Aga-ta Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Flip i Flap to kolejne dwa psiaki przywiezione z umieralni. Dwa psy, ktore posrod otaczajacego ich cierpienia dawaly sobie namiastke bezpieczenstwa - Flip tulil sie do Flapa, a Flap do Flipa. Wchodzili do jednej budy szukajac ciepla i schronienia; razem bylo im razniej, bo Flip myslal, ze Flap go obroni i na odwrot. Zlaczone jednym losem dodawaly sobie otuchy. Nawet jak Flap zostal dotkliwie pogryziony, Flip przytulil Flapa...wiec, czy mogl pojechac do hotelu sam Flip zostawiajac Flapa? Flip Flap Quote
Aga-ta Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Flip i Flap to dwa bardzo lagodne i spragnione kontaktu z czlowiekiem psy. Flip to staruszek, ktory zasluguje na godna emeryture i cieply kocyk w zimowe wieczory na nerki. Natomiast Flap to mlodszy pan, ale bardzo wyniszczony/niedozywiony i pogryziony. Obydwa psy bardzo potrzebuja domu, w ktorym moglyby dojsc do siebie. Czy ktos pomimo ich stanu zauwazy ich wyjatkowosc i pokocha? Quote
karusiap Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 cudownie by bylo jakby jeszcze znalazly jeden dom... Quote
Jagienka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Psiaki są bardzo kontaktowe, tylko aparat ich oniesmielał, mieszkają sobie przy ciepłym piecyku i dodatkowo dostali kocyk (podarowany przez Asior) żeby nie leżeli na samych deskach... Quote
fizia Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Chyba zjawiłyście się w ostatniej chwili, żeby uratować te wszystkie biedaki...Chwała Wam za to!:klacz::klacz: Quote
fizia Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Domki potrzebne!!! A najlepiej jeden wspólny.. Quote
AgaG Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 dZIADUŚ jest taki słodki. jechał mi na kolankach na płaszczu zwinięty w kłębuszek. to kochaniątko słodkie tylko bardzo brudne ma futerko..i taki zaniedbany...a ten biduś z ubytkami w sierści to spokojny aniołek:p Quote
Aga-ta Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Flip to dziadzio, ktory jechal na kolankach:) Quote
Aga-ta Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 fizia napisał(a):Domki potrzebne!!! A najlepiej jeden wspólny.. Mysle, ze jak psiaki znajda kochajace domy, w ktorych beda czuc sie bezpiecznie to ten wspolny dom nie bedzie konieczny, ale z drugiej strony cudownie by bylo znalezc takich ludzi, ktorzy przygarna dwa potrzebujace psy Quote
Edi100 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ten pogryziony:placz:Było by cudownie żeby razem znalazły cudownego człowieka.Niech ten Grudzień będzie czasem cudów! Quote
fizia Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ogłoszenia http://ale.gratka.pl/ogloszenie/793523_flip_i_flap_urocze_psiaki_ktore_zyly_w.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=19896 Quote
fizia Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Niech się Św.Mikołaj postara i przyniesie tym biedakom najwspanialszy prezent! Quote
Aga-ta Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Flip, jamnikowaty dziadzio jest bardzo towarzyski i kontaktowy. Wszystko go interesuje i bardzo cieszy sie ze spacerkow. Dzis mial problemy zoladkowe i sie troszke meczyl, ale mam nadzieje, ze to tylko chwilowa niedyspozycja... Natomiast Flap, no bida z nedza:shake: Najgorsze jest to, ze do tego wszystkiego chyba nie slyszy, a p.Tomek ma podejrzenia, ze rowniez nie widzi:( (choc jego oczy wygladaja ok). Musi to jeszcze dokladnie sprawdzic weterynarz Quote
ewikS Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Biedusie :( Mam nadzieję, że uda nam się pojechać w sobotę i wyjść z nimi na chwilkę chociaż... P.S.Patia jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć- są naprawdę genialne!!! Może zrobisz bazarek ze swoimi zdjęciami? Jakieś widoczki czy takie z Krakowa i okolic- na pewno masz takie!!! Niedługo będę urządzać dom- byłabym chętna :) Quote
AgaG Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Flapuś też sie drpaie, wygryza tak... nie wiem, czy nie trzeba jednakmpobrac zeskrobiny i upewnić się, że nie ma tak nic niepokojącego. Quote
AgaG Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 mam nadzieję, że w tym tygodniu choć cokolwiek się posunie szukanie domu...:-( Quote
Recommended Posts