Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nieeee
pies na kilkanascie lat:eviltong:

tak powaznie to kazdej bym zyczyla takiego TZta jak moj:loveu:
( juz go przekonałam, że malamut jest nie dla nas, że pies MUSI mieć rodowód, że psów bez rodowodu się nie powinno rozmnażać i że chcę molosa)
teraz pokaże mu Lucy - umawialiśmy się na nie-kudłate, zobaczymy ;)

Posted

[quote name='GameBoy']nieeee
pies na kilkanascie lat:eviltong:

tak powaznie to kazdej bym zyczyla takiego TZta jak moj:loveu:
( juz go przekonałam, że malamut jest nie dla nas, że pies MUSI mieć rodowód, że psów bez rodowodu się nie powinno rozmnażać i że chcę molosa)
teraz pokaże mu Lucy - umawialiśmy się na nie-kudłate, zobaczymy ;)

hehe to moze mu zaproponuj, ze jakby co to bedziesz LUCY golic bedzie nagi chinski grzywacz w wersji MEGA :evil_lol:

Melka z mego podpisu jest molosowata troche, DUUZA i nie kudlata... niestety goni koty:-(.
Ale jakbyś slyszala o kims kto nie ma kotow a chce taka sliczna slodka sunie (wysterylizowana w dodatku) to daj znac. Ona tez zachowuje sie jak szczeniak, bo nadrabia stracony czas w schronisku (swoje cale zycie ze 4 lata) i jest u MET. Jakby co mozna MET wypytac bardziej o jej charakter.

Dziewczyny co zagladacie na watek Lucy pamietajcie prosze o MELI.
Jej tez domek by się przydał... najchetniej na gwiazdke juz :-)

Posted

ale wiesz chodzi tez o charakter
i chcemy duzego, duzego psa
myslelismy o tosie lub MA
ile to cudeńko ma w kłebie?

przepraszam, ze zadaje tyle pytan ale dla nas to powazna decyzja, wydaje mi sie, ze zauroczenie psiakiem albo litosc to zly doradca w wyborze domownika

Posted

....Kiedy patrze na nia mam przed oczyma obraz Jozka,,,,to byl kochany pies ,,i jak dla mnie doskonaly w kazdym calu,,dla innych przeszkoda byl jego wiek,,,,nigdy nie mialam do czynienia z ta rasa i nie jestem milosnicka psow rasowych ,wiec jak bialas do nas przyszedl to nawet nie wiedzialam co to za rasa tylko od razu wzielam sie za jego kompiel i wyglaskiwanie,,,,szybko jednak Asia wspaniala osobka i milosniczka rasowcow wytlumaczyla mi zebym uwazala bo to moze nie byc milusinski pies,,,,,,
Jozek byl doskonaly,,piekny duzy a jego charakter ,,,,,sama dobroc i milosc,,,
Lucy jest mloda i nawet jesli wychodzily by z niej jakies zle str charakteru to wszystko jest do ulozenia ,,pewnie i kota dalo by sie z nia zaprzyjaznic,,,trzymam za nia kciuki i dziwie sie ze ona wciaz na dogo ,,w koncu to szczeniak,,piekna biala kulka,,,,a moze wiecej zdjec,,,,to zawsze pomaga przyciagnac nowych gapiow a w srod nich moze bedzie i ten jeden jedyny odpowiedni!!!!!
Lcucy musi pojjsc!!!!!

Posted

młoda, śliczna sunia. Do tego akceptuje koty, łagodna... no słodycz do wzięcia... Kolejka się powinna ustawiać, a tu ni widu ni słychu...
O tak, Józio to był tak wspaniały pies że nie jestem nawet w stanie ubrać tego w słowa. Go trzeba było poznać...

Posted

Wiecie ja wiem, ze pies nie jest rzeczą i nie nadaje się na Gwiazdkowy prezent... ale odwracając całą sprawę to może po prostu ktoś sprezentował by ślicznej Lucy domek na święta?

Piękna puchata Kula z czerwona wstążeczką, żeby jej nie zauroczyć jak ktoś będzie sie za bardzo zachwycał jej urodą to chyba śliczny widok pod świąteczną choinką :multi:

Posted

ale w oczach ma cos lekko diabelskiego:diabloti:
musi mimo wwszystko byc to osoba ktora bedzie sie znala jak traktowac juzaki,,,dobrze gdy beda tam jeszcze inne psy i bedzie sie od nich uczyc manier i dobrych zachowan,,,,,
ona jest na prawde piekna a jeszcze bedzie olbrzymia,,,uwielbiasm to w psach duze i kudlate,,,,wiec komu komu????

Posted

ja i TZ jestesmy powaznie zainteresowani
met czekamy na odpowiedz, ktora mialas uzyskac o weta, ile ona jeszcze urosnie.
przepraszam, ze zadaje tyle pytan ale my chcemy bardzo duzego psa i jezeli Lucy nie urosnie dla nas jest za mała poprostu.

Posted

moze byc tak,ze teraz juz wiele nie urosnie moze isc na kudelki i mase tak jak jest z briardami,no ale na kundelkach czy juzakach sie nie znam...
oby urosla bo miala by super-nowy domek....
dowiadujcie sie u weta i dajcie znac....

Posted

ja wiem, ze w przypadku mieszanca ciezko wyrokowac
dlatego pytalam czy to juzak czy kundelek
nic nie poradze na to, ze TZ chce duuuuzego psa
a wlasciwie suke i musi lubic nasze dwa koty - wiec Lucy nadawalaby sie idealnie... chodzi o to tylko czy mała jeszcze urosnie :roll:

Posted

GameBoy przeciez jak czytalas nie wiadomo o niej nic pewnego poza tym, ze nazywal sie Lucy jej wlasciciele nie zadbali o to aby zostawic jakiekolwiek dane o psie, wcisneli Agnieszce smycz w reke i spierd... do auta i w siną dal.

Jesli ona ma faktycznie 8 miesiecy to gdyby to byla akita to powiedzialabym CI, ze niewiele juz urosnie. Ale nie wiem jak jest u Juzakow czy tez ich mixow. Moze ktos zna jakiegos i sie wypowie...

Więc wydaje mi sie GameBoy, ze wet tez nie bedzie w stanie powiedziec Ci nic wiecej o jej wzroscie bo przeciez nie zna jej rodzicow.

Szkoda :-(

Met moze zrobisz malej nowe zdjecie z czerwona kokardka i wrzucisz na pierwsza strone watku i tego na naszej szkapie tez?

Idą święta a wtedy czasem otwierają sie ludzkie serca...

Posted

nie mam aparatu :(
siostra zabrala

dzis wpadlo kilkanascie listow z pytaniem o Lucy
wierze, ze wsrod nich jest ten jeden jedyny wlasciwy mail od tego jednego jedynego wlasciwego czlowieka :D

u koni jest tak, ze jak zmierzysz cos, pomnozysz przez cos i dodasz cos tam... to otrzymasz przyblizony wzrost docelowy. psy tak nie maja?

Izis, jedno sprostowanie... nie wreczyli smyczy... Lucy miala wokol szyi zawiazany sznurek, ktory robil za obroze i za te wlasnie 'obroze' trzymal ja wlasciciel.........