Jump to content
Dogomania

Mastiffka Zuza juz w swoim jedynym wymarzonym domku !!!!!!

Recommended Posts

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

swiat sie kończy naprawde...
takiej pieknej suki nikt nie chce...:shake:

Hotelik w krakowie nie jest zły, ale małej na pewno bedzie lepiej blizej Was, a juz szczególnie ze moze zostać tam gdzie jest... Kojec to jeszcze nie tragedia - w hotelu psy tez mieszkaja przeciuez w kojcach.. Pogoda też na razie sprzyja dzieki Bogu..

PS malutki off, ale bardzo Was prosimy o pomoc.. Stara mastinka z Lublina - pan umarł, szuka domu na stare lata
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9413437#post9413437

Posted

A ja zapytam osobe ewusek która założyła ten temat na molosach co zrobiła do tej pory w pomocy szukania domu dla Zuzi?.

Mam wrażenie że po prostu olała cały temat , to że Zuzia na już potrzebuje domu, to że Beata nie siedzi na forum i nie aktualizuje na bieżaco tematu. I tak sobie myśle że ma w nosie że dni pobytu Zuzi u Beaty na dobra sprawe sa policzone. Wyladowanie w kojcu ( też nie wiadomo na jak długo) jest lepsze niż nic, ale napewno nie lepsze od ciepłego domu.

Coraz wiecej osób angażuje sie w pomoc szukania domu dla Zuzi , ale pytam ewusek , jeżeli sama nie daje rady, nie poprosiła o mopoc forumowiczów dużo wcześniej, tylko kiedy sami sie zorientowali że temat " śpi" próbuja pomóc.

ewusek na innym forum prosiłam Ciebie o zmaiane tytułu, dlaczego do tej pory nigdzie nie jest zmieniony?

ewusek ten post , to nie atak na Ciebie, ale z własnego doświadczenia wiem że samej nie wiele da sie zrobić bez aktualizowania tematu.

Ogłoszenie o Zuzi jest także na stronie "EMIR" w temacie " Psy szukajace domu , a nie nie bedace pod opieka fundacji" ( wiem że wasze myśli sa bardzo różne , ale mnie Emir nigdy nie odmówiła pomocy za bardzo dziekuje) a dlaczego do wczoraj , nie wiem jak jest dzisiaj nie ma ogłoszenia o Zuzi szukajcej domu na stronie fundacji która dzieki ewusek zechciała ja wziaść pod swoje skrzydła?

Bardzo prosze forumowiczów a pomoc szukaniu domu dla Zuzi.
Jesteśmy miłośnikami zwierzat i chyba los tego" nie naszego " nie jest nikomu obojetny dlatego prosze pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jeśli ktoś mi da jakiś niedługi tekst (na niektórych stronach gdzie jestem zalogowana - mieści się tylko 400 znaków :angryy:) to porobię Zuzi więcej ogłoszeń - tyle mogę pomóc :oops: Jeśli preferujecie taką moją pomoc to poproszę na maila tekst, namiary jakie podawać i 4 zdjęcia....ogłoszenia zrobię dzisiaj wieczorem.

Posted

Na Allegro mamy 2 obserwatorów .

Ziutka , ktoś z forum ddb skracał tekst o Zuzi , zaraz poszukam , jest tam tez napisane gdzie Zuzia jest już ogłoszona .

Posted

poprosze benia_b żeby do Ciebie przesłała skrócony tekst ze zdjeciami.
Ona to już robiła , a ja niestety nie umiem wklejać zdjeć.( noga ze mnie )
Dzieki bardzo.

Posted

Ziuta dzieki:)
skrocony tekst (z tym ze chyba na 500 znakow):
"Do oddania śliczna 2letnia sunia mix bullmastifa. Kiedy trafiła do schroniska była wycieńczona i zagłodzona. Ważyła 30kg. Obecnie znajduje się pod dobrą opieką. ZUZA jest przemiłą wesołą sunią i ma świetny kontakt z człowiekiem. Lubi być głaskana i przytulana. Nie toleruje kotów, ani innych psów. Szukamy domu pełnego ciepła i miłosci, ale bez innych zwierząt. Wiecej informacji o suni można uzyskać pod nr .tel. opiekunki:609 441 928"

zdjecia sa w tym watku - chyba jakies najnowsze godzie Zuza nie wyglada jak szkieletor:) np na str 29 watku

tutaj jets lista miejsc gdzie Zuza juz ma ogloszenia:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101070&page=29

Posted

Ciotki, już sobie zapisałam na jakich stronach jest Zuzia....więc tam nie będę umieszczała (no chyba, że mam zrobić dubelka :cool3: to nie ma sprawy :evil_lol:).
Tekst jest OK - zmieści się mam nadzieje ;)
Fotki już sobie ściągnęłam i wieczorkiem biorę się do roboty.

A czy dawał ktoś Zuzię na "żółte strony" do gazety OFERTA?
Czy mam ją dać :cool1:

Posted

W dzisiejszej Wyborczej jest i w Super Expresie.
Z tego co wiem w innych gazetach nigdy nie była ogłoszenia.
Jeżeli możesz zamieść ja w Ofercie.
Dziekuje.

Dla wszystkich pomagajcych

Posted

Malibu napisał(a):
Ja tez, ja też bardzo dziekuje.

Nie ma za co :oops:
Polecam sie na przyszłość - mam tylko nadzieje, że Zuzia znajdzie wreszcie dom :roll:

Posted

[quote name='Malibu']A ja zapytam osobe ewusek która założyła ten temat na molosach co zrobiła do tej pory w pomocy szukania domu dla Zuzi?.

Mam wrażenie że po prostu olała cały temat , to że Zuzia na już potrzebuje domu, to że Beata nie siedzi na forum i nie aktualizuje na bieżaco tematu. I tak sobie myśle że ma w nosie że dni pobytu Zuzi u Beaty na dobra sprawe sa policzone. Wyladowanie w kojcu ( też nie wiadomo na jak długo) jest lepsze niż nic, ale napewno nie lepsze od ciepłego domu.

Coraz wiecej osób angażuje sie w pomoc szukania domu dla Zuzi , ale pytam ewusek , jeżeli sama nie daje rady, nie poprosiła o mopoc forumowiczów dużo wcześniej, tylko kiedy sami sie zorientowali że temat " śpi" próbuja pomóc.

ewusek na innym forum prosiłam Ciebie o zmaiane tytułu, dlaczego do tej pory nigdzie nie jest zmieniony?

ewusek ten post , to nie atak na Ciebie, ale z własnego doświadczenia wiem że samej nie wiele da sie zrobić bez aktualizowania tematu.

Ogłoszenie o Zuzi jest także na stronie "EMIR" w temacie " Psy szukajace domu , a nie nie bedace pod opieka fundacji" ( wiem że wasze myśli sa bardzo różne , ale mnie Emir nigdy nie odmówiła pomocy za bardzo dziekuje) a dlaczego do wczoraj , nie wiem jak jest dzisiaj nie ma ogłoszenia o Zuzi szukajcej domu na stronie fundacji która dzieki ewusek zechciała ja wziaść pod swoje skrzydła?

Bardzo prosze forumowiczów a pomoc szukaniu domu dla Zuzi.
Jesteśmy miłośnikami zwierzat i chyba los tego" nie naszego " nie jest nikomu obojetny dlatego prosze pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przed chwila wrocilam z dzialki, nie bylo mnie od piatku a tam nie ma netu.

Nie moge zmienic tematu na molosach, post jest juz za stary, zeby zmienic temat.

Co zrobilam ?
Wystawilam Zuzie na molosy i na ddb - na inne fora inne osoby ja wstawily a ja nie jestem w stanie wszystkiego aktualizowac.
Pod koniec stycznia mialam obrone wiec nie moglam chodzic, szukac i pytac ...
Ja na sile Beacie Zuzi nie dalam, jest mi przykro, ze sytuacja tak sie rozwinela, jedyne co ja moge teraz robic to ja wspierac - rozmawiamy srednio co 2 dni, zrobilam rowniez allegro, zeby Zuzia mogala byc leczona, karmiona, zeby Beata nie musiala sie martwic o kase.
Teraz czeka mnie zaadresowanie ponad 200 kopert, naklejenie znaczkow i wlozenie kalendarzykow cegielek dla osob, ktore kupowaly kalendarzyki - bo zdjeli mi tez jedna aukcje, bo jest zakaz charytatywnych.

Mam wyjsc na ulice i nagabywac ludzi ?

Nie moge zmienic tematu na molosach, post jest juz za stary, zeby zmienic temat.

Co zrobilam ?
Wystawilam Zuzie na molosy i na ddb - na inne fora inne osoby ja wstawily a ja nie jestem w stanie wszystkiego aktualizowac.
Ja na sile Beacie Zuzi nie dalam, jest mi przykro, ze sytuacja tak sie rozwinela, jedyne co ja moge teraz robic to ja wspierac - rozmawiamy srednio co 2 dni, zrobilam rowniez allegro, zeby Zuzia mogala byc leczona, karmiona, zeby Beata nie musiala sie martwic o kase.
Teraz czeka mnie zaadresowanie ponad 200 kopert, naklejenie znaczkow i wlozenie kalendarzykow cegielek dla osob, ktore kupowaly kalendarzyki - bo zdjeli mi tez jedna aukcje, bo jest zakaz charytatywnych.

Co zrobilam ?

a poza tym, to ja jestem w takiej samej sytuacji jak kazdy inny ... to nie ja znalazlam Zuzie na ulicy, ja zamiescilam info, ze jest znaleziona, potem wspieralam w miare mozliwosci.
Do siebie niestety nie moge jej zabrac, bo nie mam warunkow i mam male dzieci i 4 koty.

Posted

nastepnym razem, jak ktos bedzie mnie prosil o umieszczenie watku to sie poprostu nie zgodze, bo nie chce, zeby potem wszystko co zle - w tym wypadku brak adopcji, bylo skierowane tylko na mnie.

Posted

ja w takim razie mam pytanie: KTO jest odpowiedzialny za sprawe Zuzy.
KTO ja wyciagnal ze schronu, KTO szukal dla mniej DT? Stowarzyszenie Niczyje (na stronie ktorego nadal Zuza nie jest ogloszona)?. ktos z Molosow (Pchła?)? przeciez nie moze byc tak ze nagle nie ma osob ktore sa odpowiedzialne za los psa. Beata dala Zuzi dt. dzielnie znosila biegunki i rzygowinki w domu, zalatwianie sie na podloge, jezdzenie po lekarzach. teraz dzielnie znosi fakt ze Zuza lapie zadymy z jej psami. od jutra ma pracowac z psim behawiorysta. ale niestety mam wrazenie ze Beata jest zostawiona troche sama sobie. napierw byl problem z przekazywaniem pieniedzy i Beata musiala niezle do Zuzy dokladac. problem udalo sie rozwiazac (aczkolwiek wystarczylo pomyslec). potem zrobil sie problem z zachowaniem Zuzy - na poczatku Ewo wiedzialas o nim glownie ty - ale srednio temat poruszylas. twoim wytlumaczenim byl brak czasu - czy poinformawalas kogos o tym, poprosilas o pomoc? pojawila sie opcja zeby Zuze wstawiac do kojca (kiedy Beata wychodzi z domu) - ponoc jest jakas buda do użyczenia - z tym ze nie do konca z ta buda bylo tak zalatwione jak pisalas i finalnie maz beaty jej nie odebral, bo dostal za pozno wiadomosc, pytalam pare razy - czy ktos inny moglby ta bude Beacie przywiezc? a moze Beata ma kupic bude z wlasnych pieniedzy? przeciez teraz jest tak ze jak ona wychodzi z domu to zabiera Zuze ze soba. bo boi sie ja zostawic np jedynie pod opieka corki.

a co bedzie kiedy nie znajdzie sie nikt chetny do adopcji? KTO bedzie podejmowal dalsze decyzje? KTO bedzie jej pomagal? co dalej z pomoca finasowa dla Beaty (zakladajac ze sunia u niej bedzie jeszcze przez miesiac/dwa/trzy)? czy znamy stan "zuzankowej skarpety"? czy sa na niej jeszcze pieniadze? czy ew trzeba ponownie zabrac sie do zbierania funduszy? i na sam koniec - dlaczego Stowarzyszenia Niczyje nie stac na umieszczenie informacji o suni?

niestety takie sytuacji zdazaja sie kiedy w ratowanie psa zaanagazowane sa jedynie osoby prywatne i kiedy z pierwszym sukcesem (znalezienie DT) zaanagazowanie sie konczy albo maleje - i potem troche nie wiadomo kogo pytac, kto ma decydowac i kto ma pomagac?

w tym miejscu chcialabym bardzo podziekowac dziewczynom z forum bordozego za zamieszczenie kilkudziesieciu ogloszen i kilkuset plakatow. za telefoniczny kontakt z Beata i porady. jestescie wielkie i zawsze potraficie sie znalezc!

Posted

24 stycznia wyslalam maila z informacjami do 2 dziewczyn ze Stowarzyszenia z prosba o umieszczenie Zuzi na stronce.

Nina, bardzo Cie prosze przestan mnie atakowac. Nigdy nie bylo klopotow z przeslaniem pieniedzy, w lecznicy na Kosiarzy, beata nic nie placila, placilam ja, za kurczaki i innego weta wysylalam jej kase ze swojego konta jak mi powiedziala dokladnie ile mam jej wyslac. Teraz ma nadwyzke.

[quote name='blue.berry'] ja w takim razie mam pytanie: KTO jest odpowiedzialny za sprawe Zuzy.
KTO ja wyciagnal ze schronu, KTO szukal dla mniej DT? Stowarzyszenie Niczyje (na stronie ktorego nadal Zuza nie jest ogloszona)?. ktos z Molosow (Pchła?)? przeciez nie moze byc tak ze nagle nie ma osob ktore sa odpowiedzialne za los psa.

Zadzwonila do mnie Ziuta i powiedziala, ze do Krzyczek trafila sunia w takim stanie, wyslala mi jej fotki i poprosila o zalozenie watku.
Tak zrobilam. Na forum molosow rozpoczelam szukanie DT, zeby pomoz psu.
Pchla powiedziala o sytuacji Beacie i ona jako jedna z 4 chetnych DT ja wziela - razem pojechaly do schronu.
Stowarzyszenie ZGODZIŁO sie wciagnaz Zuze pod swoje skrzydla bo w lecznicach dla takiego psa jest TANIEJ i na allegro ludzie nie boja sie wplacac pieniedzy niz jak ida na prywatne konto.

[quote name='blue.berry']a co bedzie kiedy nie znajdzie sie nikt chetny do adopcji? KTO bedzie podejmowal dalsze decyzje? KTO bedzie jej pomagal? co dalej z pomoca finasowa dla Beaty (zakladajac ze sunia u niej bedzie jeszcze przez miesiac/dwa/trzy)? czy znamy stan "zuzankowej skarpety"?

decyzje o adopcji podejmie Beata, tak uzgodnilysmy. U niej jest Zuzka i ona zna ja najlepiej, zreszta sama powiedziala, ze nie odda jej jezeli cos bedzie niejasne.
Ja jej caly czas pomagam i bede to robic, zabraknie kasy, bede zbierac dalej.
Na konto stowarzyszenia do tej pory wplynelo ponad 8 tys, wydane jest ok. 5.
ja nie mam dostepu do konta, co jakis czas dostaje info.

[quote name='blue.berry']ponoc jest jakas buda do użyczenia - z tym ze nie do konca z ta buda bylo tak zalatwione jak pisalas i finalnie maz beaty jej nie odebral, bo dostal za pozno wiadomosc, pytalam pare razy - czy ktos inny moglby ta bude Beacie przywiezc? a moze Beata ma kupic bude z wlasnych pieniedzy? przeciez teraz jest tak ze jak ona wychodzi z domu to zabiera Zuze ze soba. bo boi sie ja zostawic np jedynie pod opieka corki.

jest buda stowarzyszeniowa i nikt nigdy nie powiedzial, ze jak wtedy nie zostala odebrana to juz sprawa jest nieaktualna !. Buda jest i czeka.
Dziewczyna, u ktorej jest buda wie, ze buda jest zarezerwowana i czeka na telefon.
Ja nie moge byc posrednikiem, miedzy osoba, ktora ma bude i ktora ma ja odebrac bo nie znam grafikow ww osob - juz o tym mowilam.
Wystarczy, ze Beata lub jej maz zdzwonia sie z dziwczyna od budy i umowia sie na termin pasujacy obojgu.
Ja tez nie jestem w stanie takiej budy przewiesc, tym bardziej zapakowac - to musi byc facet, co najmniej jeden. Buda jest duza i ciezka, do zwyklego samochodu nie wejdzie.

Posted

Faktycznie, na dogo atmosfera ostatnio napięta.
Ewusek założyła wątek, aukcję cegiełkową na allegro, porozsyłała mail przechodni z prośbą o pomoc i zdjęciami Zuzy, była u Beaty i w lecznicy, teraz zajmuje się wysyłaniem kalendarzyków. Na pewno nie jest tak, że nic nie zrobiła. Wiem, że stara się dbać o rozliczenia lecznica-Beata-Niczyje, bo na spotkaniu Stowarzyszenia przypominała o tym wolontariuszkom odpowiedzialnym za finanse. Ale tak jak napisała, nie ma bezpośredniego dostępu do konta Niczyje.
Nie wiem czy ktoś zaglądał kiedyś na wątek Fałdki, mastiffki wyciągniętej chyba z Krzyczek, która przebywała u Ewusek na DT. Po kilku tygodniach walki o wyleczenie, odeszła za TM... Może warto poczytać...
Czy jest szansa, że mąż Beaty podjedzie po budę, Zuzia przeniesie się do kojca, a atmosfera i w domu Beaty i na wątku trochę ostygnie?
A może Beata ma możliwość i czas zalogowania się na wątku na dogo? Zawsze mielibyśmy informację z pierwszej ręki? Nie znam Beaty osobiście, nie mam z Nią żadnego kontaktu, więc nie wiem czy istnieje taka sposobność.

Dzięki za ogłoszenia!
Tak jak pisałam, chętnie podeślę tekst wolontariuszkom odpowiedzialnym za stronę www Niczyje.

A czy ktoś widział ostatnio Zuzkę na żywo? Może mamy jakiejś jej "grubsze" zdjęcia?