Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli psiak jest w Wawie, mogę po niego przyjechać choćby dziś ok. 20-tej. Mogę też jutro do południa.
Mógłbym go odebrać na którymś z dworców PKP (np. Wawa Wsch.)
Szczegóły proponuję uzgodnić na PW.
Spieszcie się, bo za ok. godzinę miałbym pociąg do Warszawy.

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tomek, Najukochańszy Wariat Roku 2007!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

Działajcie szybko, dziewczyny.
Dajcie maluszkowi jakąś puszkę dla szczeniąt na dziś, Tomek już raczej nic dzisiaj nie zdąży kupić.

Posted

Tomek - raz jeszcze bardzo bardzo bardzo mocno Ci dziekuje!!!:Rose::buzi::cunao:
gdyby nie Ty....nie chce nawet myslec co by sie stalo.
Czekam-y na wiesci ...
juz wczoraj wyslalam maila przechodniego z maluszkiem...
gleboko wierze ze domek jest juz blisko ...

Posted

Chrupek napisał(a):
swieze info : Gallegro z maluchem juz w pociągu ;)

... i maluch rozrabia wujkowi jak pijany zając ;). Właśnie dobrał mu się do reklamówki, przegryzł ją i dobiera się do puszki z jedzonkiem :p.

A przed chwilą zrobił sioo na podłogę w pociągu. Dobrze, że nikt tego nie widzi oprócz Tomka.

Posted

Chrupek napisał(a):
Tomek - raz jeszcze bardzo bardzo bardzo mocno Ci dziekuje!!!:Rose::buzi:

wyjątkowo nie będę zazdrosna ;) :evil_lol:
Należał się Tomkowi ten całus.

Posted

Szukamy domku stałego. Wujek Tomek umieści maluszka na Allegro, kto może i umie, niech go powrzuca na inne ogłoszenia.

Tomek z maluszkiem już dojeżdżają do domu. Może za chwilę nam napisze, jak obaj znieśli wspólną podróż.

Posted

Już jestem... raczej jesteśmy.
Ale od początku:
Na dworcu czekali opiekunowie bąbelka. Bardzo mili ludzie. Gdyby nie problemy zdrowotne jednego z dzieci, nigdy by się nie zdecydowali na jego oddanie...
Psiak był bardzo spokojny, aż do momentu, kiedy poczuł cielęcinkę w otwartej puszce, zawiniętej w reklamówkę. Gryzł, drapał i w ogóle wyprawiał niestworzone rzeczy. Po jakimś czasie zaczął się kręcic więc postawiłem go na podłodze, żeby sobie pospacerował. Po chwili popłynęła struga, a w czasie hamowania pociągu, owa struga przybrała rozmiar coś około metra :cool3:
Musiałem dokazywać cudów, żeby współtowarzysze podróży nie zorientowali się, co było tego przyczyną ;).
Po jakimś czasie piesio smacznie zasnął. W drodze do domu wtulił się we mnie pod kurtką, a kiedy zmarzł mu pyszczek, schował się cały...
Po wejściu do domu, wśród mojej trzody nastąpiła kompletna konsternacja. Sunia nie odstępuje go na krok. Jest przy tym mało delikatna, dlatego co chwilę zmuszony jestem ją upomnieć. Bonus jest zainteresowany, ale nie nachalny. Jurand poszczekuje, ale tak jakby czuł, że psiak nie jest dla niego zagrożeniem. Maluch jest już po kolacji i zwiedza mieszkanie. Przygotowałem już dla niego specjalny kącik, gdzie będzie bezpieczny. Popiskuje trochę, ale identycznie zachowywał się w poprzednim domku.
Jutro zrobię dla niego Allegro. Może też wymyślę jakieś imię... Postaram się też wrzucić kilka fotek.

Posted

Neris napisał(a):
Niesamowity z Ciebie gość, tyle powiem...

I kto to mówi... Poza tym staram się brać przykład z ludzi Tobie podobnych.

Psiak smacznie śpi...
Pozostałe kundle póki co wystawiłem na zewnątrz. One to uwielbiają. Szczególnie lubią ryć w ziemi dookoła stawu, w poszukiwaniu piżmaków (tak mi powiedziano). Bonus potrafi wrócić z ogromną, zaschniętą kupą ziemi na nosie. A wykopy robią galante.
Najważniejsze, żeby maluszek spokojnie pospał, bo po powrocie Dorka będzie go ponownie zaczepiać nochalem:

A teraz już spać :razz:

Posted

Psiak przespał spokojnie całą noc. Rano zrobił sioo i koo, po czym przystąpił do zabawy. W międzyczasie pojadł mięska. Niestety, mleczko (rozcieńczone wodą) kłuje w ząbki ;). Dorka traktuje go jak swoje dziecko. Nie pozwala mu zbytnio się oddalać. Przez chwilę pospacerowaliśmy na werandzie, gdzie ponownie było sioo. Po powrocie z pracy zrobię kilka fotek.