Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

galeria: http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/thumbnails.php?album=111

z nami od: 2007-11-29

- dzien dobry! psa pani przywiozlem!
- ale...
- lucy sie nazywa. prosze trzymac, bo bedzie za nami biegla!
- ale...
- no przeciez trzymal tego nie bede, a uspic szkoda!
- ale co ja z nia zrobie?!
- no, dolaczy pani do tamtych. szybko, bo sie wysliznie!
- ale...
- dziekuje! [do zony] wez no tam popatrz, zebym do rowu nie cofnal. do widzenia!

...

- ale...

Lucy jest mloda
wielka
wesola
kudlata

BARDZO PILNIE SZUKA DOMU!!!

gg: 4972864
fundacja@nasza-szkapa.idl.pl
tel. 697 777 692

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oceniona zostala na 8 miesiecy
wazy niewiele ;) ok 30kg - musimy ruszyc zadek do gabinetu i sprawdzic dokladnie

ale, ale...

nastapila straszna pomylka!

LUCY NIE JEST PSEM!

lusiak to kocyk pod nogi/na kolana - wkomponowuje sie wspaniale w nowoczesny wystroj mieszkania. jest absolutnie cichutka, nie brudzi, jedynie powoduje dosc spore cyrkulacje powietrza, dzieki czemu moze byc takze uzywana jako tester zanieczyszczenia srodowiska lub miotelka do kurzow ;)

Posted

met napisał(a):
oceniona zostala na 8 miesiecy
wazy niewiele ;) ok 30kg - musimy ruszyc zadek do gabinetu i sprawdzic dokladnie

ale, ale...

nastapila straszna pomylka!

LUCY NIE JEST PSEM!

lusiak to kocyk pod nogi/na kolana - wkomponowuje sie wspaniale w nowoczesny wystroj mieszkania. jest absolutnie cichutka, nie brudzi, jedynie powoduje dosc spore cyrkulacje powietrza, dzieki czemu moze byc takze uzywana jako tester zanieczyszczenia srodowiska lub miotelka do kurzow ;)

Ona jest po prostu CUDNIASTA
Jak Ci wredni byli wlasciciele mogli jej zrobic cos takiego.
Przeciez to istna Sniezynka :-) i to wlochata hehe

Posted

Jeśli ma 8 miesięcy to niedługo powinna mieć cieczkę a wtedy i rosnąć przestanie. Kurcz patrze na to pysio i patrze i ta jej wielkosc.
Troche mi jużaka przypomina... ale mam nadzieje, ze to przypadek raczej, bo to nie byloby dobrze dla niej - nie jest to bowiem łatwa rasa:shake: za to stróż że oho ;-)

Ale zobaczcie sami ta wielkosc i te kudelki ....

Tutaj pies tej rasy w wieku 10 lat zdjecia:
http://www.forumrottweiler.pl/viewtopic.php?t=1275&sid=f9995ba167eab9b1b6b4a1ce9571878a

Posted

Lucy jest przepiękna :loveu:

Mi też przypomina jużaka (niestety). Jużaki są trudne w wychowaniu i mają charakterrrek. Dorosły jużak waży około 40 kg, wysokość 62-65 cm.

Trzeba jej szukać odpowiedzialnego domu, bo jeśli ma coś wspólnego z jużakiem, to początkujący psiarz może nie dać sobie z nią rady. Moim zdaniem domek z ogrodem byłby najlepszy.
Mogę zrobić allegro i alegratkę, ale nie obiecuję, że dziś.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Mi też przypomina jużaka (niestety). Jużaki są trudne w wychowaniu i mają charakterrrek. Dorosły jużak waży około 40 kg, wysokość 62-65 cm. Trzeba jej szukać odpowiedzialnego domu, bo jeśli ma coś wspólnego z jużakiem, to początkujący psiarz może nie dać sobie z nią rady. Moim zdaniem domek z ogrodem byłby najlepszy.

Na czym polegają kłopoty z jużakiem? Qrcze, mam ogród i nie mam stróża :evil_lol:.
Ale mam też dwa pieski, dogomaniacką, domową Ronię i ok. 13-letniego, domowo-podwórzowego Rudego, który z racji zdrowia już na stróża się nie nadaje. Jeny co mi po łbie chodzi....:-(:shake:. TZ się nie zgodzi!

Posted

DIF napisał(a):
Na czym polegają kłopoty z jużakiem? Qrcze, mam ogród i nie mam stróża :evil_lol:.
Ale mam też dwa pieski, dogomaniacką, domową Ronię i ok. 13-letniego, domowo-podwórzowego Rudego, który z racji zdrowia już na stróża się nie nadaje. Jeny co mi po łbie chodzi....:-(:shake:. TZ się nie zgodzi!

A moze sprobuj. Met mowila, ze "mała" jest słodka tylko rozpuszczona jak dziadowski bicz ;-) ale jakbys ja tak od razu wziela w karby i pokazala co wolno a co nie i na ile sobie moze pozwolic to pewnie byloby OK zwlaszcza, ze masz psy i się na nich znasz a i to suczka jest (i wysterylizowana będzie). Jest na tyle mloda, ze powinna się latwo ze stadem dać złączyć.
Przemysl to.

Posted

Izis napisał(a):
A moze sprobuj. Met mowila, ze "mała" jest słodka tylko rozpuszczona jak dziadowski bicz ;-) ale jakbys ja tak od razu wziela w karby i pokazala co wolno a co nie i na ile sobie moze pozwolic to pewnie byloby OK zwlaszcza, ze masz psy i się na nich znasz a i to suczka jest (i wysterylizowana będzie). Jest na tyle mloda, ze powinna się latwo ze stadem dać złączyć.
Przemysl to.

Mam psy i zawsze miałam :loveu:, ale mam też dwoje małych dzieci (2,5 i 4,5 roku). Weszłam na stronkę jużaków i trochę się przeraziłam :roll::evil_lol:. Ale jakby ją przeszkolić tak profesjonalnie ....
Met nie kontaktowała się tymi "właścicielami" z pytaniem dlaczego ją oddali?

Posted

Wiesz odpowiednio wychowany Juzak odda zycie za swoja rodzine podobno... ale trzeba go umiec wychowac. Poza tym z Lucy jest na razie wielka przytulanka, laduje sie na kolanka itp, wiec mysle, ze mozna jeszcze duzo przy niej popracowac. Jest cudna a jak urosnie to pewnie pilnowac bedzie dobrze. Na razie to raczej zalize na smierc. No ale masz starszego stroza to on ja wdrozy w obowiazki na pewno.
Pogadaj z MET moze sie zgodzi, zeby wziela Lucy na probe czy sie dogada z Twoimi zwierzakami i czy uda Ci sie ja wychowac.
Wyglada na to, ze jej byli wlasciciele co tak paskudnie ja porzucili nic od niej nie wymagali. Pies chowal sie sam i takie sa efekty. Ale ona bardzo mloda jest a w tym wieku wszystko mozna zrobic jesli chodzi o wychowania a szkolenie takie prawdziwe to i tak najwczesniej po cieczce. Bo jak teraz zapiszesz a dostanie cieczke w trakcie szkolenia to wiekszosc szkol Ci podziekuje niestety.
Przede wszystkim pogadaj z Met.

Posted

Pięęęękna:loveu:. Jużaki albo mają charakterki albo to cudowne nochale. Ja znałam tylko cudowne ciapy, o tych z charakterkami tylko czytałam.
Na dogo był Jużak Józek, niestety:-(

Posted

Angelika8 napisał(a):
Pięęęękna:loveu:. Jużaki albo mają charakterki albo to cudowne nochale. Ja znałam tylko cudowne ciapy, o tych z charakterkami tylko czytałam.
Na dogo był Jużak Józek, niestety:-(

To chyba ten co link wczesniej wstawialam 10 letni tak?
Co sie z nim stalo?