Isabel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Oj, to cudownie!!! Jak się widzi rezultaty swojego wysiłku, to zaraz w jakiś cudowny sposób sił i wiary przybywa! Może to św.Mikołaj miał w tym udział, tak bardzo prosiłaś go, Tweety, w imieniu maluszka. Pieniądze wpłacę jutro, razem z innymi należnościami typu czynsz, prąd itp. itd. itd. Quote
BeataSabra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Tweety']super, bardzo dziękujemy:loveu: na konto AFN-u bardzo proszę z dopiskiem "Sheridan" a teraz mam niusa, kltórego ja rozpatruję w charakterze omamu lub bujnej wyobraźni ale zdarzenie było widzialne i słyszalne więc nie wiem czy az tak by mnie otumaniło??:crazyeye: Urwałam się dzisiaj z pracy, żeby malucha pomiętosić jeszcze przed południem, bo moja Joaśka wychodziła dziś do szkoły o świcie więc Bacik zostawał sam aż do 17-stej. Wymęczyłam mu tę łapinkę, zaniosłam do łazienki, bo rozrabia, a on sobie wszedł tam do swojej kuwetki i zaczął siusiać. Ja się jeszcze coś mizdrzyłam do lustra i słyszę, że coś delikatnie stuka. A że mógł tylko on no to patrzę co gnojek robi. A on próbuje zakopać to co zrobił. Niby nic, bo do tej pory też to robił ale on próbował ... tą bezwładną łapką a stukał, bo uderzał kolankiem w brzeg kuwety:crazyeye::crazyeye: Wygląda na to, że od ramienia coś mu zaczyna się dziać pozytywnego, bo poniżej kolanka łapka nie reagowała na próby użycia jej przy zakopywaniu. Mam nadzieję, że jednak nie zwariowałam:oops: Cioteczko kolanko jest w tylnej łapce .... Łokciem stukał. Bardzo sie ciesze. Rozmawiałam z doktorem Pawłem o Baciku powiedział że to co niuniek dostaje jest super z tym że by jeszcze dołożył do tego zestawu Nivalin i Witamine B12. NIVALIN Na receptę ProducentPharmachim, Bułgaria. Forma leku: iniekcje 2,5 mg/ml; iniekcje 5 mg/ml. Zawartość substancja czynna - galantamine hydrobromide. Sposób działania Nivalin usprawnia przewodnictwo sygnałów z zakończeń nerwowych do mięśni. Łagodnie pobudza mięśnie szkieletowe. Zastosowanie Uszkodzenie nerwów z upośledzeniem przewodnictwa bodęców nerwowych, a więc w postępowym zaniku mięśni. Zapalenia wielonerwowe o różnym podłożu, porażenie nerwów, miastenia gravis (chorobliwe zwiotczenie mięśni), niedowłady mięśni. Ostrzeżenie Nivalinu nie wolno podawać w stanach skurczowych jelita grubego, w niedrożności jelit, dróg żółciowych i dróg moczowych, w astmie, w dychawicy oskrzelowej. Leku nie wolno stosować w uczuleniu na Nivalin. Oczekiwany skutek leczenia może ulec zmianie, jeśli Nivalin stosuje się jednocześnie z innymi lekami. Zamiar stosowania innych leków łącznie z preparatem należy omówić z lekarzem. Działania niepożądane Brak danych statystycznych na temat działań ubocznych leku. Wiadomo jednak że Nivalin może wywołać osłabienie, nudności, wymioty, biegunkę. Bóle brzucha. Zwężenie ęrenic. Nadmiernie pocenie się i łzawienie oczu. Zwolnienie tętna. Duszności i drgawki. Dawkowanie Dawkę ustala lekarz. Lek podaje się podskórnie lub domięśniowo. Zazwyczaj dawka początkowa dla pacjenta dorosłego wynosi 2,5-10 mg dziennie. Maksymalna dawka dzienna wynosi 20 mg. Leczenie obejmuje 40-50 zastrzyków. Adres zakładu rehabilitacji zwierząt(specjalizują sie w psach i kotach): http://www.rehabilitacjapsow.pl/forms.html Quote
Tweety Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 a mówiłam, że mnie otumaniło, łokcia od kolana nie odróżniam a kotem się chcę zajmować:oops: na razie nivalinu nie stosujemy, ale tez słyszałam cuda o nim. Wit B12 byłaby za bolesna tzn w tym wypadku mogłaby przynieśc więcej stresu niż pożytku. Jestem po rozmowie z tą panią z Katowic. Jeżeli nie znajdziemy lasera w Krakowie to będziemy szukać odpowiedzialnego tymczasu w Katowicach, który podejmie się codzinnego biegania z małym na godzinne zabiegi przez jakieś 2-3-4 tygodnie (w zależności od efektów). Tak czy inaczej będzie potrzebna duża ilość pieniędzy, bo dzienny koszt leczenia to ok 30-40 zł Quote
Patsi Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Cieszę się, że są pierwsze efekty:multi: Oby tak dalej...Wracaj do formy kociaku, kciuki nieustające!!!! Quote
zdrojka Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Cudne wieści :multi: Jeśli sam z siebie tą łapką zaczyna coś robić to może sam poczuł, że jest lepiej i pomoże Wam w ćwiczeniach :p Quote
BeataSabra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Tweety napisał(a):jutro włączamy terapię laserową Super Udało się załatwić w Krakowie?? Quote
Tweety Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 BeataSabra napisał(a):Super Udało się załatwić w Krakowie?? u Rzucidły Quote
BeataSabra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Tweety napisał(a):u Rzucidły Super :loveu: Tak daleko się szuka a tak blisko jest. Bardzo się ciesze. Ps: Ciociu pytałaś się o Nale?? Quote
Tweety Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 BeataSabra napisał(a):Super :loveu: Tak daleko się szuka a tak blisko jest. Bardzo się ciesze. Ps: Ciociu pytałaś się o Nale?? Beatka, jeszcze nie pytałam, będę się widzieć z nim dzisiaj. Co do Nivalinu - ponoć nie ma żadnych badań przeprowadzonych na kocich maluchach więc naukowo nie stwierdzono jak statystyczny kociak będzie się po nim zachowywał i jakie skutki uboczne u niego wystąpią. Nie wiadomo jaka może być interakcja Nivalinu ze sterydem. Także z tych powodów lek, który przynosi świetne efekty w leczeniu dorosłych zwierząt, nie będzie stosowany u Bacika. Dzis wieczorkiem jadę z tą małą gliździą na laser. Pierwsze trzy dni codziennie, potem najprawdopodobniej co drugi dzień Quote
Gem Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Przypominamy, że Sheridan bardzo potrzebuje wsparcia. Leczenie jest kosztowne :( Quote
Tweety Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 żeby tylko było skuteczne. Jeden z wetów, który ten laser stosuje twierdził, że 80% przypadków jest w stanie wyjśc z tego w lepszym lub gorszym stopniu, pod warunkiem, że np nie ma wyrwanych korzeni nerwowych z rdzenia Quote
Gem Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Tweety napisał(a):żeby tylko było skuteczne. Jeden z wetów, który ten laser stosuje twierdził, że 80% przypadków jest w stanie wyjśc z tego w lepszym lub gorszym stopniu, pod warunkiem, że np nie ma wyrwanych korzeni nerwowych z rdzenia Za skuteczność leczenia trzymamy kciuki :) Quote
Wilejkaros Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Samo stwierdzenie "wyrwane korzenie nerwowe z rdzenia" brzmi okropnie. Sheridanku, 3mamy kciukaski mocno! Quote
Isabel Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Sheridanku, ciotka wysłała ci trochę pieniążków, ale nie wydaj ich na łakocie, tylko przekaż cioteczce Tweety. Quote
Tweety Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Kociuch bardzo dziękuje, bo musiał dzisiaj wyciągnąć z plecaczka 10 zł aby zapłacić za pierwszy laser. Bardzo mu się to podobało zresztą. W podziękowaniu chyba za to, że go tam zabrałam pięknie zabierał się ponownie do zakopywania w kuwetce chorą łapką. Najpierw pojechaliśmy za zastrzyk i wspominałam doktorowi o tym zakopywaniu więc bardzo się ucieszył a potem powiedział, że może by podać maluchowi coś moczopędnego aby ćwiczył łapkę w kuwecie:evil_lol: Wieczorem pojechaliśmy na laser na drugi koniec Krakowa więc dzisiaj był dzień wycieczek rozpoznawczo-zapoznawczych. Staram się go też przymuszać do zabawy futrzastą piłeczką tak aby próbował też tą chorą łapką łapać Quote
zdrojka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Zmieniłam bazarek na: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101255 Hi, hi, może to siusianie mu pomoże? Quote
irysek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 matko pare dni mnie tu nie bylo, tu cud za cudem. najpierw walka z kulka siuskow w kuwecie, potem objawienie sie lasera w krakowie. jak wyglada sprawa zadluzenia malego? ile wplynelo juz kasy. caly czas jest ponad te 700zl, wzrosl, a moze kolejny cud i troche zmalal? Quote
Tweety Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 irysek napisał(a):matko pare dni mnie tu nie bylo, tu cud za cudem. najpierw walka z kulka siuskow w kuwecie, potem objawienie sie lasera w krakowie. jak wyglada sprawa zadluzenia malego? ile wplynelo juz kasy. caly czas jest ponad te 700zl, wzrosl, a moze kolejny cud i troche zmalal? zadłużenie wzrosło o 10 zł, bo pan doktor za zastrzyki nie bierze ani grosza ale doszedł pierwszy laser, jutro drugi, pojutrze trzeci, potem co dwa dni ale jeszcze nie wiem ile ich będzie. Pieniędzy na koncie do dzisiaj było 280 zł. Dojdzie jeszcze wpłata Isabel i na allegro już w pierwszym dniu sprzedały się cegiełki za 20 zł:loveu: Quote
irysek Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 czyli do przodu :), ja niedlugo przeleje z bazarkowtych 3 moich kaske Quote
Isabel Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 A gdzie jest ten drugi koniec Krakowa? Jeżeli w mojej okolicy, to chętnie bym Was poznała osobiście. Quote
Wilejkaros Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Podrzućcie linka do aukcji na allegro, please! Quote
Tweety Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Wilejkaros']Podrzućcie linka do aukcji na allegro, please! http://www.allegro.pl/item280758324_afn_charytat_na_malizne_z_lapka_do_amputacji.html proszę uprzejmie :loveu: Quote
Tweety Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Isabel napisał(a):A gdzie jest ten drugi koniec Krakowa? Jeżeli w mojej okolicy, to chętnie bym Was poznała osobiście. my mieszkamy na pl. Inwalidów a jeździmy na Centralną Quote
Recommended Posts