luka1 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Dla starszej osoby? co to jest starsza osoba? Bo ona ma dopiero roczek. Dziś byli ludzie i stwierdzili że jest za duża!!!! [SIZE=2]Nie wiem czego szukali bo mały rudy - był za mały. I poszli bo nic nie znależli :mad: Quote
asiamm Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 luka1 napisał(a):... I poszli bo nic nie znależli :mad: no i dobrze, że nie znaleźli :mad: Quote
Szyszka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Takich to sie powinno wiatrówką poganiać!:mad: Quote
przyjaciel_koni Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 luka1 napisał(a):Dla starszej osoby? co to jest starsza osoba? Bo ona ma dopiero roczek. Dziś byli ludzie i stwierdzili że jest za duża!!!! [SIZE=2]Nie wiem czego szukali bo mały rudy - był za mały. I poszli bo nic nie znależli :mad: Raczej, Kto to jest Starsza Osoba... W przypadku, który mam na myśli to Osoba ok. 60 lat, która nie ma bladego pojęcia o necie, komputerach... A za to może bardzo kochać zwierzęta... Najczęściej Takie Osoby potrafią czytać... W tym również przeglądają ogłoszenia. Czy to wyjaśnienie dostateczne ? Quote
luka1 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 a, myślą że schronisko to lumpeks i chcą za byle złotówkę kupić najlepiej rasowego . Przebierają, wybierają a gadaja że przyszli bo kochaja zwierzęta i nie moga patrzeć na ich niedolę. Quote
przyjaciel_koni Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 luka1 napisał(a):a, myślą że schronisko to lumpeks i chcą za byle złotówkę kupić najlepiej rasowego . Przebierają, wybierają a gadaja że przyszli bo kochaja zwierzęta i nie moga patrzeć na ich niedolę. Chyba przesadzasz... Jeśli to było do mojego postu. Ja staram się zawsze wykorzystać wszelkie możliwości pokazania psiaka do adopcji. Kontakt jest zawsze wyłącznie do mnie. To ja decyduję, czy Osoba, która kontaktuje się w sprawie psiaka nadaje się na Opiekuna. Nigdy nie podaję miejsca pobytu psa, jeśli wcześniej nie sprawdzę domu i nie porozmawiam osobiście. Muszę "ocenić" ludzi. Nie mam zwrotów !!!! I jak do tej pory wybrane domy są tylko dobre i odpowiedzialne. Pewnie, że można się potknąć... Zdarzają się też czasem zupełnie nieprzewidziane okoliczności uniemożliwiające dojście do skutku prawie już pewnej adopcji. Dlatego konieczne jest dokładne sprawdzanie. Ale oczywiście psiak jest pod Waszą opieką. To Wy decydujecie, jakie ogłoszenia wchodzą w grę. Quote
luka1 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Nie, to nie było do twojego postu, kiedy swój pisałam twój był niewidoczny. Wciskalismy klawisze jednocześnie :cool3: - to było do ludzi którzy dziś przyszli całą rodzina do schroniska i szukali niewiadomo czego. Ten za duży ten za mały ten nie kudłaty a ten zabardzo kudłaty. No i oczywiście pytanie - czy nie ma yoreczka. dla mnie starsza osoba to nie ta która ma 60 czy 90 lat tylko ta, która wie ile lat ma i wie ile statystycznie może przeżyć. Jeśli 80 letnia pani chce szczeniaka to zawsze pytam co będzie z psem gdy odejdzie. Wiem, że to niedelikatne, ale ile jest 100-latów w polsce?a tyle będzie musiała mieć 80-latka aby przeżyć szczeniaka. Quote
przyjaciel_koni Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 luka1 napisał(a):Nie, to nie było do twojego postu, kiedy swój pisałam twój był niewidoczny. Wciskalismy klawisze jednocześnie :cool3: - to było do ludzi którzy dziś przyszli całą rodzina do schroniska i szukali niewiadomo czego. Ten za duży ten za mały ten nie kudłaty a ten zabardzo kudłaty. No i oczywiście pytanie - czy nie ma yoreczka. dla mnie starsza osoba to nie ta która ma 60 czy 90 lat tylko ta, która wie ile lat ma i wie ile statystycznie może przeżyć. Jeśli 80 letnia pani chce szczeniaka to zawsze pytam co będzie z psem gdy odejdzie. Wiem, że to niedelikatne, ale ile jest 100-latów w polsce?a tyle będzie musiała mieć 80-latka aby przeżyć szczeniaka. Toteż właśnie o tym myślałam. Jeśli psiak taki jak Pesteczka "statystycznie" pożyje jeszcze ok. 12 lat, to dla niej "starsza Osoba" nie może mieć więcej niż 60 lat, nie może być schorowana (o przypadkach nagłych nie myślimy w tym momencie). Pani w wieku 75-80 lat można zaproponować szczurka... Pożyje ok. 2,5 roku... (znaczy szczurek, nie ta pani)... Oczywiście to był głupawy żart - ale czas życia szczurka się zgadza... Szczurki są mądre i odpada wyprowadzanie. Miałam, to wiem ... i bardzo lubię... bardzo przeżyłam stratę... Quote
asiamm Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 ale babcie zwykle szczurków nie lubią ;) niech się lepiej (pra)wnukami cieszą Quote
luka1 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 A ja sie w ten sposób weg czasu pozbyłam wizyt teściowej. Jak zobaczyła, że po mieszkani biegaja dwa szurki, powiedziała "albo ja albo szczury". Wybrałam - przez całe zycie szczurków miałam spokój :cool3: A Pesteczka to taka delikatna klusia, bo sie w schronisku lekko utuczyła :roll: Quote
asiamm Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 luka1 napisał(a):A ja sie w ten sposób weg czasu pozbyłam wizyt teściowej. Jak zobaczyła, że po mieszkani biegaja dwa szurki, powiedziała "albo ja albo szczury". Wybrałam - przez całe zycie szczurków miałam spokój :cool3: A Pesteczka to taka delikatna klusia, bo sie w schronisku lekko utuczyła :roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: to rozumiem, że teraz szczurków brak i teściowa znowu wpada? można temu zaradzić - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100858 :cool3: Quote
luka1 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 :evil_lol:na szczęscie ona nie znosi wogóle zwierząt - wszystkie śmierdzą. Te kórych sie nie da zjeść nie powinno sie trzymać. :mad: Quote
Szyszka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Moja babcia jeszcze jak żyła to patrzyła na mojego szynszyla jak na pasztet. Pomyliło jej się z królikiem, bo nazywała go królik-zając. Ale mówię Wam aż jej ślinka ciekła.:evil_lol: Quote
luka1 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 a ja miałam trzy miniaturki królików i też pytała czy do świąt urosną - w wiadomymcelu :mad: - :evil_lol: Quote
luka1 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 telefonu nie było czyli nic sie nie zmieniło Quote
Ziutka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 luka1 napisał(a):telefonu nie było czyli nic sie nie zmieniło :shake: :shake: :shake: ehhh.... Quote
KWL Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Luka, Przyjaciel Koni prowadzi bardzo ostrą selekcję wśród kandydatów na opiekunów zwierząt. I jest to bardzo rozsądna selekcja. Nie wiem czy dla starszej pani Pestusia byłaby optymalna - ona wygląda na niezłego biegacza :-) Ale to moje wyobrażenie przez analogię z Helą. Quote
KWL Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Pokaż się malutka może tym razem, akurat słońce zza chmur wyszło... Quote
luka1 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 KWL napisał(a):Luka, Przyjaciel Koni prowadzi bardzo ostrą selekcję wśród kandydatów na opiekunów zwierząt. I jest to bardzo rozsądna selekcja. Nie wiem czy dla starszej pani Pestusia byłaby optymalna - ona wygląda na niezłego biegacza :-) Ale to moje wyobrażenie przez analogię z Helą. Nie wątpię w umiejętniści P/Konia :lol:, a Pestka faktycznie potrafi gnać. Na swoich długich łapkach może stawać z wiatrem w zawody. Dziś jak zwykle przekrzyczała wszystkie schroniskowe lamenty. :-( Quote
luka1 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 O, prosze jak ciotki pamiętają o pieseczku. Nie upłynie parę dni i będą pytać "która to Pestka?" Quote
Szyszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Cioteczka Szyszka już sie melduje... Miałam problemiki... Ale jestem! Quote
Szyszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Trochę zdrowotne, ale teraz to już tak będzie:evil_lol: Pestka pędź do góry. Quote
luka1 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 No to wiesz co masz robić - odpoczywaj :mad: A Pestka siedzi sobie w schronisku i wyje :-( Quote
Recommended Posts