Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tweety']zadzwonił dzisiaj do mnie Sławek TŻ Ines, ta mała glizda dziś machnęła łapką!!!
A to miła niespodzianka! :) :multi:

• 2 weeks later...
Posted

skopiuję z miau, bo nie mam siły pisać na nowo. bacik był podejrzewany, ze ma uszkodzony bark, Ines była z nim u sławy śląskiej dr Fabisza chirurga-ortopedy i:
niestety, pan doktor nawet nie zrobił prześwietlenia ale za to powiedział, że nic z tego nie będzie. Nie będę tego komentować, bo na SGGW mówili to samo, kiedy był bez jakiegokolwiek czucia w łapce ... Ciekawe skąd się pojawiło aż do łokcia, dlaczego zaniknął przykurcz, dlaczego wyma****e tą łapką ...?

Bacik będzie miał robione jednak jutro prześwietlenie, zdjęcia będą cyfrowe więc pójdzie plik do Stanów, niech ocenią. On ma chyba dość już tego męczenia ale jeżeli są jakieś efekty, pomału, bo pomału to czy to przerywać?
Baciuszek malusi, idę sobie do kątka pobeczeć, bo mam doła przez to wszystko

Guest Jamnik
Posted

Witam, tu Jamnik
mam już odpowiedź ze Stanówi do tego jeszcze potwierdzoną przez niezależnego eksperta w Polsce: Kostnie Bacik jest zdrowy... W kościach ani w stawach NIE MA ŚLADU ZŁAMANIA, czy WYWICHNIĘCIA
widocznwe na zdjęciach linie, sugerujące złamania, sdą po prostu liniami wzrostu kości- czyli obszarami tkanki chrzęstnej, która skostnieje gdy Bacik zakończy wzrost
serdecznie pozdrawiam

Posted

zdrojka napisał(a):
I co to znaczy? Czemu nie używa tej łapki? Bo ja już nic nie rozumiem...

nie używa, bo czucie tylko do łokcia chociaż trzeba by napisać, że w końcu aż do łokcia;)

Guest Jamnik
Posted

Tak, Zdrojka, Nerwy a dokładniej splot barkowy jest u Bacika uszkodzony
cały czas walczymy o to, aby udało sie przywrócić Basciuchowi czucie i motoryke
to jest konieczne, aby zaczoł chodzić...
Sukcesem jest to, że prawie udało się zlikwidowqać przykurcz...
dostanie spowrotem leczenie farmakologiczne zgodnie ze schematem Amerykańskim...
wszystko w rękach p haliny i w Bacika młodości...
Uszkodzenie nerwu spowodowało oczywiście niedowład, który doprowadził do znacznego zmniejszenia sie mi9ęśni w tej łapince
wiadomo - organy niwe używane sie degeneruja...
pozdrawiam\
Jamnik

Posted

Tweety napisał(a):
jadę do Baciuszka w niedzielę w odwiedziny pomiętosić go troszkę. Zawiozę mu koleżankę, bo tam same chłopaki;)

Buuuuuu a ja nie pomiętosze Bacika
I nie poprzytulam Śliniaczka

• 3 weeks later...
Posted

Baciuch coś przystopował ze swoimi postępami :shake: Chuligani, i owszem, na całego:diabloti: jak dzwonię do Ines to zawsze chce ze mną rozmawiać i pcha się do telefonu :loveu:
Pani Halinka powiedziała, że jeżeli, teraz robiąc kolejną serię zabiegów i podając zastrzyki nie będzie efektów to ona zacznie wątpić w możliwość poprawy stanu łapki:-(

Posted

ale ten maly dran urosl. oby tylko z tej lapki zaczal uzywac, nie tylko od lokcia ale i o lokcia i do kolana i w ogole calej. wyprzytulajcie go ode mnie :)

Posted

urósł, oj urósł ale dalej barankuje na całego:loveu: o łobuzowaniu nie wspomnę albo o przyprawianiu Ines o zawał. Jak idzie spać do szafy, co uwielbia, to oczywiście musi się jeszcze schować dodatkowo do torby i nie reaguje na żadne wołania:diabloti:

Posted

hehe, kawal diabelka, ja tez jak nie znajde przed spaniem 2 kotow, ktore sa u mnie nie zasne hehe. a nieraz idzie trudno, bo jeden jest ok latwo go znalezc. a druga to dzikuska, na dodatek czarna, ta z mojego bazarku na zdjeciach. ja znalezc w nocy to sztuka ;)

Posted

Te wizyty w szafie można by przeboleć, gdyby nie sierść - ja już praktycznie nie mam ani jednej rzeczy, która by nie miała zwierzęcych włosów na sobie - przy 6 różnokolorowych zwierzakach robi się ciekawy melanż!