ciapuś Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 W łódzkim schronisku jest wiele psów, które potrzebują natychmiastowej pomocy a zwłaszcza miłości i czułości ze strony człowieka . Nawet najlepsza opieka wolontariuszy to nie to samo ,co ciepły dom i miłość "osobistego" pana.Do niedawna zajmowałam się szukaniem domu dla staruszka Zbigniewa, niestety jemu się nie udało .......:-( Może znajdzie się ktoś ,kto uratuje życie Zębusiowi aby nie skończył tak jak nasz kochany Zbyś numer: 3052 imię: Zębacz płeć: pies wiek: ok. 10 lat wielkość: duża rasa: mix owczarka niemieckiego data przyjęcia: 2007-08-01 przebywa w boksie: buda za hotelikiem Zębuś jest najwspanialszym staruszkiem jakiego poznałam.Mimo swoich lat zachowuje się jak ogromny szczeniak ,wita wszystkich radośnie i zachęca do zabrania go na spacer.Nie ma w nim ani krzty agresji,uwielbia pieszczoty i bliskość człowieka a do tego ta jego śmieszna mordka która zdaje się ciągle uśmiechać .Po prostu pies idealny Mam nadzieję że uda nam się wspólnymi siłami znaleźć mu wspaniały domek na stare lata. Liczę na Waszą pomoc kontakt 792-061-133 Agnieszka agamic@toya.net.pl Quote
Niewiasta_21 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 A moze nadamy mu jakies ładniejsze imie? Quote
ciapuś Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Zębuś brzmi bardzo oryginalnie i wiadomo od razu o kogo chodzi,ale oczywiście możemy go nazywać jakkolwiek byle by znalazł domek Quote
hanka456 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Zębuś najpiękniejszy brzydal świata, coś jak Jean Paul Belmodo czeka na równie wspaniały dom jakim jest on sam. Quote
_Tosia_ Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Zębusiu, masz słodkie pycho!! a jak dogaduje się z innymi pieskami? Quote
ewatonieja Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 zmieniłam mu imie na stronie schronika, na to ładniejsze ;) Quote
hanka456 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Ja myślę, że Zębuś dogaduje się calkiem nieźle z innymi. Quote
katya Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Trzeba dodać, że Zębuś nie ma już jednego uszka... Czy ktoś wie co się stało? Chyba inny pies? Quote
hanka456 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Pytałam Panią Dyrektor, powiedziała, że Zębuś nie radził sobie z innymi w stadzie, trochę go napadały. Quote
katya Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Biedny dziadzio, na pewno jest tak kochany jak mój Samuś. Tak myślę żeby zaangażowac Samusia w pomoc Zębusiowi - a mianowicie opisać jego historię na allegro Zębusia, z wnioskiem że warto pokochać starszego pieska. Tak nam radzila kiedyś jakaś cioteczka z poza Łodzi, tak zrobili i stara sunia znalazła dom w ciągu 2 tygodni. Quote
ciapuś Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Jak miło ze tyle Cioteczek zajrzało na wątek Zębusia Mam nadzieję że uda nam się mu pomóc Quote
Szyszka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Ja też mam taką nadzieje. Chcialabym zeby znalazł domek jeszcze przed mrozami, wiem ze mogą to być tylko marzenia, ale co innego pozostało. Quote
ewatonieja Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Zębusiowi możemy pomoc np usunac mu ten paskudny kamień na zębach Quote
luka1 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Zębuś szuka domu. Pies w stylu mufi na stopy - ten prawie na pewno nie pogryzie kapci, nie będzie wiał na spacerku. Ale na pewno mozna z nim pogadać na tematy życiowe. Kochajcie starsze psy i kotecki też. Quote
Szyszka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Zębuś należy do spokojnych psiaków ale bardzo jest spragniony miłości i kontaktu z człowiekiem. Quote
hanka456 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Tak, o kamieniu można pomyslec, napewno by mu się choć troszkę lepiej funkcjonowało. To, ze tyle cioteczek weszło na wątek Zebusia jak najlepiej o nim świadczy. Nie pozostaje obojętny, bo rzeczywiscie podobnie jak Zycia i Zbysio on po prostu da się lubić. Quote
ciapuś Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Ja mogę się tym kamieniem zająć ,ale wiecie że kamień zdejmuje się w narkozie? Czy jest sens go tak narażać? Quote
Recommended Posts