samoglow Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Jeszcze nigdy nie slyszalam o Sopocie-Oksywiu :crazyeye: Tutaj mamy tylko Gdynie-Oksywie, to troszke co inszego :evil_lol: Quote
GameBoy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 sorry pomylka juz poprawiona:eviltong: jedziemy do oksywia w kazdym razie Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 GameBoy a z tym TZ na kikanascie lat hehe :diabloti: ciekawy pomysl... potem nowszy model tak? :evil_lol: Quote
GameBoy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 nieeee pies na kilkanascie lat:eviltong: tak powaznie to kazdej bym zyczyla takiego TZta jak moj:loveu: ( juz go przekonałam, że malamut jest nie dla nas, że pies MUSI mieć rodowód, że psów bez rodowodu się nie powinno rozmnażać i że chcę molosa) teraz pokaże mu Lucy - umawialiśmy się na nie-kudłate, zobaczymy ;) Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='GameBoy']nieeee pies na kilkanascie lat:eviltong: tak powaznie to kazdej bym zyczyla takiego TZta jak moj:loveu: ( juz go przekonałam, że malamut jest nie dla nas, że pies MUSI mieć rodowód, że psów bez rodowodu się nie powinno rozmnażać i że chcę molosa) teraz pokaże mu Lucy - umawialiśmy się na nie-kudłate, zobaczymy ;) hehe to moze mu zaproponuj, ze jakby co to bedziesz LUCY golic bedzie nagi chinski grzywacz w wersji MEGA :evil_lol: Melka z mego podpisu jest molosowata troche, DUUZA i nie kudlata... niestety goni koty:-(. Ale jakbyś slyszala o kims kto nie ma kotow a chce taka sliczna slodka sunie (wysterylizowana w dodatku) to daj znac. Ona tez zachowuje sie jak szczeniak, bo nadrabia stracony czas w schronisku (swoje cale zycie ze 4 lata) i jest u MET. Jakby co mozna MET wypytac bardziej o jej charakter. Dziewczyny co zagladacie na watek Lucy pamietajcie prosze o MELI. Jej tez domek by się przydał... najchetniej na gwiazdke juz :-) Quote
GameBoy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 ale wiesz chodzi tez o charakter i chcemy duzego, duzego psa myslelismy o tosie lub MA ile to cudeńko ma w kłebie? przepraszam, ze zadaje tyle pytan ale dla nas to powazna decyzja, wydaje mi sie, ze zauroczenie psiakiem albo litosc to zly doradca w wyborze domownika Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 No to juz MET trzeba spytac mowila ze jest gigant ;-) ale ile cm nie wiem :-( Quote
met Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 pamietajcie o wszystkich naszych psiakach ;) jest ich tu troche! http://forum.nasza-szkapa.idl.pl/viewforum.php?f=9 Lucy zmierze... jak znajde jakis przyrzad mierniczy... w tej chwili jest wielkosci wyrosnietego owczarka niemieckiego Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 hehe czyli rozumiem takiego w starym typie duzego ONKA w stylu DINGO np. ? Quote
wiewiora1 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ....Kiedy patrze na nia mam przed oczyma obraz Jozka,,,,to byl kochany pies ,,i jak dla mnie doskonaly w kazdym calu,,dla innych przeszkoda byl jego wiek,,,,nigdy nie mialam do czynienia z ta rasa i nie jestem milosnicka psow rasowych ,wiec jak bialas do nas przyszedl to nawet nie wiedzialam co to za rasa tylko od razu wzielam sie za jego kompiel i wyglaskiwanie,,,,szybko jednak Asia wspaniala osobka i milosniczka rasowcow wytlumaczyla mi zebym uwazala bo to moze nie byc milusinski pies,,,,,, Jozek byl doskonaly,,piekny duzy a jego charakter ,,,,,sama dobroc i milosc,,, Lucy jest mloda i nawet jesli wychodzily by z niej jakies zle str charakteru to wszystko jest do ulozenia ,,pewnie i kota dalo by sie z nia zaprzyjaznic,,,trzymam za nia kciuki i dziwie sie ze ona wciaz na dogo ,,w koncu to szczeniak,,piekna biala kulka,,,,a moze wiecej zdjec,,,,to zawsze pomaga przyciagnac nowych gapiow a w srod nich moze bedzie i ten jeden jedyny odpowiedni!!!!! Lcucy musi pojjsc!!!!! Quote
met Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 ale ona naprawde nie reaguje na koty Quote
Wola Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 młoda, śliczna sunia. Do tego akceptuje koty, łagodna... no słodycz do wzięcia... Kolejka się powinna ustawiać, a tu ni widu ni słychu... O tak, Józio to był tak wspaniały pies że nie jestem nawet w stanie ubrać tego w słowa. Go trzeba było poznać... Quote
Izis Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Wiecie ja wiem, ze pies nie jest rzeczą i nie nadaje się na Gwiazdkowy prezent... ale odwracając całą sprawę to może po prostu ktoś sprezentował by ślicznej Lucy domek na święta? Piękna puchata Kula z czerwona wstążeczką, żeby jej nie zauroczyć jak ktoś będzie sie za bardzo zachwycał jej urodą to chyba śliczny widok pod świąteczną choinką :multi: Quote
wiewiora1 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ale w oczach ma cos lekko diabelskiego:diabloti: musi mimo wwszystko byc to osoba ktora bedzie sie znala jak traktowac juzaki,,,dobrze gdy beda tam jeszcze inne psy i bedzie sie od nich uczyc manier i dobrych zachowan,,,,, ona jest na prawde piekna a jeszcze bedzie olbrzymia,,,uwielbiasm to w psach duze i kudlate,,,,wiec komu komu???? Quote
natija Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ale piekna:):)mam nadzieje,ze szybko znajdzie domek.... Quote
GameBoy Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ja i TZ jestesmy powaznie zainteresowani met czekamy na odpowiedz, ktora mialas uzyskac o weta, ile ona jeszcze urosnie. przepraszam, ze zadaje tyle pytan ale my chcemy bardzo duzego psa i jezeli Lucy nie urosnie dla nas jest za mała poprostu. Quote
natija Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 moze byc tak,ze teraz juz wiele nie urosnie moze isc na kudelki i mase tak jak jest z briardami,no ale na kundelkach czy juzakach sie nie znam... oby urosla bo miala by super-nowy domek.... dowiadujcie sie u weta i dajcie znac.... Quote
GameBoy Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ja wiem, ze w przypadku mieszanca ciezko wyrokowac dlatego pytalam czy to juzak czy kundelek nic nie poradze na to, ze TZ chce duuuuzego psa a wlasciwie suke i musi lubic nasze dwa koty - wiec Lucy nadawalaby sie idealnie... chodzi o to tylko czy mała jeszcze urosnie :roll: Quote
natija Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 gdyby Lucy okazala sie za mala-a mam nadzieje,ze nie to tu sa charty w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101533&page=2 Quote
Izis Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 GameBoy przeciez jak czytalas nie wiadomo o niej nic pewnego poza tym, ze nazywal sie Lucy jej wlasciciele nie zadbali o to aby zostawic jakiekolwiek dane o psie, wcisneli Agnieszce smycz w reke i spierd... do auta i w siną dal. Jesli ona ma faktycznie 8 miesiecy to gdyby to byla akita to powiedzialabym CI, ze niewiele juz urosnie. Ale nie wiem jak jest u Juzakow czy tez ich mixow. Moze ktos zna jakiegos i sie wypowie... Więc wydaje mi sie GameBoy, ze wet tez nie bedzie w stanie powiedziec Ci nic wiecej o jej wzroscie bo przeciez nie zna jej rodzicow. Szkoda :-( Met moze zrobisz malej nowe zdjecie z czerwona kokardka i wrzucisz na pierwsza strone watku i tego na naszej szkapie tez? Idą święta a wtedy czasem otwierają sie ludzkie serca... Quote
met Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 nie mam aparatu :( siostra zabrala dzis wpadlo kilkanascie listow z pytaniem o Lucy wierze, ze wsrod nich jest ten jeden jedyny wlasciwy mail od tego jednego jedynego wlasciwego czlowieka :D u koni jest tak, ze jak zmierzysz cos, pomnozysz przez cos i dodasz cos tam... to otrzymasz przyblizony wzrost docelowy. psy tak nie maja? Izis, jedno sprostowanie... nie wreczyli smyczy... Lucy miala wokol szyi zawiazany sznurek, ktory robil za obroze i za te wlasnie 'obroze' trzymal ja wlasciciel......... Quote
Recommended Posts