Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie Vargus nie był kanapowcem był psem ciężko pracującym na swoje utrzymanie, czego po nim nie widać- widocznie nie zarobił.

tak wygląda pies którego TYLKO tydzień w domu nie było ?

to coś jaśniejszego to jakaś blizna ... jest ich więcej.

Pies raczej nie pracował tak jak powinien, pewnie miał styczność z żywą i energiczną zwierzyna jeszcze. Znam psy polujące , dochodzące postrzałki i nie wygladają tak tragicznie.

Podkreślmy - posokowce powinny dochodzić postrzałki, zgasłą zwierzynę, a nie walczyć z nimi. A ten wygląda jak pies głodzony i walczący!

NADAL SZUKAMY DOMU DLA VARGUSA, JEśLI CHCES DAć MU SZANSĘ napisz do nas - adopcje@posokowce.info
simona@posokowce.info

Zbieramy również pieniążki i inne na leczenie psa.

Posted

Simona napisał(a):
dokładnie!
Także myślę, że trzeba zapomnieć o starym właścicielu, a skoncentrować się na szukaniu nowego - do czego gorąco zachęcam.

Proponuję " nie zapominać" o starym właścicelu, tylko jesli macie jego dane + zdjęcia psa + opinie lekarsko- wet - natychmiast zlozyć do prokuratury zawaidomienie o znęcaniu sie nad psem ! To wydaje sie konieczne i jeśi ów czlowiek ma jeszcze inne psy nalezy wraz z asysta policji sprawdzić w jakim są stanie ew. je odebrać i prowadzić sprawę o łamanie ustawy o ochrinie zwierząt
EMI

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Cytat z forum Pogotowia Adopcyjnego Posokowcow

• Niuniek

Sobota obfitowała w wizyty u naszych podopiecznych. Wielkie napięcie towarzyszyło mi - i chyba reszcie wesołego samochodu ze Śląska. Z każdym kilometrem przybliżającym nas do celu euforia rosła. Jak weszliśmy do domu Asi to przywitały nas dwa superowskie psiaki. Instynktownie szukałam tego, który jest przedmiotem całego zamieszania – Vargusa. Zaraz wyszedł zza winkla ... Ogon latał mu jak śmigło. Pierwsze koty za płoty. A potem było jeszcze weselej. Poznaliśmy Asię, jej rodziców oraz ich Dalę. Rodzina Asi opowiedziała nam o wadach i zaletach naszego bohatera. Oczywiście zalet było więcej. Tym opowieściom towarzyszył nieustanny uśmiech na twarzach. Dala podporządkowała się Vargusowi i to on rządzi w tym psim stadzie. Osoba, do której trafi Vargus będzie miała wiele radości z tego psiaka.
    Zaskoczyło mnie kilka rzeczy:
    – obce osoby weszły do domu, a pies cieszył się jakby nas znał od zawsze,
    – można było wyciągnąć mu jedzenie z pyska, zabrać zabawki z legowiska,
    – miziać i czochrać po wszystkim (w jego legowisku),
    – na koniec łaził ze swoim kawałkiem wymamlanej sprasowanej kości i cieszył się jak szczeniak, że zapytałam go „Co tam masz pieku?” i oczywiście wyjawił zawartość pyska.
    Jestem pewna, że ten niesamowity pies wkradnie się w czyjeś serce – a właściwie już się wkradł …w nasze. Ale w tym wszystkim nie o to chodzi – pies ma mieć swoją rodzinę na zawsze i na nią czekamy z niecierpliwością.

Eksperyment z Vargusem

Paweł „dominuje” Vargusa

Dala tylko patrzy

Postawa – jeszcze odciąża prawą łapę

Olisko może wyczochrać Vargusa

Dala z zainteresowanie spogląda co takiego wcina Vargus

Dziękuję Asi i jej Rodzinie za wspaniałą opiekę i wielkie serce dla Vargusa. Dzięki Wam jest w coraz lepszej kondycji - tej fizycznej, ale co ważniejsze także psychicznej.

.......................................SZUKAMY DOMU DLA VARGUSA..............................................

Stan zdrowia Vargusa :
na zdjęciach widać że kości bardzo ładnie sie zrastają ( panewka - operacja będzie zbedna), w płucach już jest wszystko w porządku. wiec wszystko jest na dobrej drodze. Vargus waży 30 kg.

• 2 weeks later...
Posted

Vargus , od dziś jest w swoim własnym , cudnym domu.
Ma na wyłączność miłość swoich nowych właścicieli i życzymy mu wszystkiego najlepszego w nowym lepszym ludzko-psim życiu !

Autora wątku proszę o zmianę w temacie !!!

• 4 weeks later...