Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie oszukujmy się, raczej nikt kto przyjdzie do schroniska po psa, nie weźmie zastraszonej suczki bez łapki. Tu tylko dom tymczasowy i psychiczna rehabilitacja moze pomóc.

Posted

malagos napisał(a):
Nie oszukujmy się, raczej nikt kto przyjdzie do schroniska po psa, nie weźmie zastraszonej suczki bez łapki. Tu tylko dom tymczasowy i psychiczna rehabilitacja moze pomóc.

dokładnie tak.... :roll:

Posted

[quote name='modliszka84']tak wysłałam ale nie mam jeszcze odpowiedzi

ogłoszen jeszcze nie ma, jak ktos napisze ładny tekst to wrzuce na allegro, ja nie umiem pisac

Modliszko wciąż mam masakrę z netem :shake:. Laptop z doskoku, a jak przerzucam strony dowolnego wątku to cholerstwo się zawiesza i przerywa połączenie (słaby zasięg)...ale...jeśli przelecisz wątek i skopiujesz mi najistotniejsze, wątkowe rzeczy (poza hopaniem i podnoszeniem), dodasz, coś, o ile Ci jest wiadome o suni, a czego zbrakło na wątku, słowem samo sedno i prześlesz na mail to najpóźniej jutro wieczorem będziesz miała tekst do allegro zrobiony na tip-top. Pozostawiam Ci decyzję
i przypominam mail - ogi@izet.pl.

Posted

Hala napisał(a):
Majqa, to wielka pomoc dla suczki. A pisał ktoś w końcu do MalgosMalgos? Może ona pomoże?

Sunieczko w górę Kochana...Póki co czekam na fakty o niej, potrzebne do tekstu.

Posted

Tak , dokładnie , ja na miejscu Malgosi już bym na Dogo nie wszedł po tej aferze :wallbash::wallbash::wallbash: , o suni z tego topiku już jej napisałem :shake: Ale nie wiem czy jeszcze tutaj się pokaże , ja też osobiście już mam dość ciemnoty na tym forum , i znacznie rzadziej się będę udzielać tutaj :krach::krach:

Posted

[quote name='Peter Beny']Tak , dokładnie , ja na miejscu Malgosi już bym na Dogo nie wszedł po tej aferze :wallbash::wallbash::wallbash: , o suni z tego topiku już jej napisałem :shake: Ale nie wiem czy jeszcze tutaj się pokaże , ja też osobiście już mam dość ciemnoty na tym forum , i znacznie rzadziej się będę udzielać tutaj :krach::krach:
Peter Beny ciemnota jest wszedzie,ale tu psy sa na pierwszym miejscu,olej to i rob swoje:cool1:powodzenia i cierpliwosci zycze.

Posted

Chodzi mi o to, że ja podesłałam link MalgośMalgoś. Ona świetnie pomogła mojemu Tigerowi. Zabrała go do Berlina, przeszedł pomyślnie operację i teraz już ma rehabilitację, czeka na domek.
Więc sobie pomyślałam( i jeszcze ktoś tu z watku, ale zapomniałam kto), żeby podesłać malgoś linka do naszej tu sunieczki. I może by coś z tego wyszło, ale na Mlgoś rzuciła się inteligencja z dogo i ją sponiewierali.
Więc nie wiem, jak Gośka to psychicznie wytrzyma i czy zechce jeszcze pomagać polskim psiakom.

Posted

[quote name='eurydyka']Peter podobno wybieral sie po Kulke, wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby pomogl tej suni, sprawa Kulki jest pod kontrola fundacji Emir

Ta sunia jest potwornie biedna, mloda suka i cale zycie przed nią, szczesliwe tylko ze na trzech lapach.

Ona ma zle amputowana łapke co tez moze jej przeszkadzac w poruszaniu....Lapka powinna byc amputowana wysoko, w kolanie..i wtedy szybo zlapie rownowage chodzenia na trzech zdrowych lapach.

Tak pozostawiony "kikut' powoduje ze automatycznie bedzie sie na nim podpierala i obcieral go i poza tym skrzywi jej sie z czasem przez to kręgoslup-zle obciazenie kregoslupa-bedzie wygieta w litere 'C'.:placz:

Dlateg tez moze miec teraz problemy z chodzenie, z nauką poruszania sie, z postawionym tak "kikutem".

W Pabianicach pomaga niemiecka organizacja, moze do nich napisac, pokazac im tą sunie, nie wiedzą o niej poprostu:shake:
http://www.hundehilfe-polen.de/html/pabianice.html

Posted

[quote name='ARKA']
W Pabianicach pomaga niemiecka organizacja, moze do nich napisac, pokazac im tą sunie, nie wiedzą o niej poprostu:shake:
http://www.hundehilfe-polen.de/html/pabianice.html

Ja juz pisałam do nich. Nie dostałam jednak odpowiedzi narazie.
Ale o suni na pewno wiedzą, bo gdy byli ostatni raz (czyli pod koniec listopada) to sunia już w schronisku była.
Z fundacja koresponduje na bieżąco Patrycja (pracownik schroniska) - poproszę ją , żeby przesłała im nowe zdjęcia i może bardziej dramatyczną prośbę... :roll: