met Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 galeria: http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/thumbnails.php?album=111 z nami od: 2007-11-29 - dzien dobry! psa pani przywiozlem! - ale... - lucy sie nazywa. prosze trzymac, bo bedzie za nami biegla! - ale... - no przeciez trzymal tego nie bede, a uspic szkoda! - ale co ja z nia zrobie?! - no, dolaczy pani do tamtych. szybko, bo sie wysliznie! - ale... - dziekuje! [do zony] wez no tam popatrz, zebym do rowu nie cofnal. do widzenia! ... - ale... Lucy jest mloda wielka wesola kudlata BARDZO PILNIE SZUKA DOMU!!! gg: 4972864 fundacja@nasza-szkapa.idl.pl tel. 697 777 692 Quote
ANETTTA Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 oooooooooooooooooooooooooooooboze taka pieeeeekność ......................wyrzucona :placz::placz::placz::placz::placz::placz:co to za ludzie domek potrzebny Quote
Ulka18 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Co za 'ludzie' :angryy: A sunia przepiekna :crazyeye: na pewno bedzie stala po nia kolejka chetnych :roll: Quote
madzia828 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 bez komentarza:angryy::angryy: śliczna sunia:loveu::loveu: oby znalazła lepszy domek niż dotychczas Quote
Izis Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Jaki kudłacz. Oj coś mi się wydaje, że może się chcieć na kolana pakować. Ile to maleństwo waży i ile ma wg. weta? Quote
met Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 oceniona zostala na 8 miesiecy wazy niewiele ;) ok 30kg - musimy ruszyc zadek do gabinetu i sprawdzic dokladnie ale, ale... nastapila straszna pomylka! LUCY NIE JEST PSEM! lusiak to kocyk pod nogi/na kolana - wkomponowuje sie wspaniale w nowoczesny wystroj mieszkania. jest absolutnie cichutka, nie brudzi, jedynie powoduje dosc spore cyrkulacje powietrza, dzieki czemu moze byc takze uzywana jako tester zanieczyszczenia srodowiska lub miotelka do kurzow ;) Quote
Izis Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 met napisał(a):oceniona zostala na 8 miesiecy wazy niewiele ;) ok 30kg - musimy ruszyc zadek do gabinetu i sprawdzic dokladnie ale, ale... nastapila straszna pomylka! LUCY NIE JEST PSEM! lusiak to kocyk pod nogi/na kolana - wkomponowuje sie wspaniale w nowoczesny wystroj mieszkania. jest absolutnie cichutka, nie brudzi, jedynie powoduje dosc spore cyrkulacje powietrza, dzieki czemu moze byc takze uzywana jako tester zanieczyszczenia srodowiska lub miotelka do kurzow ;) Ona jest po prostu CUDNIASTA Jak Ci wredni byli wlasciciele mogli jej zrobic cos takiego. Przeciez to istna Sniezynka :-) i to wlochata hehe Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Normalnie zakochałam się ....... :placz: TZ nie zgodzi się na trzeciego psa :placz:! W życiu!!! Rany ona będzie OGROMNA jak urośnie :crazyeye:!! Możecie coś więcej o niej powiedzieć? Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jeśli ma 8 miesięcy to niedługo powinna mieć cieczkę a wtedy i rosnąć przestanie. Kurcz patrze na to pysio i patrze i ta jej wielkosc. Troche mi jużaka przypomina... ale mam nadzieje, ze to przypadek raczej, bo to nie byloby dobrze dla niej - nie jest to bowiem łatwa rasa:shake: za to stróż że oho ;-) Ale zobaczcie sami ta wielkosc i te kudelki .... Tutaj pies tej rasy w wieku 10 lat zdjecia: http://www.forumrottweiler.pl/viewtopic.php?t=1275&sid=f9995ba167eab9b1b6b4a1ce9571878a Quote
GrubbaRybba Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Lucy jest przepiękna :loveu: Mi też przypomina jużaka (niestety). Jużaki są trudne w wychowaniu i mają charakterrrek. Dorosły jużak waży około 40 kg, wysokość 62-65 cm. Trzeba jej szukać odpowiedzialnego domu, bo jeśli ma coś wspólnego z jużakiem, to początkujący psiarz może nie dać sobie z nią rady. Moim zdaniem domek z ogrodem byłby najlepszy. Mogę zrobić allegro i alegratkę, ale nie obiecuję, że dziś. Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 GrubbaRybba napisał(a): Mogę zrobić allegro i alegratkę, ale nie obiecuję, że dziś. GrubbaRybba :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Mam jeszcze jedno pytanko, gdzie jest sunia? W Jastrzębie Zdrój, czy gdzieś indziej? Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 GrubbaRybba napisał(a): Mi też przypomina jużaka (niestety). Jużaki są trudne w wychowaniu i mają charakterrrek. Dorosły jużak waży około 40 kg, wysokość 62-65 cm. Trzeba jej szukać odpowiedzialnego domu, bo jeśli ma coś wspólnego z jużakiem, to początkujący psiarz może nie dać sobie z nią rady. Moim zdaniem domek z ogrodem byłby najlepszy. Na czym polegają kłopoty z jużakiem? Qrcze, mam ogród i nie mam stróża :evil_lol:. Ale mam też dwa pieski, dogomaniacką, domową Ronię i ok. 13-letniego, domowo-podwórzowego Rudego, który z racji zdrowia już na stróża się nie nadaje. Jeny co mi po łbie chodzi....:-(:shake:. TZ się nie zgodzi! Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 DIF napisał(a):Na czym polegają kłopoty z jużakiem? Qrcze, mam ogród i nie mam stróża :evil_lol:. Ale mam też dwa pieski, dogomaniacką, domową Ronię i ok. 13-letniego, domowo-podwórzowego Rudego, który z racji zdrowia już na stróża się nie nadaje. Jeny co mi po łbie chodzi....:-(:shake:. TZ się nie zgodzi! A moze sprobuj. Met mowila, ze "mała" jest słodka tylko rozpuszczona jak dziadowski bicz ;-) ale jakbys ja tak od razu wziela w karby i pokazala co wolno a co nie i na ile sobie moze pozwolic to pewnie byloby OK zwlaszcza, ze masz psy i się na nich znasz a i to suczka jest (i wysterylizowana będzie). Jest na tyle mloda, ze powinna się latwo ze stadem dać złączyć. Przemysl to. Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Izis napisał(a):A moze sprobuj. Met mowila, ze "mała" jest słodka tylko rozpuszczona jak dziadowski bicz ;-) ale jakbys ja tak od razu wziela w karby i pokazala co wolno a co nie i na ile sobie moze pozwolic to pewnie byloby OK zwlaszcza, ze masz psy i się na nich znasz a i to suczka jest (i wysterylizowana będzie). Jest na tyle mloda, ze powinna się latwo ze stadem dać złączyć. Przemysl to. Mam psy i zawsze miałam :loveu:, ale mam też dwoje małych dzieci (2,5 i 4,5 roku). Weszłam na stronkę jużaków i trochę się przeraziłam :roll::evil_lol:. Ale jakby ją przeszkolić tak profesjonalnie .... Met nie kontaktowała się tymi "właścicielami" z pytaniem dlaczego ją oddali? Quote
GrubbaRybba Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Lucy na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=280462768 DIF pogadaj z TZ, może na stróża się skusi :razz:. Poczytaj jednak wcześniej o jużakach. Szkolenie - to świetny pomysł. Pogadaj TZ i namawiaj go... Powodzenia. Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Wiesz odpowiednio wychowany Juzak odda zycie za swoja rodzine podobno... ale trzeba go umiec wychowac. Poza tym z Lucy jest na razie wielka przytulanka, laduje sie na kolanka itp, wiec mysle, ze mozna jeszcze duzo przy niej popracowac. Jest cudna a jak urosnie to pewnie pilnowac bedzie dobrze. Na razie to raczej zalize na smierc. No ale masz starszego stroza to on ja wdrozy w obowiazki na pewno. Pogadaj z MET moze sie zgodzi, zeby wziela Lucy na probe czy sie dogada z Twoimi zwierzakami i czy uda Ci sie ja wychowac. Wyglada na to, ze jej byli wlasciciele co tak paskudnie ja porzucili nic od niej nie wymagali. Pies chowal sie sam i takie sa efekty. Ale ona bardzo mloda jest a w tym wieku wszystko mozna zrobic jesli chodzi o wychowania a szkolenie takie prawdziwe to i tak najwczesniej po cieczce. Bo jak teraz zapiszesz a dostanie cieczke w trakcie szkolenia to wiekszosc szkol Ci podziekuje niestety. Przede wszystkim pogadaj z Met. Quote
Angelika8 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Pięęęękna:loveu:. Jużaki albo mają charakterki albo to cudowne nochale. Ja znałam tylko cudowne ciapy, o tych z charakterkami tylko czytałam. Na dogo był Jużak Józek, niestety:-( Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Angelika8 napisał(a):Pięęęękna:loveu:. Jużaki albo mają charakterki albo to cudowne nochale. Ja znałam tylko cudowne ciapy, o tych z charakterkami tylko czytałam. Na dogo był Jużak Józek, niestety:-( To chyba ten co link wczesniej wstawialam 10 letni tak? Co sie z nim stalo? Quote
Hotel KADIF Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Izis']To chyba ten co link wczesniej wstawialam 10 letni tak? Co sie z nim stalo? Ja znalazłam taką informację o Józku na stronie jużaków, nie wiem czy aktualną: http://www.owczarekpoludnioworosyjski.izet.pl/pomoc.htm Quote
Angelika8 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='DIF']Ja znalazłam taką informację o Józku na stronie jużaków, nie wiem czy aktualną: http://www.owczarekpoludnioworosyjski.izet.pl/pomoc.htm To ten psiak (te same zdjęcia), ale na wątku dogo pisze ,że 05.09.2007 odszedł http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25541&page=125&highlight=Ju%C5%BCak+ Quote
Izis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Dzieki za linki. Ogłosilam Lucy i w ksiedze gosci tam i na dogo na watku Jozka dopisalam. Moze kto się znajdzie dla tej cudnej kudłaczki... Quote
Recommended Posts