Angelika8 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Cudownie, bo Józio miał opiekę, może ktoś z tych osób Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 NO a moze jednak DIF się zdecyduje :diabloti: DIF i jak pytalas TZ? Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Izis napisał(a):NO a moze jednak DIF się zdecyduje :diabloti: DIF i jak pytalas TZ? Jeszcze nie... i czekam z niecierpliwością aż się skończy gpi film :shake: Nie rozmawiałam wcześniej, bo nie chcę usłyszeć "NIE". Ależ ona cudana! A my mamy spory teren do "ochrony". Nadawałaby się jak nic - na zasadzie "my w domu - pies w domu, my w pracy - pies w pracy". Tak miało być z Roninką ale w jej przypadku zasada się nie sprawdziła. Przynajmniej na razie :evil_lol:. Ronia mieszka w domu, ale jest mała. A Lucy chyba by nam domek rozniosła :evil_lol:, będąc bez nadzoru. Quote
halbina Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Białe cudo!... Znajdzie domek i to raz dwa! Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jeju! Napisałam odpowiedź ale chyba na jakimś innym wątku, bo tu jej nie ma :oops::stupid:. Niestety, odpowiedź brzmi - :placz:NIE!:placz: [SIZE=2] Przykro mi, szykamy dalej. Ale ona jest taka cudna, że długo szukać nie będziemy. Zrobię jej ogłoszenia i porozwieszam. Quote
GameBoy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 dziewczyny mam pytanie, jak Lucy zachowuje sie w domu, jak zachowuje sie gdy zostaje sama i jak reaguje na koty ? :oops:przeraszam, ze tak pytam ale nie mam czasu czytac calosci Quote
Izis Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 GameBoy napisał(a):dziewczyny mam pytanie, jak Lucy zachowuje sie w domu, jak zachowuje sie gdy zostaje sama i jak reaguje na koty ? :oops:przeraszam, ze tak pytam ale nie mam czasu czytac calosci Met na pewno bedzie wiedziala bo ma koty w domu ale czy juz zostawiala ja tam sama to nie wiem. Pewnie jutro sie odezwie. Sprawdz watek. OK? Quote
GameBoy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 jasne gdybym wiedziala, wiedzialabym co klepac TZtowi :eviltong: Quote
Angelika8 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 GameBoy napisał(a):jasne gdybym wiedziala, wiedzialabym co klepac TZtowi :eviltong: Dziewczyny, co my takie zastraszone;) nie pytac TZów :evil_lol:, brac i niech się cieszą,że mają i z tej radości czasami dac na spacer wyjśc :p Quote
Wola Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 oj też kiedyś czytałam o Jużakach. Dobrze ułożony nie jest taki straszny jak go malują ;) U nas w schronisku był Jużak (*) Przecudowny pies... Do małych dzieci raczej kiepsko się nadaje...Dobry stróż, budzi respekt wyglądem, a przy tym wspaniały towarzysz;) Lucy jest śliczna, a do tego młoda. Powinna szybko znaleźć dom. Teraz nie ma chętnych na psy "mordercy" :angryy:(denerwuje mnie ten stereotyp) rottweilery, bulle, asty. Szukają innych psiaków. Może Lucy właśnie się poszczęści. mam taką nadzieję;) radzę ją gdzies jeszcze poogłaszać, allegro np. Tam zawsze większy odzew jest;) Quote
GameBoy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 to jest jużak czy pies w typie jużaka?? a TZ musze pytac bo to przeciez domownik na kilkanascie lat...tyle, ze juzaki to do kotow niebardzo chyba:roll::roll: Quote
Izis Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 GameBoy napisał(a):to jest jużak czy pies w typie jużaka?? a TZ musze pytac bo to przeciez domownik na kilkanascie lat...tyle, ze juzaki to do kotow niebardzo chyba:roll::roll: Nie wiemy :-( Została podrzucona. Przeczytaj dialog z wlascicielem. Nie dal MET do slowa dojsc :mad: Quote
met Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 w domu jest bardzo grzeczna kotow mam sporo i ich nie rusza lubi tez moje 6-miesieczne szczescie jest wielka, owlosiana kupa milosci Quote
Izis Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No widzisz GameBoy pytaj TZa pytaj... kto pyta nie bladzi ;-) Quote
GameBoy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 met napisał(a):w domu jest bardzo grzeczna kotow mam sporo i ich nie rusza lubi tez moje 6-miesieczne szczescie jest wielka, owlosiana kupa milosci ok dzieki za info a czy ona jeszcze sporo urosnie? bo w przypadku TZ im wiecej tym lepiej... czy wie co to smycz? sprawdzalas moze Met? Quote
Izis Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 GameBoy napisał(a):ok dzieki za info a czy ona jeszcze sporo urosnie? bo w przypadku TZ im wiecej tym lepiej... czy wie co to smycz? sprawdzalas moze Met? Rany GameBoy a moze adoptuj od MET konika :diabloti: On na pewno większy bedzie :loveu: Tylko czy domu popilnuje hmm nie wiem :multi: Quote
Angelika8 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 GameBoy napisał(a):to jest jużak czy pies w typie jużaka?? a TZ musze pytac bo to przeciez domownik na kilkanascie lat...tyle, ze juzaki to do kotow niebardzo chyba:roll::roll: Oooo.. jaki precyzyjny plan życiowy :evil_lol:, a po kilkunastu latach zmiana TZta na nowy model :eviltong:. Jużak Józio tolerował koty (były zdjęcia no dowód), moi sąsiedzi mieli (tzn. mają, ale sąsiedzi już "byli") sukę, ma już mnogo lat, jest Ona i zawsze była obojętna na wszystko co się rusza (nie była szkolona). Mijając ją na schodach (nigdy nie prowadzili jej na smyczy) popadałam w histerię zakrywając dzieci własnym ciałem (wąskie korytarze,więc ja mądra myślałam,że pies się wścieknie,iż musi się przeciskac :shock:,a Ona tylko obwąchała głowy dzieci i dreptała dalej :lol:) Quote
GameBoy Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Izis napisał(a):Rany GameBoy a moze adoptuj od MET konika :diabloti: On na pewno większy bedzie :loveu: Tylko czy domu popilnuje hmm nie wiem :multi: ej dziewczyny to nie tak nasze oczekwania wobec psa sa 2 ma byc wielki i kochac naszego kota :eviltong: nie musi pilnowac bo do rzeprowadzki jeszcze conajmniej rok w bloku nas czeka ale nie porwe sie z motyka na slonce i nie sprawie sobie misia 30kilowego, ktory bedzie scigal mi kota i wyszarpywal na maxa reke ze stawu :eviltong: Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 GameBoy napisał(a):ej dziewczyny to nie tak nasze oczekwania wobec psa sa 2 ma byc wielki i kochac naszego kota :eviltong: nie musi pilnowac bo do rzeprowadzki jeszcze conajmniej rok w bloku nas czeka ale nie porwe sie z motyka na slonce i nie sprawie sobie misia 30kilowego, ktory bedzie scigal mi kota i wyszarpywal na maxa reke ze stawu :eviltong: GameBoy przecież zartowałam słonko ;-) a MET pisała, ze na Lucy koty nie robią wrażenia a uwierz, że MET ma ich troche. MET kocha koty baardzo, wiec jakby Lucy goniła koty to dostałaby eksmisję z domu jak Mela ;-). Pogadaj z MET. Lucy ladna sunia jest nawet szukajac specjalnie moglabys lepszej nie znalezc. Moze ona wlasnie Tobie jest pisana. A wiek to odpowiedni juz na szkolenie powoli wdrazac ale konsekwentnie i bedzie OK. A co do ciagniecia na smyczy NO PROBLEM - kup halti, czyli tzw. obroze uzdowa i nie masz tego problemu wcale. Wiem co mowie moje akitki podobnej masy sa no moze suki nie ale samiec ciezszy nawet jest a to rasa ciagnaca w zaprzegach nawet ;-) a ja mam 56 kilo wiec? Quote
GameBoy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 jutro podczas transportu suni do gdanska bede meczyla TZ zobaczymy te jej sliczne kudełki moga byc przeszkoda a suka, ktora miala kochac koty byla u mnie tydzien temu na rekonesansie z Pania u ktorej jest w DT.... i malo kotu glowy nie urwala :shake: wiec teraz jestem ostrozna :roll: Quote
Izis Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 GameBoy napisał(a):jutro podczas transportu suni do gdanska bede meczyla TZ zobaczymy te jej sliczne kudełki moga byc przeszkoda a suka, ktora miala kochac koty byla u mnie tydzien temu na rekonesansie z Pania u ktorej jest w DT.... i malo kotu glowy nie urwala :shake: wiec teraz jestem ostrozna :roll: Ja to rozumiem, bo najwazniejsze sa zwierzaki za ktore czlowiek juz jest odpowiedzialny ale Lucy trafila do Met tak niedawno i od poczatku do kotow nic nie ma, wiec jest duza szansa, ze bedzie OK. Pamietaj, ze to psie dziecko jeszcze ;-) tylko deczko wyrosniete. A skad jedziesz do Gdanska i dokad wracasz? Quote
Recommended Posts