Jump to content
Dogomania

Jeden pies martwy, drugi odebrany wariatce już w nowym domu..

Recommended Posts

Posted

To pierwsza Wigilia od 9 lat bez Milusi.  Rok temu była już chora,  diagnoza straszna,  ale ona była jeszcze bardzo radosna,  z apetytem zjadła opłatek.  Ja wiedziałam wtedy, czułam,  że to jej ostatnia z nami Wigilia. 

• 3 months later...
Posted

Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich tych, którzy może jeszcze odwiedzają wątek Milusi. W poprzednią Wielkanoc była jeszcze z nami i dobrze się czuła.....

• Upvote 1
Posted

Dziękujemy za życzenia i życzymy Ci wspaniałych i zdrowych Świąt wielkanocnych.

Przy okazji Świąt wspominamy naszych bliskich,tęsknimy za nimi,choć po czasie boli mniej,to

jednak w naszym sercu pozostają na zawsze.

Ja przeżyłam już śmierc czterech moich przyjaciół psów,czasem wyobrażam sobie jak byłoby

pięknie mieć je wszystkie obok siebie...ale mam nadzieję na spotkanie z nimi...

Milunia była wyjątkową,przepiękną sunią,bardzo kochaną i szczęśliwą i to jest najważniejsze.

A jak się miewa Pusia?

Posted

Azalia, bardzo dziękuję za miłe słowa. Pusia ma się dobrze, ale odkąd nie ma Milusi jest jeszcze bardziej rozpieszczona, taka królowa się z niej zrobiła. 

Ja wciąż tęsknię za Milusią i często  wraca mi obraz, jak umierała. Też mam nadzieję na spotkanie, wierzę, że czeka na mnie za tęczowym mostem. 

Pozdrawiam serdecznie 

• Upvote 1
  • 1 month later...
Posted

Cieszę się, że jeszcze zaglądacie do Milusi. Choć jej już nie ma, to będę podtrzymywać ten wątek. Chociaż, gdy czytam pierwsze wpisy i potem te, gdy trafiła do mnie, to ryczę jak bóbr.

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted

Dziś mija 10 lat.  10 lat temu 19-go grudnia Milusia została członkiem naszej rodziny.  A teraz jej nie ma,  już od półtora roku. Wcale nie przestałam za nią tęsknić. 

Mamy drugą przytulankę, co widać na zdjęciu poniżej,    ale Milusi nikt i nic nie zastąpi. 

20171217_140946.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
  • 5 months later...
Posted

Już minęły dwa lata... Na jej grobku kwietnie żółta róża. Gdy myślę o Milusi, łzy same napływają do oczu. To nieprawda, że czas leczy wszystkie rany. On je tylko trochę zabliźnia.

Zdjęcie, gdy Milusia była jeszcze zupełnie zdrowa, a Pusia dołączyła do naszej rodziny.

338952961_Zdjcie0122.thumb.jpg.1fd8467d035ced5e756ed5b41678bec5.jpg

• Like 1
Posted
Dnia ‎2017‎-‎08‎-‎24 o 17:27, dorota1 napisał:

Żeby wątek nie przepadł,  wklejam Pusię. Dla nas przytulanka,  ale dla obcych groźny pitbul 

20170716_105947.jpg

20170824_170705.jpg

Przesłodka,piękne zdjęcie poza tym...:)

• Like 1
  • 6 months later...
Posted

Jutro będzie 11 rocznica, gdy Milusia trafiła do nas. Teraz myślę, że byla u nas tak krótko. Pusia ma się dobrze. I ma kolegę. Kocurka Tunisia. O dziwo nie zjadła go, a nawet zaakceptowała. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Milusia trafiła do Was tuż przed Świętami? To tak jak nasz niezapomniany Pan Kot Miciuś. Też już po tamtej stronie.
Masz rację, to jest za krótko :(
No proszę, jaka z Pusi się zrobiła światowa osoba. Kot swój - znaczy członek rodziny :)
Trzymajcie się!! Serdecznie pozdrawiamy bardzo.

• Like 1
  • 2 months later...
Posted

I znowu mam dwa pieski. Od stycznia jest z nami Tofik,  rudy piesek wyrzucony tuż przed świętami na wsi. Dogadał się z Pusią i kotkiem. A ja żartuje,  że Milusia go do mnie przyprowadziła , bo on został wyrzucony przy drodze dość daleko od mojego domu,  a dotarł aż tu i tu się błąkał.  Milusia była piękną trikolorką ,  przy czym rudej sierści miała dość dużo. Tofik to piękny rudasek i fajny piesek. Nie wiem jak ktoś miał serce go wyrzucić. Jedyne z czym się cały czas borykamy,  to problemy zołądkowe , pozostałość z czasów,  gdy nic nie jadł,  albo jadł byle co. 

• Like 2
Posted

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi

Calem serduchem tulinkamy lapenki przecudne

pozdrawiamy

calunka druzynke

• Like 1
Posted

fajnie Was widzieć. Zwłaszcza pierwsze zdjęcie (wspólny kierunek patrzenia) chwyta za serce :)
i proszę, jak się nowy psinek pięknie wpasował i w samochód, i Waszą rodzinę :)
Macie wielkie serce :)

• Like 1
Posted
15 godzin temu, jotpeg napisał:

fajnie Was widzieć. Zwłaszcza pierwsze zdjęcie (wspólny kierunek patrzenia) chwyta za serce :)
i proszę, jak się nowy psinek pięknie wpasował i w samochód, i Waszą rodzinę :)
Macie wielkie serce :)

Dziękujemy za miłe słowa:) jednak fajnie jest mieć dwa pieski:)

• Upvote 1
  • 9 months later...
Posted

Dziś mija 12 lat jak Milusia trafiła do nas: 19.12.2007 r.

Pamiętam jakby to było wczoraj. 

Serdecznie pozdrawiam wszystkich,  którzy jeszcze Milusię pamiętają i życzę zdrowych, wesołych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Do życzeń dołączają się Pusia i Tofik  oraz kotek Tunisek :)

niestety nie wiem dlaczego, ale nie mogę dołączyć zdjęć:(

• Like 1