marola Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='JoSi'] To pajacyki też mogą być? Może coś znajdę. Froteczka wygląda jak bobasek :-) Słodki bobasek1 Quote
MalgosMalgos Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 To moja berlinska, wyslana przez Anie z Gorzowa Wielkopolskiego. Mam nadzieje, ze pampersy i podklady sie przydadza. Buzka, malgosmalgos Quote
Wisełka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Hahaha, no właśnie :) JoSi nie spojrzała na nadawce :lol: Moja paczuszka jeszcze pewnie nie doszła... Może dziś - oby :) Quote
JoSi Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 MalgosMalgos napisał(a):To moja berlinska, wyslana przez Anie z Gorzowa Wielkopolskiego. Mam nadzieje, ze pampersy i podklady sie przydadza. Buzka, malgosmalgos Przepraszam, nie spojżałam na nadawcę. Wszystko co przyszło jest bardzo potrzebne, szelki to ostatni moment przed kompletną dewastacją starych, zszywanych już kilka razy. Śpioszki zakładane odwrotnie, tzn. brzuszek dziecka jest grzbietem Frotki i dziurki na ogonek nie trzreba robić. Przy tych pampersach rozleniwię się, takie majteczki. Futro Frotka natychmiast polubiła i mogę wyprać trzeci ponton, nie miałam zapasowego. Podkłady są stale potrzebne, robię na nich masaże i gimnastyki w trakcie których sunia najchętniej siusia i nie tylko. Bardzo, bardzo dziękujemy, Frotka i ja zwłaszcza. To wielka pomoc. Quote
JoSi Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Właśnie dostałam maila od p.Piotra, który wczoraj wysłał wózek DHL-em i prosił o zdjęcia, już w tym wózku, z pozycji krokodyla, tzn. ja w tej pozycji, na wysokości Frotki w wózku z boku. Pierwsze wyjścia mają być 10-cio minutowe, nie więcej. Suczka na smyczy. Jasne, w domu człowiek nie może jej dogonić gdy porusza się w śpioszkach. To niesamowicie szybka i energiczna istotka. Quote
Wisełka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Czekamy na fotki Frotki w kadilaku :Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Quote
baffi2 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 :multi: chętnie wózeczkowe fotki obejżę:loveu: Quote
Wisełka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 A ja właśnie wygrałam aukcję z kolejnymi śpioszkami dla Frotusi :loveu: :loveu: :loveu: Och Frotka, Frotka - będziesz miała niebawem więcej cichów niż ja ;) Quote
majqa Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Będzie z niej dama pełną gębą, oops...;) pyszczkiem !!! Quote
marola Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wisełka napisał(a):A ja właśnie wygrałam aukcję z kolejnymi śpioszkami dla Frotusi :loveu: :loveu: :loveu: Och Frotka, Frotka - będziesz miała niebawem więcej cichów niż ja ;) Kochane cioteczki ja właśnie też przed chwilą zalicytowałam dla froteczki w kilku aukcjach ze spioszkami w rozmiarze 62. Mam na Allegro nik are24, podaję, żebyśmy się wzajemnie nie przelicytowywały. Quote
Wisełka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Spokojnie, ja na razie nie kupuję więcej. Wysłałam w piątek 7 par i dziś kupiłam kolejnych 7 :cool1:. Na razie muszę przybastować :p Quote
JoSi Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Dziewczyny!!! Jesteście WIELKIE a ja wzruszona do łez. Dzisiaj przyszła paczka od Wisełki i druga od p.Piotra z wózeczkiem. Wisełko, podziękuj Babci za poduszeczki a ja Tobie dziękuję za wszystko. To był ostatni moment, te wszystkie śpioszki, pierwsze dwa z moich trzech starych już mają dziury. Budka jest śliczna i właśnie Frotka z Fafikiem pokłóciły się o nią, chociaż raczej nie wejdą. Przypuszczam, że Tusia zajmie ją ostatecznie jak przejdą emocje. Wybaczcie, nie mam siły mierzyć wózka dzisiaj ani robić zdjęć. Jutro nadrobię zaległości. Zaniosłam koo... na badania (35 zł), trzymajcie, w piątek mają być wyniki. Dużo od tego zależy, Frotka nie ma w ogóle szczepień, które mogą się odbywać po zlikwidowaniu ostatecznym robala płaskiego. Wetki radzą nie wyprowadzać jej na spacery aż do tych szczepień. Czuję się z Wami jak w wielkiej RODZINIE. Quote
Wisełka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: Super że paczka doszła. Niedługo będzie kolejna, tylko musze uzbierać trochę towaru :p A co do budki to wiedziałam że dla Frotuni będzie za mała, ale JoSi masz tyle zwierzaków, że na pewno się dla jakiegoś wcześniej czy później przyda. Jeszcze mogłabyś podać któregoś dnia nazwy leków jakie podajesz Frotce i ile kosztują u Ciebie. Może udałoby się coś wykombinować, ceny tak się różnią w aptekach, że może warto się rozejrzeć :) Na zdjęcia poczekamy - chociaż wszyscy tu są ciekawi jak Froteczka będzie się na wózeczku prezentowała ;) Pozdrowionka :buzi: Quote
JoSi Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Wisełko, a Babci przysłac nie możesz? Kombinuję z szyciem, jeszcze nie wychodzi tak, jak bym chciała. Wygląda na to, że wózek jest bardzo dobry, wysyłam zdjęcia p. Piotrowi. Frotka przeszła 2m, później była obrażona. Quote
emilia2280 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 ale sprzécior. wózek wygláda na wygodniejszy niz sié spodziewalam! JoSi dziékujemy za upragnione fotki! moze Frotka da sié przeprosic i przyzwyczai sié do super-bryki? Quote
Wisełka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Dobra, dziś babcię do pociągu wrzucam ;) Ja sama się zastanawiałam jakby to poprzyszywać, nawet mamę /nie krawcową :p/ miałam do tego zatrudnić bo ona miewa niezłe pomysły, ale nie widziałam nigdy Frotki na oczy i bałam się że na złej wysokości je przyszyjemy. Na razie w związku z tym że mam tymczasowo psiaka nie bywam za bardzo u rodziców bo tam jest nasz psiak który nie toleruje Hektorka ani w ogóle żadnych zwierzaków, a jak ja wracam po 10 godzinach pracy do domu to też nie chcę samego hepcia znowu zostawiać. Ale przemyślę temat śpioszków i tych poduszeczek żeby tak wykombinować żeby się dobrze trzymały i nie niszczyły :lol: Quote
Wisełka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 W Frotusie proszę w tej chwili przeprosić ;) i dać kosteczkę do gryzienia :) Quote
JoSi Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Wisełko, już Frotkę przeprosiłam butem od Ciebie. Właśnie go kończy. Z pudła, w którym przysłała różne rzeczy MalgosMalgos, zrobiłam Frotce szafę na ubrania i bałagan jest mniejszy. Z szyciem jest tak, że nawet z sunią pod nosem trzeba kombinować i niekoniecznie wychodzi. Najpierw przeszywam śpioszek, tzn. zwężam trochę nogawki i brzuszek, żeby nogi zostały na miejscu gdzie mają być i kolana pod brzuszek nie wchodziły. Później dopiero poduszeczki, te na zdjęciu za nisko. Wszystko "na oko", nawet szpilki nie można wbić, żeby psa nie uszkodzić. Z pajacyków Frotka wyciąga przednie łapki, nie mam pojęcia jak to robi. Pokombinuję z szelkami, może przestanie. Pampersy dla dzieci mają za małą pojemność, wszystko zostaje przelane. Zakładam je gdy nie wychodzę z domu i mogę przebierać panienkę częściej. Czujemy się obie tak, jak byśmy dostały stosy prezentów pod choinkę. DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO. Quote
JoSi Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 PS. właśnie napisał p. Piotr, że wózek jest idealny!!! Quote
pani_stanislawa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Fantastycznie :))) mam nadzieje ze to tylko chwilowy foch ze strony frotki i z czasem potraktuje wozek jak najlepszego przyjaciela ,a nie intruza ktory dziwnym trafem sie jej uczepił :) Quote
baffi2 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 świetny wózek! i mam nadzieję że wkrótce frotka będzie w nim śmiagała:lol: Quote
Wisełka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 JoSi bo Ty i Frotka macie po prostu święta przez cały rok i prezenty non stop spłwają. :p "...Przeprosiłam butem..." hahaha, ale to zabrzmiało. Dla niewiedzących to bucior do jedzenia był a nie do dawania klapsów ;) Quote
Harry76 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 hehehe, charakterna Panna!:)) to dla Niej spora zmiana (zmiana pozycji, ciężaru i jeszcze te kółka ciągnąć trza:)) powolutku się przyzwyczai. A może nie bedzie takiej potrzeby:cool1: A bryka suuuper!!:multi: Quote
Panca Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 noooo extra bryka "s"klasa" mozna powiedziec:lol:to kwestia czasu zeby harakterna panna zaczela na nim jezdzic:razz: Quote
Recommended Posts