Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Odniedawna mam 2 psa 6 miesięcznego pięknego AMSTAFFA.Słyszałem że ta rasa potrafi być bardzo agresywna.Chcę go wychować na milusinskiego na jakiego narazie wygląda.Ale mam też Owczarka Niemieckiego Długowłosego.Wyprowadzam je razem na spacery.Wszystko jest fajnie bawią sie i wogóle.Rzadko ale jednak potrafią sie pokłócić :wink: .Tzn. Nie szczekaja,nie warczą ale dziwnie się zachowują.Niby to zabawa ale młodszy skacze na Owczarka ten go zrzuca potem znowu na odwrót.Nie wiem czy to dobrez że psiny ze sobą obcuja gdyż BARTON(owczarek)jest psem podwórkowym tzn.jest nieco agresywny ale tylko gdy agresja objawia sie po drugiej stronie(dzisiaj naprzykład na spacerze spotkał się z innymi pieskami doszło do szczekania ale barton nawet nie odfłożył pyska)Ale zchodze na 2 temat.Czy dobrze że agresywniejszy pies bawi się z moim mniejszym dopiero uczącym pieskiem?Czy czy Barton może mieć wpływ na Budynia?

Posted

Wydaje mi sie ze Barton bawiaz sie z ASTkiem pokazuje mu tez w ten sposob ze jest straszy silniejszy i ma sie mu podporzadkowac jezeli narazie nie dochodzi do starc a nie powinno bo przecierz ten maly to jeszcze szczeniak bedzie ok ,alwe w pozniejszym okresie Am.Staff moze probowac dominowac (ale nie koniecznie) moze odjsc do jadki i ktorys sie podporzadkuje (ale watpie bo On wychowuje obecnie malca) Nie wydaje mi sie zeby mu w 100% pokazal co to jest agresywmosc moze go nauczyc bronic terenu przed obcymi

Posted

cześć gonzo!!

ja mam bardzo podobną sytuację - tzn. mam ok. 2letniego psa i sporo młodszą od niego suczke amstaffke - u mnie jest troszke inaczej - bo psiur i sunia - ale jeżeli chodzi o psa starszego - to pokazał suni specyficzny sposób zabaw - bardzo agresywny gdy patrzy sie z boku...pies jest typowym dominantem - ale sunia też nie lepsza...w domu to gina jest pania na włościach - zoltan już ma fafle naciagnięte prawie do ziemi - ale na łące to on pokazuje kto tu rządzi...ogólnie jest całkiem dobrze - ale jak są we dwa to nie ma zlituj sie - żaden pies nie podejdzie...to już niestety stado...agresywne

ale odpowiadając na twoje pytanie - myślę że pies z natury łagodny - a są i takie amstaffy - nie przejmie złych zachowań od twojego starszego pieska jeżeli pokażesz mu że to zachowania niepożądane...

pozdrawiam