Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matko!! Ile Ty masz tych szczurów??? :crazyeye: I do tego jakieś brązowo-kremowe! Za czasów gdy ja miałam szczury, to były albinoski, ciemnobrązowe i łaciate. Innych nie widziałam na oczy.

Ale to było kilkanaście lat temu.

Posted

Swoich dziewczynek mam siedem [albinoskę, dwie husky biało-szare, dwie kapturki czarne i dwie beżowo-białe - one tylko na zdjęciach wyglądaja na kremowe], plus tych dwóch tymczasowiczów.

Posted

:loveu::loveu::loveu: moje szczuraski.....
polecam.. widziałam na własne oczęta białaski :razz::razz: to dalej te same-tak Karola?? :roll:
są :hmmmm: mmmmmmmmmmmmmnnniiiooodddzzziiiooo...
szkoda że ja nie mogę mieć szczurasków :placz::placz: te ogonecki :loveu::loveu:
takie rozbrykane fajne kochane... szczuraski :loveu::loveu::loveu:

Posted

cze szczurki:loveu::loveu:...cioteczka Paula mnie tu posłała...:grins:

o ciotka Klockowa juz zrobila reklame ;)...potwierdzam ...szczuraski są koffane :loveu::loveu:

Posted

Cześć dziewczyny!

To są następne białaski. Wszystkie poprzednie maluchy znalazły nowe domki. Ale Seth i Thot są z tej samej interwencji, co te które były u mnie wcześniej. Też są bardzo fajni. Thoth jest bardziej przytulaśny niż Seth.

Chłopaki się coraz bardziej przyzwyczajają, dlatego potrzebują swoich własnych domków!!!

Posted

dreamer napisał(a):
Cześć dziewczyny!

To są następne białaski. Wszystkie poprzednie maluchy znalazły nowe domki. Ale Seth i Thot są z tej samej interwencji, co te które były u mnie wcześniej. Też są bardzo fajni. Thoth jest bardziej przytulaśny niż Seth.

Chłopaki się coraz bardziej przyzwyczajają, dlatego potrzebują swoich własnych domków!!!

:multi::multi:Witaj Karola!!

Tak czy inaczej będziemy chłopaków podrzucać ;)

Posted

dreamer napisał(a):
Cześć dziewczyny!

aaa... to inne :roll::roll: dla mnie wszystkie są jednakowe...:evil_lol:
nawet nigdy nie wiem która to z tych twoich to ta moja ulubiona, którą chętnie bym ci ukradła...:evil_lol:

powiedz ty mi dziołcha... jak to z interwencji... dlaczego?? co sie działo?? nie wiem jak to w szczurkowym świecie :oops: ktoś im robił krzywde?? :mad::mad:

białaski szukaja domciów !!!!!!!!

cześc Karola!! :multi::multi:

Posted

Alicja napisał(a):
:multi::multi:Witaj Karola!!

Tak czy inaczej będziemy chłopaków podrzucać ;)

Dziękuję! :p

clockwork napisał(a):
aaa... to inne :roll::roll: dla mnie wszystkie są jednakowe...:evil_lol:
nawet nigdy nie wiem która to z tych twoich to ta moja ulubiona, którą chętnie bym ci ukradła...:evil_lol:

powiedz ty mi dziołcha... jak to z interwencji... dlaczego?? co sie działo?? nie wiem jak to w szczurkowym świecie :oops: ktoś im robił krzywde?? :mad::mad:

białaski szukaja domciów !!!!!!!!

cześc Karola!! :multi::multi:

Białaski też można rozróżnić jak się już je pozna; np Thot nie ma kawałka uszka, co widać na zdjęciu z klatki; różnią się też charakterami.

A ta dziewczyna co chciałaś ją zwinąć to ta na pierwszym planie z tej fotki :evil_lol:
http://i142.photobucket.com/albums/r91/dgmm/sps/1107.jpg

Te akurat chłopaki są z majowej interwencji w Wawie, zabrane od faceta, który trzymał je w skandalicznych warunkach, rozmnażały się jak chciały, prawdopodobnie bardzo źle je traktował, chyba był jakiś niezrównoważony psychicznie; było ok 200 uratowanych; większość już znalazła domki, ale jeszcze jest kilka; niestety zostały już tylko dorosłe szczurki, którym trudniej jest znaleźć domki :-(

Jednak to nie są jedyne potrzebujące szczurki; są też ratowane z laboratorium; ludzie przynoszą szczurki znalezione na ulicach, w śmietnikach - są to maluchy sprzedawane dzieciom, których rodzice później nie zgadzają się na ich zatrzymanie, a większość sklepów nie przyjmuje takich z powrotem; są też szczurki-prezenty, których obdarowany tez nie chce zatrzymać; czasem ludzie kupują sobie szczurki dwóch płci nie zdając sobie sprawy, że one się rozmnożą i wyrzucają potem maluchy; są tez tacy, którym zwierzęta po prostu się znudziły :angryy: Przykładów jest o wiele więcej. Smutne to, ale prawdziwe :placz:
Niestety, nie tylko wśród "miłośników" psów są ludzie nieodpowiedzialni.

Posted

clockwork napisał(a):

:razz::razz:...To pewnie ta sama co i mnie :razz:...Szalony Wiewiór ;):evil_lol:

dreamer napisał(a):

A ta dziewczyna co chciałaś ją zwinąć to ta na pierwszym planie z tej fotki :evil_lol:

:loveu::loveu::loveu:...MÓJ :evil_lol:...Szalony Wiewiórek :eviltong:...no dopsz...NASZ :razz:

masakra :shake::shake:

BIAłASKI SZUKAJą DOMECZKóW

Posted

dreamer napisał(a):
Dziękuję! :p

Białaski też można rozróżnić jak się już je pozna; np Thot nie ma kawałka uszka, co widać na zdjęciu z klatki; różnią się też charakterami.

Te akurat chłopaki są z majowej interwencji w Wawie, zabrane od faceta, który trzymał je w skandalicznych warunkach, rozmnażały się jak chciały, prawdopodobnie bardzo źle je traktował, chyba był jakiś niezrównoważony psychicznie; było ok 200 uratowanych; większość już znalazła domki, ale jeszcze jest kilka; niestety zostały już tylko dorosłe szczurki, którym trudniej jest znaleźć domki :-(

Jednak to nie są jedyne potrzebujące szczurki; są też ratowane z laboratorium; ludzie przynoszą szczurki znalezione na ulicach, w śmietnikach - są to maluchy sprzedawane dzieciom, których rodzice później nie zgadzają się na ich zatrzymanie, a większość sklepów nie przyjmuje takich z powrotem; są też szczurki-prezenty, których obdarowany tez nie chce zatrzymać; czasem ludzie kupują sobie szczurki dwóch płci nie zdając sobie sprawy, że one się rozmnożą i wyrzucają potem maluchy; są tez tacy, którym zwierzęta po prostu się znudziły :angryy: Przykładów jest o wiele więcej. Smutne to, ale prawdziwe :placz:

200? :crazyeye::crazyeye: u jednego facia???
o masakra.... :mdleje:
nie komentuje...ani tego ani reszty...............................

Posted

Tak Alu, to jest właśnie ta Szalony Wiewór aka Powsinoga ;)

clockwork napisał(a):
o masakra.... :mdleje:

Niestety :-(

Szczurki to są naprawdę kochane stworzonka! Seth i Thot czekają na swoich ludzi!

Posted

Gdyby Salsa nie była taka głupia :roll: to już bym kombinowała transport do Gdańska żeby moje panny miały swojego osobistego mężczyznę.

Mam nadzieję że chłopcy znajdą domki a jestem pewna że odwdzięczą się za to miłością. Szczury to wspaniałe zwierzęta, które potrafią okazywać uczucia.
Jeśli człowiek raz zaprzyjaźni się ze szczurkiem, już nigdy nie powie złego słowa na te stworki :loveu:

Trzymam mocno kciuki za to żeby Seth i Thot znaleźli nowych włascicieli :kciuki::kciuki:

Posted

Dzień dobery dziewczyny!

jonQuilla napisał(a):
Jeśli człowiek raz zaprzyjaźni się ze szczurkiem, już nigdy nie powie złego słowa na te stworki :loveu:

To prawda... u mnie miały być dwa, a jest siedem plus dwa tymczasowicze!

Chłopaki czekają na domki!