Anja93 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Miałam dwa latka, kiedy tata przywiózł ze sobą czarną kuleczkę. A jej historia zaczęła się tak: mój ojciec był w lesie na grzybach i zauważył, że facet idzie ze szczeniakiem i siekierą, bez zastanowienia wziął go od niego i tak pojawiła się w moim życiu Kora. Na początek była u nas, ale później gdy była już bardziej samodzielna rodzice zawieźli ją do moich dziadków. Mieszkała przy budzie, ale była zadbana, a nawet bardzo (grubasek :evil_lol:) Często jeździliśmy tam więc Korcia miała jeszcze większą opiekę, bo przyjeżdżałam ja :) Niesamowite było to że jak zobaczyła nasz samochód tak ogromnie się cieszyła,że musieliśmy ją pilnować by nie wbiegła nam pod koła. Mijał czas, moja babcia zachorowała i musiała jechać na operację do Warszawy i było jedno wyjście KORA WRACA DO NAS!! Ogromnie się cieszyłam! W innej sytuacji nie było by mowy o psie. Korcia przyjechała do mnie trochę "chora", ponieważ miała guza na szyji, który później się otworzył, a na wiosce w której mieszkali dziadkowie nie było porządnego weta i tylko przemywałam tą rankę "magiczną miksturą" tamtejszego weterynarza. Ale nie ważne. Po przyjeździe zgadnijcie co zrobiła moja "podwórkowa" sunia? wskoczyła na kanapę cała szczęśliwa :lol:, nie mówiąc jak podobała jej się podróż samochodem :lol: No i następnego dnia pojechaliśmy do naszej lecznicy, od razu operacja guza i co się okazało? ze to był po prostu kawałek kości, utknął jej. Później było już wszytko dobrze. Korcia nie odstępowała mnie na krok, z pokoju do pokoju, krok krok za mną i nawet drapała w drzwi od łazienki kiedy się kąpałam :lol:. Gdy wracałam do domu zawsze witała mnie uśmiechnięta mordka i machające "żądełko" (tak nazywałam jej zabawny ogon :evil_lol:) Mijały lata, cudowne lata, szczęśliwe i dla mnie i dla niej. Byłyśmy dla siebie stworzone. Tego roku (2007) zaczęły się problemy, gdy Korcia mając już 12 lat zaczęła chorować na oczka. Wydawałam ostatnie pieniądze na jej leczenie. I żyła jeszcze dwa miesiące, gdy pewnego ranka obudziłam się i zobaczyłam, że Korcia leży koło mojego łóżka dziwnie mrużąc drugie, zdrowe do tej pory oczko. Okazało się, że ma już jaskrę na obydwu oczach. 22.10.2007 pojechaliśmy do weta, powiedział mi, że z dnia na dzień będzie bardziej ją bolało. I w końcu pytanie: czy usypiamy, czy będzie cichutko żyła na przeciwbólowych. Nie mogłam jej tego zrobić, więc cała we łzach powiedziałam, że eutanazja. Zasnęła, w swojej ulubionej pozie. Główka na łapkach i śpi. I to koniec :placz: :placz:. Dziękuję ci Koruniu, że byłaś! Nigdy nie zapomnę i tęsknie!! Bądź moim aniołem stróżem i czekaj na mnie w niebie!!!!! Napisałam ten wątek z ponad miesiąc po odejściu Kory, bo nie mogłam się wcześniej w ogóle pozbierać, teraz gdy to piszę, wspominam to wszytko również płaczę, ale mam nadzieję, że ten wątek długo nie zniknie, żeby pamięć o mojej wiernej suni była, choć na pewno zostanie na zawsze w moim sercu. Moje "żądełko" :loveu: Quote
P A U L A Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Aniuś ślicznie napisałaś o swojej PRZYJACIÓŁCE... Aż mi się łezki zakręciły choć nigdy Koruni osobiście nie poznałam, słyszałam o niej dużo na 1 spacerku z Dingusiem....-pamiętasz? Korusia napewno czuwa nad Tobą jako malusi ANIOŁEK.... Dzięki Ania,że pomagasz naszym GAJOWCOM! śliczna ta Twoja Korunia, fajne ślepka miała-takie rozumne:) Quote
styska Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 to prawie tak jak moje slonce odeszlo Kajtus, pieknie opisalas zycie swojej psinki, oni tam teraz za tym teczowym mostem bawia sie, biegaja i obserwuja czekaja na nas, takie nasze aniolki Quote
Anja93 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Dziękuje Wam bardzo, to co opisałam to nie wszystko, jest jeszcze wiele do opowiadania, bo Korcia to była magiczna sunia, która mnie "wychowała" na takiego człowieka jakim jestem. Wykształciła we mnie wiele dobrych cech np. opiekuńczość, odpowiedzialność. I może jedna historyjka żeby rozweselić pamięć o Korce: Gdy byłam malutka i Kora nasikała pierwszy raz na dywan to szybko pobiegłam po szklankę wody, rozlałam ją w dokładnie to samo miejsce i powiedziałam mamie, że ta plama to przeze mnie, bo się bałam że mama będzie zła na Korcie :oops: Piaskol ->oczywiście, że pamiętam i żałuję że nie poznałam was. Pamiętam, tęsknię już na zawszę będziesz w moim sercu aniołku!! Quote
Anja93 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Koruniu mam nadzieję że jest Ci tam dobrze, odpoczywaj sobie i czekaj na mnie!! tęsknię kochana:placz: Quote
ma_ruda Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Piękne są twoje wspomnienia- chociaż smutne to jednak takie pogodne. "Magiczna" Korcia teraz znowu zdrowa i szczęśliwa biega za Tęczowym Mostem z naszymi pieskami. Quote
Anja93 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Ciesze sie,że już nie cierpi. że jest wolna od bólu i zmartwień.. tylko ta pustka.. :( Kocham Cię Koruniu [*] Quote
Anja93 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Nikt cię narazie nie odwiedza, a ja pamiętam i tęsknie :( [*] Quote
sota36 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Zbieram sie do napisania wspomnienia o moim Przyjacielu, jak Ty, ale nie potrafie! Jestes silniejsza! Quote
Anja93 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 To było trudne.. i jest. Płakałam przy pisaniu. Ty też dasz rade! Quote
Anja93 Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Każdy dzień uświadamia jak wiele dla mnie znaczyłaś i znaczysz! Quote
P A U L A Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ania, Korcia na zawsze pozostanie w Twoim serduszku... Takich przyjaciół nigdy się nie zapomina... na zawsze mają miejce w serduszku swych właścicieli... Pamiętaj Kora, tam za tęczowym mostem jest dumna i szczęśliwa,że pomagasz jej braciom.... --naszym GAJOWCOM..... Głowka do góry-ona jako mały aniołek czuwa nad Toba...;) Quote
Anja93 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Dziękuje.. Koruniu, tak pusto tu bez Ciebie! Quote
Anja93 Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 dziękuje, choć nie będą to najweselsze święta :( Quote
Ola164 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 :( Święta, nie mogę sobie ich wyobrazić :( Quote
Anja93 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Pusto w domu bez Korci, tak trudno się przyzwyczaić. Brakuje mi w domu tego głaskania, tej zabawy z małą, jej obecności po prostu.. Quote
Anja93 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Dzisiaj mijają dokładnie 3 miesiące odkąd nie ma z nami Kory.. tak tu cicho, smutno :-(:placz: Quote
Anja93 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 http://img229.imageshack.us/img229/8020/p1050130qf0.jpg :-(:-( Maksymalna wielkość zdjęć to 640 x 640. Pkt 10 regulaminu: http://www.dogomania.pl/forum/announcement.php?f=36 Quote
Recommended Posts