Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Tweety czy małemu zdarzyło sie jeszcze grzebać łapką w kuwecie, czy było to tylko jednorazowo ?
Jak długo będziecie jeździli z małym na laserek ? Jest to leczenie czasowe czy laserkuje się łapkę aż kiciuś stanie na niej ??

on jak jest w kuwecie to stale próbuje zagrzebywać ale łapka działa tylko w barku, przynajmniej na razie. Laser prawdopodobnie jeszcze dwa tygodnie ale teraz co drugi dzień, potem zobaczymy. Jutro wracają zastrzyki z cocarboxsylazy i wit b1. Na szczęście z mojego allegro żebraczego powinno być już 100 zł a aukcja zaczęła się 2 dni temu. Bazarki też nieźle idą.

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tweety napisał(a):
Zrobiliśmy dzisiaj dwa podejścia na laser. Za pierwszym razem był tłum ludzi więc pojechaliśmy wieczorem ponownie, po 21. Bacik dzielnie znosi laser, prawie, że usypia przy nim :) Masujemy łapkę i tutaj już niestety jest gorzej, bo zaczął gryźć i drapać, więc trzeba trafić na moment gdzie wybiera się do spania.

Dzielny, mały Bacik i wspaniała , cierpliwa ciocia Tweety :loveu:

Posted

a wiesz jak ja na to czekam? Dziś to jakoś wszystko pod górkę. Pojechałam dzisiaj na zastrzyk, a tu niedaleka lecznica dzisiaj do 18-stej. No to HutaCity a tam rozjechałby nas jakiś durnowaty palant ciężarówką, bo uznał, że jak jemu się pas zwęża i kończy to należy mnie staranować, bo mu się spieszy a w ogóle to ma pierwszeństwo. Jeszcze kretyn na mnie trąbił jakby mu było mało, że chciał mnie zepchnąć z drogi:angryy: wzięłam jeszcze ze sobą Sońkę, bo coś gubi zęby ale nie było naszego weta a i tłum straszny więc się pannica tylko przejechała na wycieczkę no i miałam przyjemność targać gruba dynię z czwartego piętra i z powrotem na darmo:mad: U weta okazało się, że Carboxylazę wzięłam, owszem ale jako puste opakowanie:mad: Dobrze, że miał własną.
idę wymasować kocią gliździunię,słodko śpiącą, oczywiście w wózeczku lalusiowym. Nie ma tak dobrze, jak ja nie śpię to kociuch też powinien tutaj być już w postawie zasadniczej, z ręczniczkiem pod pachą i szczotką pod drugą.
Buziaki dla fanów Bacika

Posted

fona napisał(a):
Jak to Sonia gubi zeby????

no nie wiem co wymyśliła znowu (w końcu święta się zbliżają, ucieczkę już przerabiała, umieranie też to aż się boję co w te wymyśli). Pomiędzy dolnymi kłami został jej jeden ząb:crazyeye:

Posted

fona napisał(a):
Pralinka to miala... Silna anemia.

ta "anemiczna" Sońka zbliża się do 6 kg wagi, a nie tuczę jej ziemniakami tylko opycha się Puriną, mocno mięsnym Hiltonem i kozim mlekiem;)

Posted

Tak nagle Sonii zaczęły wypadać zęby? Jeden po drugim? Może jakaś choroba przyzębia? Faktycznie, Święta się zbliżają i oby nie wymyśliła czegoś na rocznicę.
A takie dni "pod górkę" niestety bywają i z wybiciem północy człowiek pociesza się, że jutro będzie lepiej.

Posted

Ogłaszam pełną mobilizację, wszyscy fani Bacika trzymają bardzo mocno zacisnięte kciuki, dziś kontrola pod kątem postępów w rehabilitacji. Mam nadzieję, że kolega Jamnik zobaczy w tej łapce więcej niż ja widzę. Ja wiem, że to dopiero 10 dni minęło a potrwać może i ze dwa razy tyle zanim coś będzie widac gołym okiem ale dobrze by było wiedzieć, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Posted

z dobrych wieści to to, że w skarpeteczce Bacika na dzień dzisiejszy znajduje się 500 zł. Wszystkim serdecznie dziękujemy za finansowe wsparcie walki o malutką, kocią łapkę Do uzupełnienia długu już nie brakuje dużo, zwłaszcza, że na razie zwiększył się jedynie o 30 zł

Posted

powiem tak, mogłoby być lepiej, postęp został oceniony na +2, czyli coś tam minimalnie drgnęło, nadal jest szansa na zachowanie łapki tylko na pewno nie będzie to krótkotrwały proces. Od jutra przywracamy steryd na trzy dni, pozostałe leki bez zmian. Laser co drugi dzień, w sobotę kontrol u Jamnika.
Dzisiaj zastrzyk był mocno oprotestowany:shake:, Bacik rzucił się na doktora z zębami i pazurami chociaż wcześniej rzucił mu sie w ramiona i został wychwalony na każdą stronę, że taki cudowny, wdzięczny, poddający się wszystkim uciążliwościom. Nie spotkałam sie z taka reakcją dotychczas, bo to nie był odruch tylko chwilkę później, jakby celowy atak: zrobiłeś mi krzywdę teraz ja ci pokażę, które pół dnia dłuższe:diabloti:

Posted

Isabel napisał(a):
A to ci Bacik, drzemie w nim krew tygrysa, czy innego lwa:angryy:

Potwierdzam on na tą złamaną szczękę bardzo mocno potrafi chapsnąć.
Wczoraj trenował gryzienie na moim palcu - mało przyjemne mocno podgryza....
Ale on zmienia ząbki mój Lucky tymczasowy też tak gryzł....

A biedną Ciocię Tweety przy masowaniu tak obgryza i drapie....
Niczym tygrys szablo zębny....:evil_lol::evil_lol:
Jak by mu to powodowało jakiś dyskomfort.....

Ciociu Tweety uszka oglądnięte przez doktora??
I co z tą raną na boczku (ona według mnie wygląda na gojącą się)

Posted

[quote name='Patsi']Baciczku kochany, zdrowiej...Zrób nam wszystkim prezent na Święta i pomachaj cioci Tweety łapusią....:razz:

No ewentualnie drapnij Ciocię Tweety tą łapusią....:evil_lol::evil_lol:

Posted

logistykę mam opanowaną już do perfekcji:evil_lol: Najpierw laser i przytulanki z doktorem, potem steryd, bo bezbolesny a potem reszta więc kotek jest trzymany przez weta a ja mam nadstawiony otwarty koszyk przed kocim nosem więc po zastrzyku on wykonuje od razu skok do koszyka, znaczy daje nogę tam gdzie czuje się bezpiecznie;) pięknie nam to dzisiaj wyszło, ale byliśmy wszyscy dumni:evil_lol: A Bacik nawet nie zapłakał.

Ja też czekam na podrapanie TĄ łapką. Na razie świetnie mu idzie tymi pozostałymi:diabloti: Tez opanował tę sztukę do perfekcji:evil_lol: