Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

można troszkę ograniczyć koszty jeżeli będzie miał kto robić małemu za free zastrzyki, domięśniowe. Ja nie umiem więc albo jest ktoś w mojej okolicy do kogo mogę codziennie podjechać albo ja się przełamię i nauczę się, bo na razie mnie od tego odrzuca:oops:

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Tweety,
szybko się nauczysz. Robiłam swojemu psiakowi przez 2 miesiące prawie. Na początku bardzo się bałam, ale za 3 razem było już dobrze.

ale on jest taki malusi:shake: na razie się boję ale ...
najgorzej, że to tez ma być wit B1 a to chyba boli upiornie

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Hmmm... myślę, że dla malucha to będzie taka niewielka dawka, że sama iniekcja potrwa sekundę. Tweety, przecież zrobisz to tak delikatnie i z taką uwagą, że będzie dobrze ;)

obym ze strachu nie władowała najpierw sobie:evil_lol:

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Tweety ciężka praca przed wami. Z całych sił trzymam kciuki, zebyśmy mogli za kilkanaście dni przeczytać tu same dobre wieści...:cool3:

mam nadzieję, że będziecie nam kibicować, jak również zbierać kaskę na leczenie maluszka

Posted

Tweety napisał(a):
obym ze strachu nie władowała najpierw sobie:evil_lol:

Zdarzyło mi się i to przy podawaniu zastrzyku podskórnie, choć nie władowałam w siebie porcji - odruch Ci na to nie pozwoli ! Gwarantuję :evil_lol: Domięśniowo się nadal nie odważyłam podać psu (bajam jak cholera:cool3:), a co dopiero kotu, choć przez te kilka dni spędzonych na SGGW i " praktyczny kurs" podawania zastrzyków kotom (Sheridanowi właśnie i jeszcze dwóm kociakom w tym czasie przebywającym na SGGW) udało mi się przejść!
Trzymam kciuki i bardzo Wam kibicuję!

Posted

Ja się grzecznie pytam kto naopowiadał, że Sheridan nie umie korzystać z kuwetki?:mad:;). juz wszystko zdążył tam narobić. Nawet zakopuje zdrową łapką co go kosztuje trochę wysiłku.
przespał noc w łazience (bo tam najbezpieczniej dla jego łapki) ale po szóstej juz się zbuntował i zaprotestował, może nie gromkim głosem, bo ma bardzo cieniutki ale tak intensywnie, że ściągnął mnie z łóżka i ochoczo wspiął się na ręce. Uznałam, że mamy jeszcze gram czasu i poszliśmy spać aczkolwiek wymusił na mnie pozycję na plecach (okropność:mad: ), bo w innym wypadku zlatywał mi z szyi kurczowo trzymając się łapkami czy raczej pazurkami:mad: W ten sposób wywalczyłam sobie jeszcze z półtorej godziny snu z gorącym i mięciutkim okładem na szyi:evil_lol: .
On ma super sierść, taką lekko przedłużaną, puchatą, mięciutką i jedwabistą:loveu: Może nie jest jeszcze idealnie czysta ale kociuch myje się ładnie, tę bezwładną łapkę również.
No i je na okrągło :crazyeye:. Chyba tylko moja Sońka jest relatywnie grubsza od niego:evil_lol: na razie mu nie ograniczam ale do rehabilitacji nie potrzebny jest mi w formie utuczonego prosionka;)

Posted

Tweety,
wróciłam od moich nawiedzonych wetek i donoszę, że ten sol... jest dostępny w 5 różnych dawkach, więc nie wiedziały, jaką receptę wypisać. Lek dostępny jest na receptę "ludzką" i zwierzęcą w każdej aptece. Co prawda, była literka Z przy którejś dawce, co oznacza, że tylkow lecznictwie zamkniętym, ale wtedy bez problemu zamówi Ci go wet z hurtowni. Lek jest tylko w formie iniekcyjnej: dożylnie lub domięśniowo. Masz jakiegoś weta lub lekarza, który przepisze Ci receptę na odpowiednią dawkę?

Posted

Hej,
Dal tego kota potrzebny jest Solu Medrol w dawce fiol 0,5 subs sucha + 7,8ml wody do wstrzyknięć
Bede bardzo wdzięczny za załatwienie tej recepty
w sprawie prosze kontaktuj sie z Green Evil...

Posted

Ja się grzecznie pytam kto naopowiadał, że Sheridan nie umie korzystać z kuwetki?:mad:;-)

U pani Eli załatwił się poza kuwetą, a mnie obsikał siedzenie w samochodzie :cool3: Ale fakt faktem, że w aucie kuwety nie miał ;)

poszliśmy spać aczkolwiek wymusił na mnie pozycję na plecach (okropność:mad: )

:-o Ekhm, sam nie wiem, o co w tej sytuacji zapytać i jak to skomentować :evil_lol: To może po prostu się zaczerwienię :oops:

Sheridanku, trzymaj się! :multi:

Posted

Gem napisał(a):
U pani Eli załatwił się poza kuwetą, a mnie obsikał siedzenie w samochodzie :cool3: Ale fakt faktem, że w aucie kuwety nie miał ;)

:-o Ekhm, sam nie wiem, o co w tej sytuacji zapytać i jak to skomentować :evil_lol: To może po prostu się zaczerwienię :oops:

A Ty co, zazdrosny?;) Lepiej mieć kończynę do obcięcia i spać u mnie na szyi czy być zdrowym i spać w swoim łóżku w Kielcach? :evil_lol:
Lepiej trzymaj z chłopaka kciuki:)

a to relacja z dzisiejszego dnia:
nasz kochany wet pomógł mi w zdobyciu tego sterydu i pozostałych leków bez żadnych pytań, zrobił zastrzyki i nie wziął za to pieniędzy :1luvu:

maluch był bardzo dzielny do momentu podania cocarboxylazy z wit B1- wówczas zamienił się w stupaszczną bestię, z której zewsząd wyrastały zęby i pazury. Bardzo go to bolało biduszka :cry: Za wszelką cenę chciał zjeść wszystkich wkoło. Ale już jest dobrze, w domu ostatecznie porzucił myśl o zjedzeniu mnie i zajął się swoją miseczką.
Masowaliśmy się dzisiaj, wyginali łapkę już ze trzy razy, jeszcze nocne miętoszenie nam zostało. Trzymajcie kciuki za efekty!!!

dzisiejsze rozliczenie:
solumedrol 1000 g (w całym Krakowie nie było mniejszego, po hurtowaniach nie ma, bo chciano mi zamawiać a w takim opakowaniu tylko w dwóch aptekach) 85 zł
cocarboxylaza 2 opakowania po 45 zł, w sumie 90 zł
wit B1 i sól fizjologiczna do rozcieńczenia sterydu 19 zł
czyli łączne koszty z dzisiaj 195 zł