ANETTTA Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 dzieki za inf \ nie wiedziałam ja bardziej lubuje sie w bernasiach Quote
Simona Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dokładnie Vargus nie był kanapowcem był psem ciężko pracującym na swoje utrzymanie, czego po nim nie widać- widocznie nie zarobił. tak wygląda pies którego TYLKO tydzień w domu nie było ? to coś jaśniejszego to jakaś blizna ... jest ich więcej. Pies raczej nie pracował tak jak powinien, pewnie miał styczność z żywą i energiczną zwierzyna jeszcze. Znam psy polujące , dochodzące postrzałki i nie wygladają tak tragicznie. Podkreślmy - posokowce powinny dochodzić postrzałki, zgasłą zwierzynę, a nie walczyć z nimi. A ten wygląda jak pies głodzony i walczący! NADAL SZUKAMY DOMU DLA VARGUSA, JEśLI CHCES DAć MU SZANSĘ napisz do nas - adopcje@posokowce.info simona@posokowce.info Zbieramy również pieniążki i inne na leczenie psa. Quote
eurydyka Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 simona, ja w zaden sposob nie zamierzam tlumaczyc wlasciciela, pies nawet polujacy nie ma prawa tak wygladac dobrze, ze trafil pod Wasza opieke Quote
Simona Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 dokładnie! Także myślę, że trzeba zapomnieć o starym właścicielu, a skoncentrować się na szukaniu nowego - do czego gorąco zachęcam. Quote
tanitka Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 jakie to szczęście ze uciekł od "swojego pana":mad: teraz ma szanse na normalne, godne życie! Quote
emir Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Simona napisał(a):dokładnie! Także myślę, że trzeba zapomnieć o starym właścicielu, a skoncentrować się na szukaniu nowego - do czego gorąco zachęcam. Proponuję " nie zapominać" o starym właścicelu, tylko jesli macie jego dane + zdjęcia psa + opinie lekarsko- wet - natychmiast zlozyć do prokuratury zawaidomienie o znęcaniu sie nad psem ! To wydaje sie konieczne i jeśi ów czlowiek ma jeszcze inne psy nalezy wraz z asysta policji sprawdzić w jakim są stanie ew. je odebrać i prowadzić sprawę o łamanie ustawy o ochrinie zwierząt EMI Quote
ANETTTA Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 nikt o tym nie pomyslał :placz::placz:a to chyba słuszna decyzja Quote
Ziutka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 ANETTTA napisał(a):nikt o tym nie pomyslał :placz::placz:a to chyba słuszna decyzja To bardzo...bardzo...słuszna decyzja. Quote
Simona Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 pomyślał .. pomyślał o tym człowiek ! Tylko poznałam "Pana" przez telefon, nie wiem jak sie zwie i gdzie mieszka.... mam tylko kilka cyfr ! Quote
SuperDog Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 A buuuu, Piesek w domu tymczasowym nadal walczy z odmą opłucną. Szukamy domu na stałe dla Vargusa. Quote
Simona Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Zbieramy środki na leczenie Vargusa, nasza forumowa koleżanka przekazała kilka cennych rzeczy na aukcję. Serdecznie zapraszamy do licytacji Quote
Simona Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Szkoda, ze zainteresowanie spadło ! :/ Quote
Aganiok Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 i co z nim? Na aukcję już nie da się wejść. Quote
Simona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ponieważ się juz skończyły :) Koniec aukcji był w wigilijna noc :) nadal szukamy domu stałego dla Vargusa Quote
Simona Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Nadal szukamy domu dla Vargusa, który jest pięknym i łagodnym psem. wiecej na naszym forum www.adopcje.posokowce.info Quote
Simona Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Cytat z forum Pogotowia Adopcyjnego Posokowcow Niuniek Sobota obfitowała w wizyty u naszych podopiecznych. Wielkie napięcie towarzyszyło mi - i chyba reszcie wesołego samochodu ze Śląska. Z każdym kilometrem przybliżającym nas do celu euforia rosła. Jak weszliśmy do domu Asi to przywitały nas dwa superowskie psiaki. Instynktownie szukałam tego, który jest przedmiotem całego zamieszania – Vargusa. Zaraz wyszedł zza winkla ... Ogon latał mu jak śmigło. Pierwsze koty za płoty. A potem było jeszcze weselej. Poznaliśmy Asię, jej rodziców oraz ich Dalę. Rodzina Asi opowiedziała nam o wadach i zaletach naszego bohatera. Oczywiście zalet było więcej. Tym opowieściom towarzyszył nieustanny uśmiech na twarzach. Dala podporządkowała się Vargusowi i to on rządzi w tym psim stadzie. Osoba, do której trafi Vargus będzie miała wiele radości z tego psiaka. Zaskoczyło mnie kilka rzeczy: – obce osoby weszły do domu, a pies cieszył się jakby nas znał od zawsze, – można było wyciągnąć mu jedzenie z pyska, zabrać zabawki z legowiska, – miziać i czochrać po wszystkim (w jego legowisku), – na koniec łaził ze swoim kawałkiem wymamlanej sprasowanej kości i cieszył się jak szczeniak, że zapytałam go „Co tam masz pieku?” i oczywiście wyjawił zawartość pyska. Jestem pewna, że ten niesamowity pies wkradnie się w czyjeś serce – a właściwie już się wkradł …w nasze. Ale w tym wszystkim nie o to chodzi – pies ma mieć swoją rodzinę na zawsze i na nią czekamy z niecierpliwością. Eksperyment z Vargusem Paweł „dominuje” Vargusa Dala tylko patrzy Postawa – jeszcze odciąża prawą łapę Olisko może wyczochrać Vargusa Dala z zainteresowanie spogląda co takiego wcina Vargus Dziękuję Asi i jej Rodzinie za wspaniałą opiekę i wielkie serce dla Vargusa. Dzięki Wam jest w coraz lepszej kondycji - tej fizycznej, ale co ważniejsze także psychicznej. .......................................SZUKAMY DOMU DLA VARGUSA.............................................. Stan zdrowia Vargusa : na zdjęciach widać że kości bardzo ładnie sie zrastają ( panewka - operacja będzie zbedna), w płucach już jest wszystko w porządku. wiec wszystko jest na dobrej drodze. Vargus waży 30 kg. Quote
ANETTTA Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 siuper :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
eurydyka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 dobrze sie czyta ze sytuacja opanowana, dzielne jestescie teraz zeby dom sie najlepszy znalazl tylko, trzymamy za to mocne kciuki Quote
Simona Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Vargus , od dziś jest w swoim własnym , cudnym domu. Ma na wyłączność miłość swoich nowych właścicieli i życzymy mu wszystkiego najlepszego w nowym lepszym ludzko-psim życiu ! Autora wątku proszę o zmianę w temacie !!! Quote
ANETTTA Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 kolejny krzyczkowy psiak uratowany siuper Quote
Simona Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Wieści z nowego domu Vargusa Anula na Forum Posokowców zamieściła: VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMU VARGUS W DOMUFORUM POSOKOWCÓW Kliknij w "VARGUS W DOMU" by zobaczyć zdjęcie Quote
Simona Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='"anula"'] Witamy oto nowe zdjęcia ze spacerów :) i nie tylko :) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek źródło :Forum Posokowców Proszę kliknąć w napis "Obrazek" aby zobaczyć duże zdjęcie :) Quote
Recommended Posts