Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
kto nauczy ją bycia salonowcem?

Ona zapewne już sama pokarze na co ją stać :evil_lol:
Jak Marysia i Majeczka - więc o naukę psa salonowego to się ciotka nie martw :eviltong:
Martwmy sie o domek :placz:

Posted

jest to piesek wybitnie domowy, kto ja skazał na życie w boksie - tyran jakiś?, bezsercownik, może migot umysłowy? obojętne, teraz trzeba ja wyrwać ze schroniska.

Posted

No widzisz Pestka, siedzisz sobie spokojnie w schroniskowym boksie - może troche mokro, zimno, samotnie, ale nie musisz opychać sie smakołykami światecznymi, grzać ogona w mieszkanku, i słuchać ględzenia rodziny. Widzisz jak ci dobrze?

Posted

Boszzzz....Ja nigdy nie mogę patrzeć jak te nasze Azorkowce wyjmują łepki przez te kraty - potem czasami niektórym tak ciężko wyjąć główkę :placz: :placz:
Aż mam ciary...wrrr...

Posted

Chyba troszkę sie na sobie zawiodłam. Zakładając ten wątek myślałam,że szybko uda mi sie wyciągnąć Pestkę ze schroniska. Widocznie nie dość intensywnie sie tym zajęłam i musi psina zostać tam do nastepnego roku.
Najgorsze jest to, że zima zaczyna odważnie stawiać kroki i jest bardzo zimno zwłaszcza w takim bylejakim futreku. Zwłaszcz w, że buda wielka a słomki ani żdziebełka. Biega psina po mokrej, betonowej posadzce i rozciera zmarżnięte łapki. Wiecie, ta psinka mieszka tu praktycznie od urodzenia, też w końcu hciałaby przekonać sie dlaczego człowiek udomowił wilka.

Posted

nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-(

Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie...
Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się.
Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu...

Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to ma zostać uśpiona, bo zajmuje sama duży kojec,
z którego można zrobić dwa mniejsze.
W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy...

Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom,
możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce.
W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) tel. kom. 603-244-518.

POMÓŻCIE !!!

link na wątek dziewczynki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441

Posted

Moje psy działkowe dziś nie chciały wyjść ze swoich legowisk, a przecież mają grubą sierść. Jak to maleństwo wytrzyma mrozy :shake: to jej pierwsza zima.