Madzik77 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 tak tak podziekuj od nas wszystkich powedz ze po tej wiadomosci na forumzapanowała euforia bo sunia miala mase wirtualnych wielbicieli! Quote
modliszka84 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Doszła wpłata z bazarku od Maupy4 - 30 zł oraz wpłata od Joanny B. z Gdańska - 100 zł(nie wiem kto to... proszę się ujawnić, bo nie wiem czy to z bazarku...) Quote
ada_1994 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 A jednak udało się :multi:!!!! Sally masz wielkie szczęście:cool3: Quote
modliszka84 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 narazie nie zapeszać :p ma ktoś auto które mało pali ...? i moze jechac w czwartek...? moje pali 8l/100 :roll: Quote
Madzik77 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 o rany Modliszko masz normalnie zielonego smoka ;) pani si eodzywała jeszcze? Quote
Madzik77 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 z tego co pamietam to na aukcji żaby asiuniap wylicytowała notes za 100zl to moze ta wpłata?? pasowałoby Joanna = asiunia :D Quote
*zaba* Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Tez tak mysle,ze to asiunia,bo dostalam pw,ze wplaci wczoraj.Mimo nagromadzonych problemow,jeszcze bidulka przepraszala za opoznienie. Quote
modliszka84 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 tyle ze asiuniap jest z warszawy, a przelew przyszedł z gdańska... A moje zielone to smok niezły, 8l pali, na trasie 7l ale doliczam paliwo na błądzenie po Krakowie i dojazd do Łodzi po mojego "trzymacza mapy" :evil_lol: No i włąsnie szkoda kasy troche, bo moze ktos miałby bardziej ekonomiczny samochod i by uzyczył Quote
kasia14 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 ja niestety samochodu nie posiadam:evil_lol: ale trzymam kciuki, żeby wszystko się udało tak jak należy;) Quote
modliszka84 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 słuchajcie, no to jaka decyzja??? to nie moje pieniądze, nie mogę decydowac - mam zawozić w czwartek Sally ? czy czekamy na transport bezpłatny albo płatny mniej? Czy w ogóle czekamy do powrotu tych państwa z wyjazdu czyli koniec przyszłego tygodnia, albo początek jeszcze następnego?? Quote
Madzik77 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 sa plusy i minusy, jesli zaczekamy to moze znajdzie sie transport tanszy i sunia odrazu juz na stale trafi w rece docelowej pani (moze i mniej to dla niej stresu niz zmieniajacy sie opiekunowie) ale jesli czekac bedziemy to sunia kolejne dnie bedzie trwala w tej beznadziei, samotna bez czlowieka bez bodźcow do zycia, no i zawsze jest to ryzyko ze pani sie rozmysli.. Ja jestem za wiezieniem juz w czwartek -tym bardziej ze moze uda sie polaczyc transport do szczescia 2 psiaków. Quote
modliszka84 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 teraz pohjechałaby tylko Sally, bo rottweilerka jest cięzko chora i nie moze teraz jechac halo??gdzie sa wszyscy? Quote
ARKA Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Jestem:evil_lol: mam podobne przemyslenia jak Madzik-ale glownie te ze jak pojedize pozniej to juz bedzie ze swoja Pania. Ktos" obcy' to nie to samo co swoj juz czlowiek. To bylyby jakby dwie zmiany dla Sally-ze schronu do domu i jakis czlowiek i potem innny czlowiek. A nie balabym sie tego, ze Pani sie rozmysli-bo rownie dobrze moze sie rozmyslec jak sunia bedzie u niej...takie czekanie tylko moze umocnic przekonanie o slusznej, przemyslanej decyzji o adopcji, jednak. Jedyny minus to, ze Sally bedzie tydzien dluzej w schronisku ale co to jest tydzien w porownaniu do juz samych slonecznych dni, pozniej;) p.s plakt wystawiony, moze sie sprzeda i bedzie rezerwa dla Sally. Quote
Madzik77 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 zgadzam sie ze to jest duzy plus -swoj czlowiek- zawsze jeden i ten sam. (nigdy nie wiadomo jakie podejcie do psów, wychowawcze, maja ci ludzie co pod nieobecnosc zostaja z psami Nie mowie ze robia jakas krzyde ale czy czy bed amialy cierpliwosc? czy wywolaja pozytywne relacje-reakcje z sunia. Czy zaczna odpowiedznio wdrazac jej wychowywanie?) Jedynie co to moglaby sie juz oswoic z tym domkiem, zapachami, psami i czuć ze ktos jest, ktos glaszcze, ktos karmi... moze i masz racje ze trzeba zaczekać ze to psychicznie dla suni bedzie lepsze... a o to chyba nam chodzi? Quote
modliszka84 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 no dobra, to chyba czekamy do powrotu tej pani. Dzwoniłam własnie do niej, zastanawiałysmy sie co bedzie lepsze. Ona zasugerowała wczesniej, ze sunia moze przyjechac juz teraz w czwartek, bo obawiala sie ze suni sie dzieje krzywda w schronie i jesli miałoby to pogrązyc jej stan to moze przyjezdzac. Patrzac natomiast z innego punktu widzenia faktycznie lepiej bedzie gdy sunia bedzie miała od razu stalych opiekunów i nikt nie bedzie sie zmieniał... Takze ustaliłysmy ze sunia pojedzie w przyszła niedzielę, tj. 10 lutego. Quote
*zaba* Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Mysle,ze to dobra decyzja,tydzien minie szybko i malenka bedzie juz bez stresu z jedna i ta osoba. Quote
kasia14 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 czyli Sally jedzie 10 lutego ;) i może się transport tanszy trafi...? Quote
Madzik77 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Modliszko moze wykasuj z podpisu prosbe o transport I moze zawiadom Murke - bo wiem ze duzo psow ceka w kolejce do jej cholteliku np. sunia USZKA Quote
Sharona Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 O rany! Cudowne wiadomości!!! Bardzo się cieszę, że mała znalazła domek!!! :) Quote
kasia14 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Sharona napisał(a):O rany! Cudowne wiadomości!!! Bardzo się cieszę, że mała znalazła domek!!! :) narazie prosimy trzymać kciuki:lol: Quote
agata-air Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 sluchajcie jakby by;la potrzebna jakas kasa to choc groszem wspomoge. tylko piszcie na pw bo ja nie przegladam ostatnio watkow z braku czasu Quote
aneta_zyleta Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 kasia14 napisał(a):narazie prosimy trzymać kciuki:lol: wiec trzymam mocno:happy1: Quote
asiuniap Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 modliszka84 napisał(a):oraz wpłata od Joanny B. z Gdańska - 100 zł(nie wiem kto to... proszę się ujawnić, bo nie wiem czy to z bazarku...) Ujawniam się ;) Quote
Recommended Posts