karusiap Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Bond trafil do schronsika nie dawno,ok 13 .10....byl przeziebiony,zreszta nadal jest..:(niestety z powodu przepelnienia schroniska nie moze juz przebywac na izolatkach...ma szczescie i swoj boks,ale dla niego pobyt w schronisku to tragedia... Bylysmy dzis u niego z Aga-ta na widok czlowieka chowa sie do budy,,,po chwili "rozmowy" wyszedl i szczerzyl sie na nas,ale to wszytsko strach,pare smakolykow i "byl nasz"... Bond jest starszym psem,pewnie ma juz ponad 10 lat,zostal przywieziony chyba z ulicy,zreszta nie jestem pewna czy ktos go celowo nie oddal...Bond jest bardzo duzym dobkiem,tylnie lapki siadaja mu juz:placz:ugina sie na nich calkiem.... Dla niego ta zima to dramat!!!! Blagam kto da chociaz tymczas??on w tym wieku nie da rady:placz::placz: zdjecia nie najlpesze-jeszcze w ziolatce-beda lepsze Quote
Klementynkaa Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 ech... staruszk dobermani... kolejny :( Quote
dzodzo Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 kolejna tragedia, ale Karolkowi się udało więc to nie jest beznadziejny przypadek!!!! Quote
Klementynkaa Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 to może jutro i jego dostojność poznam??? uda się??? kurczę, dnia mi braknie... Quote
zona Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Ludzie są straszni, takiego fajnego pieska wywalić... Quote
karusiap Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 chcialam powiedziec,ze Bond to Rambo:oops:nie wiem skad mi sie przyczepilo imie BOnd:roll::evil_lol: Jest cudownym psem!!!!troche polazilismy ,jest strasznym lakomczuszkiem:loveu:siedzi sobie w budzie a po spacerze nie chcial zostac sam w boksie,tak bardzo sie tulil:placz:tylnie nozki chodza,ale ile jeszcze?strasznie sie o niego martwie:(on jest cudowny!! Quote
dzodzo Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 a skad wiesz ze Rambo?:crazyeye: co z nim zrobimy?jak mozemy pomoc? Quote
karusiap Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 bo spytalam czy moge wziac Bonda na spacer i slysze ,ze nie ma Bonda zadnego a jak mowie o starszym dobku to to jest Rambo:)i teraz przypominam sobie,ze chyba za pierwszym razem tez mi tak powiedziano,ale zanim dojechalam do domu zrobilam z niego Bonda:oops: nie wiem sama...w hotelu boksy poupychane beda przed Swietami,a jak sie znajdzie to zewnetrzny a on musi miec ciepelko...ale z drugiej strony mysle intensywnie o hotelu.... Quote
Klementynkaa Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 słuchajcie, to fakt - ten dziadek nie da rady sobie w schronie na zimnie :((( kaszle, nóżki mu ledwo człapia tylne (aczkolwiek jak zobaczy krzaka to siiiika z łąpką w górze, z lekka się przewracając hihi:oops:) do smakołyków jest pierwszy, pamięć do tego gdzie leżała reklamówka ze smakolami pokazał nam idealną :cool3:, słuch prawdziqwie dobermani - wybiórczy i jest strasznie niesmiały - nie chciał nam pozowac do zdjęć! troszkę sie boję czy on nie ma wody w płucach i brzuszku :shake: obym sie myliła... tylko jak to sprawdzić? Quote
Izabela124. Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Zamieściłam o nim info: http://www.miloscdlapsa.darmowefora.pl/index.php?topic=216.new#new http://l30n.livenet.pl/aw/viewtopic.php?p=21626#21626 Quote
karusiap Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Izabela124. napisał(a):Zamieściłam o nim info: http://www.miloscdlapsa.darmowefora.pl/index.php?topic=216.new#new http://l30n.livenet.pl/aw/viewtopic.php?p=21626#21626 dziekujemy:loveu: Quote
BeataJ Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Klementynkaa napisał(a):troszkę sie boję czy on nie ma wody w płucach i brzuszku :shake: obym sie myliła... tylko jak to sprawdzić? O nie...tylko nie to! Trzebaby na USG.... Quote
karusiap Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Rambo znow siedzial w budzie,gdy przyszlam.Musialam sie sporo naprosic by wyszedl,ale jak ja do niego weszlam to byla wielka radosc:)uwielbia sie tulic...bardzo mnie marwti jego kaszel.Cale szczescie udalo nam sie nie wracac do boksu tylko do cieplej izolatki:)mam nadzieje,ze dostanie odpowiednie leki Quote
Klementynkaa Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 jej to cudownie, że chociaz tyle! gdyby jeszcze przebadał go jakiś dobry weterynarz dokładnie... Quote
karusiap Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 na to niestety bylaby szansa dopiero po wyadoptowaniu Go ze schronu...a w hotelu miejsca okupowane przed Swietami, o wewn mowy nie ma:( Quote
Klementynkaa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 staruszek się przypomina... on nie potrzebuje wiele - legowisko, miska z jedzonkiem, krótki spacer trzy razy dziennie... no i trochę smyrania ;) Quote
karusiap Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 w niedziele widzialam tylko przez szybe spuszczona glowke:( Rambo jest nadal na izolatkach,co jest dobre bo ma cieplutko,ale nie mozemy sie za to widywac.... Quote
Klementynkaa Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 co u RAMBUSIA? grzeje dalej doopkę w izolatce? bo zimno... :( Quote
karusiap Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 nie dalam rady byc u Niego w ostatnich dniach..przypuszczam,a raczej mam nadzieje,ze tak... Quote
Recommended Posts