Jump to content
Dogomania

Jeden pies martwy, drugi odebrany wariatce już w nowym domu..

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

[quote name='tamb']Pięknie się Mila uśmiecha. Zaglądam na wątek ale się nie wpisywałam.[/QUOTE]

To dzięki Tobie Mila może się uśmiechać:lol:, gdyby nie Twoja odwaga kiedyś nie wiadomo co byłoby z Milunią dzisiaj:shake:

Posted

jotpeg napisał(a):
Mila ma w oczach słoneczko :loveu::loveu:

A ile się namęczyłam, żeby ją sfotografować. Jak tylko widzi aparat odwraca na bok głowę, albo wręcz pokazuje ogon, taka z niej łobuziara:razz:
To nie to co Twój Norek, którego piękne fotki podziwiam na jego wątku:lol:

Posted

[quote name='dorota1']Mila w promieniach wiosennego słońca:

witamy i serdecznie pozdrawiamy, piekne zdjecie i oczywiscie piekna modelka...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jagience, Tamb, Jotpeg, Wieso i wszystkim, którzy podczytują wątek Milusi, ale się nie ujawniają, życzę zdrowych i wspaniałych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego święconego jajka, mokrego dyngusa, no i oczywiście dużo radości ze swoich włochatych Przyjaciół

• 2 weeks later...
Posted

fantastyczne to rozesmiane zdjecie Milusi!!! :Cool!::klacz:
pozdrawiamy wiosennie, dziekujac za pamiec :B-fly:
uwazajcie na kleszcze - czaja sie nawet na miejskich trawnikach, dranstwo.

Posted

[quote name='jotpeg']fantastyczne to rozesmiane zdjecie Milusi!!! :Cool!::klacz:
pozdrawiamy wiosennie, dziekujac za pamiec :B-fly:
uwazajcie na kleszcze - czaja sie nawet na miejskich trawnikach, dranstwo.[/QUOTE]

Wczoraj wróciliśmy z kilkudniowego pobytu na wsi. Kleszczy rzeczywiście dużo, wychodzący kot sąsiadów miał ich aż 8!!!. Ale u Mili bardzo dobrze sprawdza się obroża Kiltix, nie złapała ani jednego;)

• 6 months later...
Posted

Ale nas tu dawno nie było!:oops:
Chciałam właśnie wkleić jakieś zdjęcia Mili z wakacji, no i ze zdziwieniem stwierdziłam, że nie bardzo co mam wkleić, bo na wszystkich zdjęciach Milunia jest albo z pańcią albo z pańciem, no a że nie mam fotoshopa, to nie bardzo mam jak te zbędne na wątku, bądź co bądź Mili, postacie wyeliminować.;)
Spróbuję coś wymyśleć, albo zrobię nowe zdjęcia, tylko, że ona tego nie cierpi.:razz:

Nowe spostrzeżenia co do Mili są takie, że im dłużej jest z nami, tym gorzej znosi nawet parodniową rozłąkę. We wrześniu byliśmy z mężem na dosłownie czterodniowej wycieczce, a Mila została w swoim własnym domu, z ludźmi których zna i kocha i była podobno okropna. Cały czas w nerwach ( a u niej objawa się to ciągłym dyszeniem i w związku z tym piciem, stąd konieczność wychodzenia nawet co godzinę). Zdarzało się jej nawet zesikać w domu.
Po naszym powrocie jeszcze przez dłuższy czas dochodziła do siebie. Wniosek na przyszłość taki, że już bez Milusi nie możemy się nigdzie ruszyć;)
Ostatnio mieliśmy też problem zdrowotny. Pisałam chyba kiedyś na wątku, że Mila ma problemy z gruczołami okołoodbytowymi, które muszą być regularnie czyszczone. Chodziliśmy systematycznie na to czyszczenie (bo pańcia się jeszcze nie nauczyła tego robić:oops:).
Jeden gruczoł od prawie dwóch lat był zgrubiały, ale nie było w nim żadnej wydzieliny i nasza pani doktor myślała, że on jest po prostu nieczynny. Tymczasem dwa tygodnie temu pojechaliśmy w trybie pilnym do weta, bo coś zaczęło się dziać z gruczołami i okazało się, że ten "nieczynny" był jednak czynny i teraz pęknął, bo zebrało się tak dużo wydzieliny, do tego jeszcze pojawił się stan zapalny, były antybiotyki, smrowania itd., no i byliśmy na konsultacji chirurgicznej i wieści nie są dobre:shake: Mamy dwa miesiące na wygojenie tego gruczołu, po tym czasie zostanie sprawdzone, czy ujście jest drożne i czy da się tą wydzielinę usuwać, bo jeżeli nie, to czeka Milę operacja usunięcia tego gruczołu.
Poczytałam trochę o tym zabiegu i jestem przerażona, bo gruczoł jest maleńki, trzeba go zlokalizować, stąd zabieg bardzo krwawy i co gorsze niesie ryzyko uszkodzenia zwieracza, a jakie mogą być tego skutki, wszyscy wiemy.:shake:
Mila nie trzyma moczu po sterylizacji i cały czas bierze propalin, który na szczęście działa, ale gdyby tak jeszcze nie trzymała kału, to jakie by było to jej życie:-(
Trzymajcie kciuki, żeby ta operacja nie była konieczna;)

Posted

Jak to (na zdjęciach) osoby zbędne na wątku? A kto by o Milusi pisał gdyby nie Wy?
Trzymam kcuki bardzo mocno, żeby zabieg nie był konieczny, a jeżeli będzie to żeby się powiódł w 100%.
Trzymajcie się dzielnie!

Posted

Jagienko, dziękujemy za wsparcie!

Udało mi się trochę zmodyfikować zdjęcia, tak by Mila była na nich najważniejsza, niestety na razie tylko taki format, może uda mi się jeszcze wkleić większe.

Posted

wlasnie dotarlam, a tu takie wiesci (nienajlepsze).
strasznie przezywa sie schorzenia zwierzakow, prawda? :calus:
Mila pieknie wyglada! alez ma futro - pani dama :p:loveu::p
zycze Milusi i Wam, zeby zadna operacja nie byla konieczna! :thumbs::happy1:

Posted

jotpeg napisał(a):
wlasnie dotarlam, a tu takie wiesci (nienajlepsze).
strasznie przezywa sie schorzenia zwierzakow, prawda? :calus:
Mila pieknie wyglada! alez ma futro - pani dama :p:loveu::p
zycze Milusi i Wam, zeby zadna operacja nie byla konieczna! :thumbs::happy1:

Oj tak, masz rację, choroby zwierzaków przeżywa się tak samo jak i bliskich osób. Dziękujemy za dodanie otuchy:lol: Ja cały czas mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu.

Posted

Lemoniada napisał(a):
Milunia mi nieodmiennie przypomina jakiegoś szpica :) Jest piękna, trzymam kciuki, żeby wszystkie choróbska poszły sobie precz.

Witaj Lemoniada:lol:, dawno Cię u nas nie było. Miło nam, że jeszcze o nas pamiętasz.:loveu:
Apropos szpica, kiedyś na ulicy jeden pan powiedział do osoby z nim idącej o Mili, że to szpic, więc nie tylko Ty masz takie skojarzenia;)
Dla mnie Mila ma trochę ze szpica (futro, mały łebek i drobny pyszczek), ale kolorki ma z beagla.