktura? Patia, u Ciebie to jest tak: prosisz i masz. Bardzo dziekuje za ogłoszenie. Na Ciebie zawsze można liczyć. Quote
Patia Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Do faktury podałam dane Stowarzyszenia Niczyje , które dostałam od Ewuska . Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 dzieki :-) Wczoraj bylam u Beaty, Zuzka siedziala w kojcu bo przyszedl facet naprawiac komin. Bardzo jej sie tam podobalo Beata ja wypuscila na ogrod, Zuzka pobiegala sama i z Beata a potem SAMA wrociła do kaja Moim zdaniem ona jest przyzwyczajona do mieszkania w kojcu. Porownujac moja sucz i Zuzke to dzien do nocy... moja na terenie spi, ma wszystko gdzies i mozna ja ukrasc, a Zuzka jest czujna i pilnuje. To bedzie naprawde swietny stroz ! Quote
Malibu Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Zdjecia najpierw od blue.berry teraz od Ciebie , a Zuźka coraz bardziej przypomina szczesliwego psa. :cool2::painting::Dog_run::bluepaw: Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 ona jest naprawde super, tylko teraz nie jest w swojej roli... ona jest psem strozujacym, tego jest nauczona i powinna znalesc dom, ktory bedzie strzec. Mysle, ze powinnismy skupic sie bardziej na szukaniu domu, ktorego Zuzia moze pilnowac - nawet jako drugi pies , ona po prostu w domu nie jest soba... dla niej domem jest podworko. Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Zuzia pieknieje i nie jest ani mastifem angielskim ani bullmastiffem. Interesuje sie kynologia od dobrych kilku lat i zaczelam sie zastanawiac... czy Zuzia przypadkiem najbardziej nie przypomina psa rasy Boerboel ??? Quote
Benia-b Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 ....ale ona ma krótką sierść-jak sobie poradzi w zimie? Jeśli ktoś weźmie ją jako typowo stróżującego psa nie spodziewam sie, ze w mrozy wpuści ją do domu. Poczekajmy Ewusku z zaznaczaniem, że strózuje idealnie-moze jednak ma szanse jako przytulanka kanapowa.(zawsze może drzwi wejsciowych popilnowac:-) Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 a tutaj jest super galeria http://www.monumentalkennels.com/photos.htm Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Psy krotkowłose po tym jak mieszkaja na dworzu - w budzie czy w kenelach dostaja podszerstka - kiedys o tym Olga na molosach pisala. Quote
blue.berry Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 zdecydowanie bym sie sprzeciwiala oddaniu Zuzy do kenelu. to ze umie w nim przebywac i ze jest psem strozujacym nie znaczy ze ma trafic, za przeproszeniem, do budy. pies strozujacy w mieszkaniu tez bedzie mial co robic. oczywiscie kazdemu z nas marzy sie dla naszych podopiecznych dom z ogrodem ale pamietajmy jedno - aktualnie z adopcjami jest nienajlepiej. "Psy krotkowłose po tym jak mieszkaja na dworzu - w budzie czy w kenelach dostaja podszerstka" tak, dostaja tez zwyrodnienia stawow oraz reumatyzmu. przeciez wiekszosc tych ras pochodzi z rejonow znacznie cieplejszych niz polska. wprawdzie zimy u nas ostatnio lagodne ale jednak nadal bywaja mrozne. Quote
Ewusek Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 kazdy pies dostaje zwyrodnienia stawow na starosc... wiesz, jezeli trafilby sie dobry domek to dlaczego nie rozwazyc takiej propozycji ? Nie kazdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem... Quote
blue.berry Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 mam duze watpliowsci co do "dobroci" domow trzymajacych psy tylko i wylacznie w kenelach przez caly rok. ale w tym momencie to i tak dywagacje o niczym bo na razie nie ma zadnego domu do rozwazan. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ewusek napisał(a):kazdy pies dostaje zwyrodnienia stawow na starosc... wiesz, jezeli trafilby sie dobry domek to dlaczego nie rozwazyc takiej propozycji ? Nie kazdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem... Ewusek , daruj sobie dywagacje weterynaryjne bo to stek bzdur , wystarczyło juz jak dałaś popis całkowitych niekompetencji i histerii na watku Fałdki. Nie każdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem ale tej suce wystarczy w zupelnosci osobisty czlowiek i małe mieszkanie . Dla tych ras i ich mieszanek łozko i cieplo czlowieka to najwazniejsza rzecz. Quote
Malibu Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Rzeczywiscie podobieństwo jest bardzo duże, tyle tylko że te na zdjeciach Boerboelki maja w połowie ciete ogony , a Zuza ma swój długi. Quote
Ewusek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Ewusek , daruj sobie dywagacje weterynaryjne bo to stek bzdur , wystarczyło juz jak dałaś popis całkowitych niekompetencji i histerii na watku Fałdki. Nie każdy mieszka w palacu z kilkuhektarowym ogrodem ale tej suce wystarczy w zupelnosci osobisty czlowiek i małe mieszkanie . Dla tych ras i ich mieszanek łozko i cieplo czlowieka to najwazniejsza rzecz. wiesz co Beata, najpierw pomyśl a potem napisz... już w watku o Krzyczkach jestes mistrzynia bicia piany, wiec chociaż tutaj wyluzuj. Quote
Ewusek Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Malibu napisał(a):Rzeczywiscie podobieństwo jest bardzo duże, tyle tylko że te na zdjeciach Boerboelki maja w połowie ciete ogony , a Zuza ma swój długi. u CC niektorzy obcinaja a inni nie... moze tu jest tak samo... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 W watku o Krzyczach ja sie praktycznie nie odzywam wiec znowu cos Ci sie pomyliło. Myśle , myśle i podtrzymuje to co napisałam. EOT Blue berry zrobilam sobie wersje mailowa info o Zuzce i poprzesyłalam do znajomych z prosba o przeslanie dalej, mam nadzieje, ze cos sie uda znalezc szybciutko. Quote
Ziutka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 [quote name='Beata_Dorobczyńska'] Blue berry zrobilam sobie wersje mailowa info o Zuzce i poprzesyłalam do znajomych z prosba o przeslanie dalej, mam nadzieje, ze cos sie uda znalezc szybciutko. Mogę prosić tą wersję mailową :roll: Też porozsyłam gdzie się da. ziuta-23@o2.pl Quote
Recommended Posts