malagos Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Nie oszukujmy się, raczej nikt kto przyjdzie do schroniska po psa, nie weźmie zastraszonej suczki bez łapki. Tu tylko dom tymczasowy i psychiczna rehabilitacja moze pomóc. Quote
modliszka84 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 malagos napisał(a):Nie oszukujmy się, raczej nikt kto przyjdzie do schroniska po psa, nie weźmie zastraszonej suczki bez łapki. Tu tylko dom tymczasowy i psychiczna rehabilitacja moze pomóc. dokładnie tak.... :roll: Quote
majqa Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='modliszka84']tak wysłałam ale nie mam jeszcze odpowiedzi ogłoszen jeszcze nie ma, jak ktos napisze ładny tekst to wrzuce na allegro, ja nie umiem pisac Modliszko wciąż mam masakrę z netem :shake:. Laptop z doskoku, a jak przerzucam strony dowolnego wątku to cholerstwo się zawiesza i przerywa połączenie (słaby zasięg)...ale...jeśli przelecisz wątek i skopiujesz mi najistotniejsze, wątkowe rzeczy (poza hopaniem i podnoszeniem), dodasz, coś, o ile Ci jest wiadome o suni, a czego zbrakło na wątku, słowem samo sedno i prześlesz na mail to najpóźniej jutro wieczorem będziesz miała tekst do allegro zrobiony na tip-top. Pozostawiam Ci decyzję i przypominam mail - ogi@izet.pl. Quote
Hala Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Majqa, to wielka pomoc dla suczki. A pisał ktoś w końcu do MalgosMalgos? Może ona pomoże? Quote
_Tosia_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Wiesz Hala, znów na nią hulną, jak na wątku Kulki Quote
majqa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Hala napisał(a):Majqa, to wielka pomoc dla suczki. A pisał ktoś w końcu do MalgosMalgos? Może ona pomoże? Sunieczko w górę Kochana...Póki co czekam na fakty o niej, potrzebne do tekstu. Quote
Hala Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Niestety nie wiem co było na wątku Kulki. Kulka to chyba ta co Malgoś miała ją do niemiec zabrać. Tak? Quote
Peter Beny Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Tak , dokładnie , ja na miejscu Malgosi już bym na Dogo nie wszedł po tej aferze :wallbash::wallbash::wallbash: , o suni z tego topiku już jej napisałem :shake: Ale nie wiem czy jeszcze tutaj się pokaże , ja też osobiście już mam dość ciemnoty na tym forum , i znacznie rzadziej się będę udzielać tutaj :krach::krach: Quote
Hala Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Czyli odebrano nam dużą szansę na dom dla suńki... Quote
ada_1994 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 kasia14 napisał(a):podnoszę Galopa! Chyba coś ci się Kasia pomyliły wątki.:pTo jest przecież wątek o suni bez łapki. Quote
rita60 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Peter Beny']Tak , dokładnie , ja na miejscu Malgosi już bym na Dogo nie wszedł po tej aferze :wallbash::wallbash::wallbash: , o suni z tego topiku już jej napisałem :shake: Ale nie wiem czy jeszcze tutaj się pokaże , ja też osobiście już mam dość ciemnoty na tym forum , i znacznie rzadziej się będę udzielać tutaj :krach::krach: Peter Beny ciemnota jest wszedzie,ale tu psy sa na pierwszym miejscu,olej to i rob swoje:cool1:powodzenia i cierpliwosci zycze. Quote
eurydyka Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Peter podobno wybieral sie po Kulke, wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby pomogl tej suni, sprawa Kulki jest pod kontrola fundacji Emir Quote
Madzik77 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Hala napisał(a):Czyli odebrano nam dużą szansę na dom dla suńki... Nie rozumie Co sie stało? O co chodiz? Quote
Hala Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Chodzi mi o to, że ja podesłałam link MalgośMalgoś. Ona świetnie pomogła mojemu Tigerowi. Zabrała go do Berlina, przeszedł pomyślnie operację i teraz już ma rehabilitację, czeka na domek. Więc sobie pomyślałam( i jeszcze ktoś tu z watku, ale zapomniałam kto), żeby podesłać malgoś linka do naszej tu sunieczki. I może by coś z tego wyszło, ale na Mlgoś rzuciła się inteligencja z dogo i ją sponiewierali. Więc nie wiem, jak Gośka to psychicznie wytrzyma i czy zechce jeszcze pomagać polskim psiakom. Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='eurydyka']Peter podobno wybieral sie po Kulke, wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby pomogl tej suni, sprawa Kulki jest pod kontrola fundacji Emir Ta sunia jest potwornie biedna, mloda suka i cale zycie przed nią, szczesliwe tylko ze na trzech lapach. Ona ma zle amputowana łapke co tez moze jej przeszkadzac w poruszaniu....Lapka powinna byc amputowana wysoko, w kolanie..i wtedy szybo zlapie rownowage chodzenia na trzech zdrowych lapach. Tak pozostawiony "kikut' powoduje ze automatycznie bedzie sie na nim podpierala i obcieral go i poza tym skrzywi jej sie z czasem przez to kręgoslup-zle obciazenie kregoslupa-bedzie wygieta w litere 'C'.:placz: Dlateg tez moze miec teraz problemy z chodzenie, z nauką poruszania sie, z postawionym tak "kikutem". W Pabianicach pomaga niemiecka organizacja, moze do nich napisac, pokazac im tą sunie, nie wiedzą o niej poprostu:shake: http://www.hundehilfe-polen.de/html/pabianice.html Quote
modliszka84 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 [quote name='ARKA'] W Pabianicach pomaga niemiecka organizacja, moze do nich napisac, pokazac im tą sunie, nie wiedzą o niej poprostu:shake: http://www.hundehilfe-polen.de/html/pabianice.html Ja juz pisałam do nich. Nie dostałam jednak odpowiedzi narazie. Ale o suni na pewno wiedzą, bo gdy byli ostatni raz (czyli pod koniec listopada) to sunia już w schronisku była. Z fundacja koresponduje na bieżąco Patrycja (pracownik schroniska) - poproszę ją , żeby przesłała im nowe zdjęcia i może bardziej dramatyczną prośbę... :roll: Quote
Recommended Posts