majqa Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem, bez przesady.:roll: Dla mnie tylko jasno wynika, że p.Piotr nie zamierza wysyłać wcześniej rachunku nim wykona usługę. Popraw mnie JoSi !!! Mylę się??? Quote
gallegro Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 majqa napisał(a):...Dla mnie tylko jasno wynika, że p.Piotr nie zamierza wysyłać wcześniej rachunku nim wykona usługę. Popraw mnie JoSi !!! Mylę się??? A to dlaczego??? :crazyeye:. Mogę przelać na jego konto równowartość koperty, znaczka i nawet priorytetu... Poprawcie mnie, jeśli nie mam racji... :razz: Przepraszam za sarkazm... nie będę więcej poruszać tego tematu... OBIECUJĘ. Nie zaśmiecajmy więcej wątku frotki... Piszmy na PW. Quote
majqa Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Gallegro ja poprostu nie pojmuję co chodzi p.Piotrowi po głowie. JoSi nie wie w co włożyć ręce (to wiem już aż za bardzo z jej PW), dlatego odpisałam na wątku, pewno łatwiej samej JoSi zerknąć w naszą wymianę myśli, chwycić za fona i wykonać go do p.Piotra. Z tego samego powodu, sądzę, sama JoSi wrzuca maile od p.Piotra na wątek. Czuję się bezradna, jak pomóc na tym konkretnie etapie.:shake: Jedno jest pewne, że p.Piotr jest wyraźnie poirytowany. Quote
JoSi Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Bardzo proszę o zakończenie wszystkich rozważań i o wysłanie p. Piotrowi pieniędzy. Z tych 300 zł zebranych. Tel. do p. Piotra wykonałam 2 co zajęło mi ok. 1 godz. Wystarczy, szkoda mi pieniędzy a wiem wszystko czyli tyle co Wy. Majqa z p.Piotrem nie da się krócej. Quote
pani_stanislawa Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 no nareszcie:] Własnie napisalam mejla do p.Piotra. Czekam na wszelkie dane i sle kase! Quote
JoSi Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Zapomniałam podkreślić na poprzedniej stronie, że Frotka ten metr przeszła samodzielnie bez podtrzymywania. Później trochę mniej po panelach. Trzymałam ją tylko do zdjęć. Śpioszki 62 cm na dziecko 2-u miesięczne mile widziane. Mniejsze są za ciasne z większych wyciąga tylne nóżki i ma trudności w poruszaniu. Nowy kosztuje 25 zł. Nie mam znajomych niemowlaków a te co są przekazały swoje ubiory innym dzieciakom. Quote
pani_stanislawa Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 no to ja jutro postaram sie zorbic skok na lumpex ;) Quote
kasia_r Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 pani_stanislawa napisał(a):no to ja jutro postaram sie zorbic skok na lumpex ;) Ja też :lol: Quote
Monia70 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A ja idę zaraz na pocztę zareklamować przesyłke.Wózek do tej pory nie dotarł:shake: do p.Piotra. A wysłałam priorytetem w tym samym momencie co podkłady dla JoSi. Podkłady doszły juz dawno a wózka nie widać:shake: 1 METR NA WŁASNYCH NOGACH !!!!!!!!!!!!! Huraaaaaaaaaaaaaaaaa Quote
JoSi Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Monia, ale to w pampersie, dobrze ułożonym, równo między dwoma łapami. Quote
Monia70 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 To nic, ze w pampersie .Ale samodzielnie. Z reklamacją przesyłki wózka musze poczekać do 14 dni.Prędzej na poczcie nie zaczną działac, niestety:cool1:.A dzis mija dopiero 7 dni od wysłania i nikogo nie obchodzi, że to był priorytet. Niech ich ....weźmie. Quote
majqa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Znam ten ból, tyle, że jak ja czekałam na załatwienie reklamacji to podawano mi regulaminowy czas 14dni. Czyżby co poczta to inne prawidła? Quote
Monia70 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 No właśnie, mi podają te 14 dni , które muszą upłynąć od czasu nadania do nie nadejscia paczki w tym czasie.I dopiero wtedy mogę prosić o wyjasnienie.Poczekamy jeszcz, mam nadzieję, że przyjdzie. Quote
majqa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wtrąciłam się, bo napisałaś wcześniej 21, to mnie zmyliło.Przepraszam. Quote
Monia70 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 O matko, to ja źle napisałam :oops:Nie, nie 21 dni tylko 14 .Oj , gapiostwo mi sie wączyło. Dobrze majqa, że napisałaś , już poprawiam błąd. Quote
majqa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jak minęła noc JoSi, Tobie, Froci i reszcie ferajny? Quote
JoSi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Wczoraj miałam konsultację z następnym wetem, polecanym, bez udziału osobistego Frotki. Dokładnie wyjaśniał dlaczego operacja nie jest wskazana i można zrobić więcej szkody niż dobrego. Poradził, żeby nie robić rezonansu bo lekarz na psim się nie zna a weterynatz nie odczyta i poza tym nic to nie zmieni. Polecił podawanie sterydu w zastrzykach, natomiast to co już jest podawane pochwalił. Potwierdził obserwacje p. Piotra czyli możliwość samoistnej regeneracji nerwów po pół roku ale i degeneracji. Jest to wielka niewiadoma. Tu pytanie do Gallegro: czy była by możliwość zwrotu kosztów z Twojej "skarpety" po dosłaniu rachunku za wszystkie leki, strzykawki i igły? Zaczyna być cienko, dosyć kosztowne a konieczne. Mamy przerwę w bioenergo, pani nieszczęścia zwaliły się stadami , jeden syn po wypadku drugi chory. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu znów będzie kontynuacja. Noce mijają spokojnie, Frotka śpi przy moim łóżku na psim posłaniu bardzo mocno. Podziwiam sunię za jej cierpliwość przy moich wyczynach, cudów nie ma, muszę ją ciągnąć za futerko od czasu do czasu i to w miejscach normalnego czucia. Tak więc nie wiem do końca, czy nie czuje (niżej) czy jest taka cierpliwa. Wczoraj nie stanęła na łapkach tak wysoko jak przedwczoraj ale ona ma wzmożoną aktywność co drugi dzień. Boję się zastrzyków w te jej mizerne mięśnie, masuję dokładnie po każdym podaniu, ale? Z żołądkiem już jest dobrze. Przy przewijaniu stara się zrobić qpkę i przeważnie robi, co cieszy. Pampers pozostaje czysty bo i si... też, do trzech razy. Później nadrabia i czasem pampers jest aż ciężki ale czasem prawie suchy. Zależy ile pije między czasie. Kończy się pierwsze opakowanie pampersów dla dorosłych, które było napoczęte od początku. Zostały jeszcze trzy paczki nietknięte, które wystarczą na długo o ile nie będzie po drodze sr.... bo używa się jednorazowo 1/2 i to jeszcze przycięte z boku, żeby gumki nie ocierały pachwin. Pampers mocuje się do szelek sznureczkami i jeszcze jednym zawiązuje ten kawałek nad ogonem z obejmującym żebra. Z tego opisu sama nic bym nie zrozumiała, jednak taka konstrukcja spełnia swoją rolę dobrze trzymając. Quote
red Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Josi, pielęgncja małej na pewno kosztuje, prosimy o pomoc finansową, Josi i tak pooswięciła się ogromnie, nie może mieć problemów z kasą....Najlepiej ile kto może, prześlijmy na konto Josi. Ona musi mieć czym dysponować. Quote
ulvhedinn Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 JoSi, ja wierzę raczej w regenaeracje nerwów, szczególnie jeśli sunia będzie rehabilitowana;) Mam pytanie- chcesz do masażu olej ze słodkich migdałów? Dorwałam na wyprzedaży dwie buteleczki, u KrA sprawdza się super, możemy się podzielić... Aha- masuj jej koniecznie opuszki tych bezwładnych łapek oliwką, albo maścią z wit. A, bo one szybko nieścierane stają się zgrubiałe i szorstkie, mogą pękać, a potem utrudniać chodzenie. Warto też czasem zrobić "peeling" ostra szczotką- przy okazji pobudzasz nerwy czuciowe i zmuszasz łapki do reakcji ;) Quote
JoSi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Kupiłam zastrzyk sterydowy, raz na dziesięć dni się daje. Dostałam 150 zł, nie wiem od kogo, domyślam się że Majqa wysłała. Dzięki. Jutro odbieram następne leki w większych ilościach z fakturą. Dziękuję za rady. Ulvhedinn, wszystko potrzebne, bardzo z góry dziękuję. Sterydy mogą zmniejszać obrzęzk rdzernia. A swoją drogą czy ja jasnowidz jestem? Czemu człowiek dowiaduje się dzwoniąc po całym Krakowie a nie tam, gdzie chodzi raz i drugi z psem? Szlak... tu czas się liczy. Nie ukrywam, jestem wściekła i czasu mam za mało na studia weterynaryjne. A tak bardzo zależy mi na zdrowiu Frotki i robię co mogę. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za bardzo potrzebne rady. Quote
emilia2280 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 JoSi ogólnie rzecz biorąc i mając w perspektywie leczenie, jak stoisz z gotówką? chętnie się dorzucę po 28 stycznia (wyplata) Quote
JoSi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 emilia2280 napisał(a):JoSi ogólnie rzecz biorąc i mając w perspektywie leczenie, jak stoisz z gotówką? chętnie się dorzucę po 28 stycznia (wyplata) Jeśli dostanę z reszty za wózek to narazie będzie dobrze i jeszcze na jakiś czas wystarczy. Jutro zobaczę ile zapłacę. Quote
majqa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 JoSi nie ja wysłałam pieniążki! Zrobię to ale czekam na wypłatę, bo załatwiłam się Frottką na allegro (by ją obwarować durna jedna, wystawiłam ją powtórnie z ceną minim.by jakaś niemota nie zalicytowała, oczywiście allegro skasowało mnie od ceny minimalnej, nie doczytałam regulaminu...i teraz schodzę TZ z drogi, człowiek uczy się na błędach). Proponuję w osobnym poście podziękować temu komuś na dogo i na wszelki wypadek na vegie (może to ktoś z tamtego forum, bo uaktualniłam tam dane i wpisałam Twoje do wpłaty). Tak, czy inaczej super !!! Quote
marola Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='majqa']JoSi nie ja wysłałam pieniążki! Zrobię to ale czekam na wypłatę, bo załatwiłam się Frottką na allegro (by ją obwarować durna jedna, wystawiłam ją powtórnie z ceną minim.by jakaś niemota nie zalicytowała, oczywiście allegro skasowało mnie od ceny minimalnej, nie doczytałam regulaminu...i teraz schodzę TZ z drogi, człowiek uczy się na błędach). Na Allegro można zrobić aukcję prywatną, to nic nie kosztuje (w przeciwieństwie do ceny minimalnej) i też nikt wtedy nie zalicytuje. Quote
Recommended Posts