Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla starszej osoby? co to jest starsza osoba? Bo ona ma dopiero roczek.
Dziś byli ludzie i stwierdzili że jest za duża!!!! [SIZE=2]Nie wiem czego szukali bo mały rudy - był za mały. I poszli bo nic nie znależli :mad:

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Dla starszej osoby? co to jest starsza osoba? Bo ona ma dopiero roczek.
Dziś byli ludzie i stwierdzili że jest za duża!!!! [SIZE=2]Nie wiem czego szukali bo mały rudy - był za mały. I poszli bo nic nie znależli :mad:

Raczej, Kto to jest Starsza Osoba...
W przypadku, który mam na myśli to Osoba ok. 60 lat, która nie ma bladego pojęcia o necie, komputerach... A za to może bardzo kochać zwierzęta...
Najczęściej Takie Osoby potrafią czytać... W tym również przeglądają ogłoszenia.
Czy to wyjaśnienie dostateczne ?

Posted

a, myślą że schronisko to lumpeks i chcą za byle złotówkę kupić najlepiej rasowego . Przebierają, wybierają a gadaja że przyszli bo kochaja zwierzęta i nie moga patrzeć na ich niedolę.

Posted

luka1 napisał(a):
a, myślą że schronisko to lumpeks i chcą za byle złotówkę kupić najlepiej rasowego . Przebierają, wybierają a gadaja że przyszli bo kochaja zwierzęta i nie moga patrzeć na ich niedolę.

Chyba przesadzasz... Jeśli to było do mojego postu.
Ja staram się zawsze wykorzystać wszelkie możliwości pokazania psiaka do adopcji. Kontakt jest zawsze wyłącznie do mnie. To ja decyduję, czy Osoba, która kontaktuje się w sprawie psiaka nadaje się na Opiekuna.
Nigdy nie podaję miejsca pobytu psa, jeśli wcześniej nie sprawdzę domu i nie porozmawiam osobiście. Muszę "ocenić" ludzi.
Nie mam zwrotów !!!! I jak do tej pory wybrane domy są tylko dobre i odpowiedzialne.
Pewnie, że można się potknąć... Zdarzają się też czasem zupełnie nieprzewidziane okoliczności uniemożliwiające dojście do skutku prawie już pewnej adopcji. Dlatego konieczne jest dokładne sprawdzanie.
Ale oczywiście psiak jest pod Waszą opieką. To Wy decydujecie, jakie ogłoszenia wchodzą w grę.

Posted

Nie, to nie było do twojego postu, kiedy swój pisałam twój był niewidoczny. Wciskalismy klawisze jednocześnie :cool3: - to było do ludzi którzy dziś przyszli całą rodzina do schroniska i szukali niewiadomo czego. Ten za duży ten za mały ten nie kudłaty a ten zabardzo kudłaty. No i oczywiście pytanie - czy nie ma yoreczka.

dla mnie starsza osoba to nie ta która ma 60 czy 90 lat tylko ta, która wie ile lat ma i wie ile statystycznie może przeżyć. Jeśli 80 letnia pani chce szczeniaka to zawsze pytam co będzie z psem gdy odejdzie. Wiem, że to niedelikatne, ale ile jest 100-latów w polsce?a tyle będzie musiała mieć 80-latka aby przeżyć szczeniaka.

Posted

luka1 napisał(a):
Nie, to nie było do twojego postu, kiedy swój pisałam twój był niewidoczny. Wciskalismy klawisze jednocześnie :cool3: - to było do ludzi którzy dziś przyszli całą rodzina do schroniska i szukali niewiadomo czego. Ten za duży ten za mały ten nie kudłaty a ten zabardzo kudłaty. No i oczywiście pytanie - czy nie ma yoreczka.

dla mnie starsza osoba to nie ta która ma 60 czy 90 lat tylko ta, która wie ile lat ma i wie ile statystycznie może przeżyć. Jeśli 80 letnia pani chce szczeniaka to zawsze pytam co będzie z psem gdy odejdzie. Wiem, że to niedelikatne, ale ile jest 100-latów w polsce?a tyle będzie musiała mieć 80-latka aby przeżyć szczeniaka.

Toteż właśnie o tym myślałam. Jeśli psiak taki jak Pesteczka "statystycznie" pożyje jeszcze ok. 12 lat, to dla niej "starsza Osoba" nie może mieć więcej niż 60 lat, nie może być schorowana (o przypadkach nagłych nie myślimy w tym momencie).

Pani w wieku 75-80 lat można zaproponować szczurka...
Pożyje ok. 2,5 roku... (znaczy szczurek, nie ta pani)...
Oczywiście to był głupawy żart - ale czas życia szczurka się zgadza...
Szczurki są mądre i odpada wyprowadzanie. Miałam, to wiem ... i bardzo lubię... bardzo przeżyłam stratę...

Posted

A ja sie w ten sposób weg czasu pozbyłam wizyt teściowej. Jak zobaczyła, że po mieszkani biegaja dwa szurki, powiedziała "albo ja albo szczury". Wybrałam - przez całe zycie szczurków miałam spokój :cool3:
A Pesteczka to taka delikatna klusia, bo sie w schronisku lekko utuczyła :roll:

Posted

luka1 napisał(a):
A ja sie w ten sposób weg czasu pozbyłam wizyt teściowej. Jak zobaczyła, że po mieszkani biegaja dwa szurki, powiedziała "albo ja albo szczury". Wybrałam - przez całe zycie szczurków miałam spokój :cool3:
A Pesteczka to taka delikatna klusia, bo sie w schronisku lekko utuczyła :roll:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

to rozumiem, że teraz szczurków brak i teściowa znowu wpada? można temu zaradzić - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100858 :cool3:

Posted

Moja babcia jeszcze jak żyła to patrzyła na mojego szynszyla jak na pasztet. Pomyliło jej się z królikiem, bo nazywała go królik-zając. Ale mówię Wam aż jej ślinka ciekła.:evil_lol:

Posted

Luka, Przyjaciel Koni prowadzi bardzo ostrą selekcję wśród kandydatów na opiekunów zwierząt. I jest to bardzo rozsądna selekcja. Nie wiem czy dla starszej pani Pestusia byłaby optymalna - ona wygląda na niezłego biegacza :-) Ale to moje wyobrażenie przez analogię z Helą.

Posted

KWL napisał(a):
Luka, Przyjaciel Koni prowadzi bardzo ostrą selekcję wśród kandydatów na opiekunów zwierząt. I jest to bardzo rozsądna selekcja. Nie wiem czy dla starszej pani Pestusia byłaby optymalna - ona wygląda na niezłego biegacza :-) Ale to moje wyobrażenie przez analogię z Helą.

Nie wątpię w umiejętniści P/Konia :lol:, a Pestka faktycznie potrafi gnać. Na swoich długich łapkach może stawać z wiatrem w zawody. Dziś jak zwykle przekrzyczała wszystkie schroniskowe lamenty. :-(