JoSi Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Majqa, Panca, dziękuję za PW i nie tylko. Anonimowi za całe 150 zł. Majqa - dokładny opis masażu grzbietu. Panca - pomoc finansowa. Opis się drukuje, na początek muszę mieć wgląd w papier, żeby czegoś nie opuścić. Rozumiem, że też 3x dziennie. A w ogóle wszystkim dziękuję za opiekę wirtualną nademną. Bardzo wzmacnia i pomaga. Red, czy zauważyłaś w schronie jaka była bezwładna prawa łapka? Już dorównała lewej, ma takie same odruchy, chwilami nawet mocniejsze. Po raz pierwszy, wczoraj, prawe kolano było też lekko zaczerwienione, czyli łapki zaczynają się wyrównywać. Przy ostatniej zmianie pampersa o 23-ciej używam jeszcze salkoserylu żelu na miejsca zaczerwienione. Rano wszystko znika. Zaczerwienienia są wynikiem ruchliwości suni i lekkim ocieraniem pachwin, mimo przycinania pampersów celem pozbywania się gumek z boku. Frotka robi się bardzo ruchliwa. Wczoraj weszła na noc do jednego pontona, po chwili znalazła się w drugim a rano zastałam ją w trzecim. Rezydenci ustępują jej miejsca bezproblemowo. Quote
majqa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Tak 3 razy dziennie!!! Ja już odliczam dni do wypłaty :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:... Quote
Monia70 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Wozeczek już doszedł.Przerabia sie .Mam nadzieję, że bedzie jak najmniej potrzebny! Quote
MalgosMalgos Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 pokazcie prosze tylko zdjecie tych pampersow, zebym wiedziala, ktore niemieckie sa kompatybilne. Josi - podziwiam i pozdrawiam serdecznie z calego serca. malgosmalgos Quote
majqa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 MalgosMalgos napisał(a):pokazcie prosze tylko zdjecie tych pampersow, zebym wiedziala, ktore niemieckie sa kompatybilne. Josi - podziwiam i pozdrawiam serdecznie z calego serca. malgosmalgos Gdzieś wcześniej na wątku jest parę fotek Froci w śpiochach. Aha, pamiętam też, że ich długość ma być 62cm. Quote
JoSi Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Na str. 64-tej, na samym dole, jest link ze śpioszkami i numerami, które są dobre. MalgosMalgos, mam nadzieję, że to wystarczy bo zdjęcia już w pampersach nic nie mówią. Właśnie przekonałam się, jak bardzo większa ilość śpioszków jest potrzebna i to przez własne lenistwo. Wieczorem włożyłam czysty śpioszek prosto z kaloryfera, 2 pozostałe czekały na dzisiejsze pranie w pralce. Rano śpioszek był zupełnie przelany i nie nadawał się do ponownego użycia. Pranie się zrobiło właśnie, Frotka porusza się w samym pampersie sypiąc wszędzie jego bebechami. Napisał p. Piotr, wózek jest już u niego a ja mam kolejny raz zrobić pomiary suczki. Nie dziwię się, też mi inaczej wychodziło niż p. Piotr napisał sugerując się zdjęciami z linijką. Quote
JoSi Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Frotka w najmniejszej budce kociej i pampersie zrujnowanym bez śpioszka po trzech godzinach. Wchodzi baba jedna wszędzie. Quote
MalgosMalgos Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 reszte zamowilam po znajopmych, beda szukac. Teraz wiem jakie pampersy mam przyslac - tu jest ich tyle rodzajow, ze zawrot glowy. Wszystko zostanie przeslane priorytetem w sobote z Gorzowa dzieki uprzejmosci Ani. malgosmalgos Quote
Panca Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 ale widac ze lubi postawic na swoim slodziawa jedna:loveu:cudnie sie tam wcisnela diablica mala:diabloti: Quote
JoSi Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 MalgosMalgos napisał(a):reszte zamowilam po znajopmych, beda szukac. Teraz wiem jakie pampersy mam przyslac - tu jest ich tyle rodzajow, ze zawrot glowy. Wszystko zostanie przeslane priorytetem w sobote z Gorzowa dzieki uprzejmosci Ani. malgosmalgos Cudownie !!! Quote
JoSi Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Steryd podawany Frotce nazywa się Dexafort - o ile dobrze przeczytałam bazgroł. Dzisiaj kolejne, mam nadzieję ostatnie, odrobaczanie. W przyszłym tygodniu kał do analizy i badanie krwi. Quote
Wisełka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 JoSi napisał(a): Frotka w najmniejszej budce kociej i pampersie zrujnowanym bez śpioszka po trzech godzinach. Wchodzi baba jedna wszędzie. O kurczaki!!!!!!! Ale ona jest przecudna!! Wszędzie się wciśnie :lol: Jakiej wielkości jest ta budka? Mój znajomy chyba ma 2 do oddania. Taką większą biorę do siebie bo od wczoraj mam jamniczka jako DT, ale jeszcze mniejsza zostanie. Chociaż JoSi ma kilka zwierzaków to może się przyda jakaś na wymianę. Co ty na to JoSi?? To jeszcze nic pewnego ale może się uda. Śpioszki są już w drodze do mnie, poduszeczki mam od Babci, i jeszcze bedzie mała niespodzianka dla Froteńki ;) Jak tylko śpiochy dojdą od razu wysyłam paczkę :) Ucałowania dla JoSi, Frotusi i wszystkich podopiecznych :buzi: Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 JoSi napisał(a):Steryd podawany Frotce nazywa się Dexafort - o ile dobrze przeczytałam bazgroł. Dzisiaj kolejne, mam nadzieję ostatnie, odrobaczanie. W przyszłym tygodniu kał do analizy i badanie krwi. Uzupełniłam wczoraj forum vegie. Ten steryd dostawało moje psię i właśnie z opisaną przez Ciebie częstotliwością...Zadziałał fenomenalnie... Quote
pani_stanislawa Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 JoSi prosze podaj mi swoje dane na pw, potrzebuje ich by p. Piotr bezposrednio do ciebie wyslal wozeczek !!! :) Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 pani_stanislawa napisał(a):JoSi prosze podaj mi swoje dane na pw, potrzebuje ich by p. Piotr bezposrednio do ciebie wyslal wozeczek !!! :) O ile wiem pełne dane do wpłat i adresowe są na 57str.wątku. Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Joanna Siwanowicz, 30-147 Kraków, ul. Na Błonie 15/118 PKO BP SA II O/C Kraków 68 1020 2906 0000 1902 0096 2704 Quote
pani_stanislawa Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 majqa napisał(a):O ile wiem pełne dane do wpłat i adresowe są na 57str.wątku. no niestety nie jestem w stanie zapamietac na ktorej ze stron sa dane Josi, dzieki. Zaraz zaktualizuje pierwsza strone i tam je zamieszcze. p.s--> Pieniazki juz wplacilam panu Piotrowi, mam nadzieje ze niebawem otrzymasz przesylke :) Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 pani_stanislawa napisał(a):no niestety nie jestem w stanie zapamietac na ktorej ze stron sa dane Josi, dzieki. Zaraz zaktualizuje pierwsza strone i tam je zamieszcze. p.s--> Pieniazki juz wplacilam panu Piotrowi, mam nadzieje ze niebawem otrzymasz przesylke :) Ja też bym nie pamiętała tylko stronę lub dwie wcześniej ktoś pytał i taka padła odpowiedź, zerknęłam i skopiowałam. Nie uczę się stron na pamięć ;). Quote
JoSi Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Tusia maleńka (3 kg) śpi nareszcie w swojej dziennej sypialni a kot Filip właśnie przechodził. Każdy pies , nie tylko Frotka, wygląda przy Tusi jak olbrzym. Quote
Wisełka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 JoSi mam tą budkę mniejszą o której wcześniej pisałam. Przyda się?? Tylko trzeba będzie ją uprać, bo już nie będę jej zabierała do domu do prania i opóźniała wysyłki śpioszek i poduszeczek. Quote
JoSi Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Wisełko, wszystko jest potrzebne, niszczy się od stałego prania i widzisz jak wygląda. Dziękuję WSZYSTKIM za wpłaty i pomoc. Czy wysłać do kogoś fakturę i rachunek czyli to czego jeszcze nie zgubiłam? Faktura za nivalin i wit. B (milgamma) oraz strzykawki: 161.50zł Paragon fiskalny (wcześniej) za te same leki w mniejszych ilościach 41.20zł Solkoseryl 3 x 19.50 (brak rachunku) Oliwa z oliwek już czwarta - brak rachunku 3x razy lek na robale 30 zł - brak rachunku 2x razy Dexafort co 10 dni jeden 20 zł (10 zł za jeden zastrzyk) oczywiście brak rachunku Jak dotąd wet. za darmo, pampersy dla dorosłych - darowizna, zostały 2 op. po 30 szt. i jedno niepełne. Na dobę wychodzą 2 pampersy (1/2 jednorazowo), czasem więcej. Przed nami badanie kału i krwi co będzie już kosztowało i następne leki w zastrzykach. Postaram się pisać na bierząco i wierzcie mi, to jest dla mnie najgorsza robota, której niecierpię. Robienia zastrzyków też nie lubię, chociaż mniej niż papierowej roboty, więc idzie to zgrabnie i o czasie. Quote
Wisełka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Paka przygotowana - jutro śmiga do JoSi :) Quote
majqa Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 JoSi dziś powinnaś mieć zaksięgowane 100zł ode mnie. Wybacz proszę, że tylko tyle ale posypały się moje psie wydatki :oops: z przygarniętą mix astką włącznie. Jak Ci idzie masaż? Mam coś dopowiedzieć, dopisać dawaj wątpliwości na PW. Całuję Cię mocno nie pomijając reszty Twoich skarbów (z królikiem włącznie;)). :calus: :calus: :calus: PRZYPOMINAM INNYM, GŁÓWNIE NOWYM, WCHODZĄCYM NA WĄTEK!!!POSZUKIWANY JEST DOMEK DOCELOWY DLA FROCI (BLOK PARTER, "MAŁOSCHODOWY" DOM JEDNORODZINNY = SZCZYT SZCZĘŚCIA) !!! POMÓŻMY JOSI W TYCH POSZUKIWANIACH, BO KOBIETA NIE DA RADY JEDNOCZEŚNIE KLIKAĆ W KLAWIATURĘ I OBSŁUGIWAĆ CAŁĄ FERAJNĘ !!! :Rose: Quote
pani_stanislawa Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Dwie minuty temu rowniez zrobilam przelew na twoje konto JoSi. 150 zl, czyli reszta z wózeczka, na bieżace wydatki Froci :) mini rozlic zenie --> zebralam 300 zl 150 zl wozeczek+koszt wysyłki 150zl JoSi i jestem na czysto :) Quote
majqa Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 pani_stanislawa napisał(a):(...) i jestem na czysto :) Pani Stanisławo słowem bajka!!! Super !!! WOW !!! :multi: :multi: :multi: Quote
Recommended Posts