Jump to content
Dogomania

Kraków - Flip i Flap w jednym spali domku. A teraz spia juz w swoich nowych domach:)

Recommended Posts

Posted

Flip i Flap to kolejne dwa psiaki przywiezione z umieralni. Dwa psy, ktore posrod otaczajacego ich cierpienia dawaly sobie namiastke bezpieczenstwa - Flip tulil sie do Flapa, a Flap do Flipa. Wchodzili do jednej budy szukajac ciepla i schronienia; razem bylo im razniej, bo Flip myslal, ze Flap go obroni i na odwrot. Zlaczone jednym losem dodawaly sobie otuchy. Nawet jak Flap zostal dotkliwie pogryziony, Flip przytulil Flapa...wiec, czy mogl pojechac do hotelu sam Flip zostawiajac Flapa?

Flip

Flap

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Flip i Flap to dwa bardzo lagodne i spragnione kontaktu z czlowiekiem psy. Flip to staruszek, ktory zasluguje na godna emeryture i cieply kocyk w zimowe wieczory na nerki. Natomiast Flap to mlodszy pan, ale bardzo wyniszczony/niedozywiony i pogryziony. Obydwa psy bardzo potrzebuja domu, w ktorym moglyby dojsc do siebie. Czy ktos pomimo ich stanu zauwazy ich wyjatkowosc i pokocha?

Posted

Psiaki są bardzo kontaktowe, tylko aparat ich oniesmielał, mieszkają sobie przy ciepłym piecyku i dodatkowo dostali kocyk (podarowany przez Asior) żeby nie leżeli na samych deskach...

Posted

dZIADUŚ jest taki słodki. jechał mi na kolankach na płaszczu zwinięty w kłębuszek. to kochaniątko słodkie tylko bardzo brudne ma futerko..i taki zaniedbany...a ten biduś z ubytkami w sierści to spokojny aniołek:p

Posted

A który ma na imię Flap a który Flip?:p

Posted

fizia napisał(a):
Domki potrzebne!!! A najlepiej jeden wspólny..

Mysle, ze jak psiaki znajda kochajace domy, w ktorych beda czuc sie bezpiecznie to ten wspolny dom nie bedzie konieczny, ale z drugiej strony cudownie by bylo znalezc takich ludzi, ktorzy przygarna dwa potrzebujace psy

Posted

Flip, jamnikowaty dziadzio jest bardzo towarzyski i kontaktowy. Wszystko go interesuje i bardzo cieszy sie ze spacerkow. Dzis mial problemy zoladkowe i sie troszke meczyl, ale mam nadzieje, ze to tylko chwilowa niedyspozycja...
Natomiast Flap, no bida z nedza:shake: Najgorsze jest to, ze do tego wszystkiego chyba nie slyszy, a p.Tomek ma podejrzenia, ze rowniez nie widzi:( (choc jego oczy wygladaja ok). Musi to jeszcze dokladnie sprawdzic weterynarz

Posted

Biedusie :( Mam nadzieję, że uda nam się pojechać w sobotę i wyjść z nimi na chwilkę chociaż... P.S.Patia jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć- są naprawdę genialne!!! Może zrobisz bazarek ze swoimi zdjęciami? Jakieś widoczki czy takie z Krakowa i okolic- na pewno masz takie!!! Niedługo będę urządzać dom- byłabym chętna :)

Posted

Flapuś też sie drpaie, wygryza tak... nie wiem, czy nie trzeba jednakmpobrac zeskrobiny i upewnić się, że nie ma tak nic niepokojącego.

Posted

mam nadzieję, że w tym tygodniu choć cokolwiek się posunie szukanie domu...:-(