Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z Joanną!!!:loveu:
Ciągutka=Dafne=Frotka!!!:loveu::loveu::loveu: Frotka, bo tyłem froteruje Joaśce podłogę! FROTKA jest, wg mnie, THE BEST!!!!

Kochani!!! Apeluję o wzmożone wysiłki w szukaniu DS!!!

Teraz! Już! Natychmiast!!!!

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Luuuudzie... napiszcie jasno, czy wózeczek od Monia70 pasuje, czy też nie.
A po co kupować drugi używany, kiedy i tak trzeba go przerabiać... Wspomniany wózeczek jest nowy i już z podatkiem Vat, kosztuje 0 (zero) pln :razz:

Posted

[quote name='DIF']

Kochani!!! Apeluję o wzmożone wysiłki w szukaniu DS!!!

Teraz! Już! Natychmiast!!!!

Myślę też, że trzeba koniecznie zamówić wózeczek dla Dafne. To też jest bardzo ważna dla niej sprawa... Kto się tym zajmie?

Posted

gallegro napisał(a):
A ja myślę, że niektórzy piszą (Monia70 i gallegro), a inni to ignorują :roll:

...też tak to widzę i trudno się pod tym nie podpisać...
A z innej beczki a propos apelu o DS...Gdzie Dafne ma aktualne ogłoszenia??? O jej potrzebach, o domku etc...Kiedyś oferowałam allegro i przeszło bez echa...słowem też ugrzęzło między postami jak wózeczek...

Posted

Monia70 napisał(a):
No wlaśnie.Tak myslałam, że ten wózeczek troszkę nie pasuje.
Ja mam robiony przez fachwoca, który jest przyjazny dogomanii.Jest z rurek i jest bardzo lekki.
Jesli bedzie potrzeba proszę o kontakt.Ale wierzę, ze Ciągutka stanie na łakpi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No właśnie przytoczę.... Myślę, że Monia70 mogłaby ten wózeczek przesłać do Josi, wtedy będzie wiadomo czy pasuje. Czy ktoś ma z Monią70 kontakt, może napisać jej na pw, adres Josi zdobędziemy i nie ma na co czekać. Halo, Monia70 :shake::shake::shake:

Posted

Tu nie chodzi o przesłanie wózka, bo z tym nie ma problemu.
Ale mój Dżekulinek wazył 12 kg a Ciagutka chyba zdecydopwanie mniej.
Więc dlatego podalam wymiary wózeczka, żeby zmierzyc psinkę i zobaczyc czy cos sie da z wózkiem zrobic.

A kto na miejscu u Josi zaoferuje przeróbke wózka????

Posted

Może usystematyzujmy wątek wózeczka.
W którymś z wcześniejszych postów, Monia70 podała wymiary psiaka, dla którego był wykonany wózeczek.
Teraz należy zmierzyć Ciągutkę w/g opisu z linku podanego również przez Monia70, a uzyskane tą drogą wymiary (zakładam, ze będą pewne różnice), należałoby przesłać do producenta wózeczka, żeby stwierdził czy obędzie się bez przeróbki, oraz czy ew. przeróbkę można będzie wykonać we własnym zakresie (złota rączka). Jeśli będzie taka potrzeba, odeślemy wózeczek do tego Pana, który za rozsądne pieniądze dostosuje go do aktualnych potrzeb.
Póki co nie ma potrzeby wysyłania wózeczka do Josi. Ciągutka powinna otrzymać już odpowiednio dostosowany sprzęt.

Posted

[quote name='gallegro']Może usystematyzujmy wątek wózeczka.
W którymś z wcześniejszych postów, Monia70 podała wymiary psiaka, dla którego był wykonany wózeczek.
Teraz należy zmierzyć Ciągutkę w/g opisu z linku podanego również przez Monia70 TAKA PROŚBA TEŻ JUŻ BYŁA NA WĄTKU!!! (...) Póki co nie ma potrzeby wysyłania wózeczka do Josi. Ciągutka powinna otrzymać już odpowiednio dostosowany sprzęt.

Co do allegro taką propozycję składałam wcześniej i spełzło na niczym więc kopiuję fragment własnego postu i tego, o co w nim prosiłam:

JoSi poza tym co Ci napisałam, jeśli zechcesz skorzystać z pomocy to dodatkowo:
1. Machnij ile wlezie różnych fotek Dafne, w tym i jej odleżyn. Spakuj jakimś programem i wyślij mi. Zrobię jej publiczny album i podam Ci link, który zostanie udostępniony innym. Na dogo też wstawię oczywiście.
2. (...) jeśli mi doślesz jeszcze jakieś info o niuni, z obserwacji własnych, zrobię Ci mega wypasiony tekst w dwóch wersjach:
a). do allegro - prośba o dom dla Dafne lub wsparcie finansowe na leczenie(jeśli masz allegro i zechcesz to wystawisz Dafne Ty, jesli nie masz to z podesłanymi fotkami wystawię ja, wpisując w aukcję wszelkie Twoje dane - kontakt i dane do wpłaty, ustalimy to mailowo)
b). do bezpłatnych forów innych niż dogo, gdzie warto wstawić historię suni, to też jest sposób na znalezienie jej domku. Adresy forów też Ci podeślę.
3. Supernie by było nakręcić kilka 1-1,5min. filmików cyfrówką. Zmienić im rozszerzenie na MP4 i też wstawić np. na wrzutę. Też to mogę zrobić jeśli przyślesz spakowany film.

Nie mogę przecież uszczęśliwiać kogoś na siłę...

Posted

Jest dokładnie tak jak pisze Gallegro .Mam kontakt z p.Piotrem, który robił wózeczek.Więc moge przesłac wózek p.Piotrowi, który mógłby go poprzerabiac.Ale tak jak pisałam wcześniej....wymiary :roll:

Posted

kasia_r* napisał(a):
Dziewczyny, wymierzcie Ciągutkę!!! Przynajmniej będzie wiadomo, czy oferowana bryka się nada!!!

Do precyzyjnego zwymiarowania będą potrzebne dwie osoby. Czy
ktoś odwiedza JoSi i mógłby przy okazji pomóc ?
Potraktujcie to proszę priorytetowo. Przecież to ułatwi życie zarówno Ciągutce, jak i JoSi...

Posted

[quote name='gallegro']Do precyzyjnego zwymiarowania będą potrzebne dwie osoby. Czy
ktoś odwiedza JoSi i mógłby przy okazji pomóc ?
Potraktujcie to proszę priorytetowo. Przecież to ułatwi życie zarówno Ciągutce, jak i JoSi...

Obie z JoSi nie wiemy jak wymierzyć psa :shake:!

Proszę razem z gallegro - czy ktoś z krakowskich dogomaniaków podjechać do JoSi i pomóc??!!

Posted

[quote name='majqa']Co do allegro taką propozycję składałam wcześniej i spełzło na niczym więc kopiuję fragment własnego postu i tego, o co w nim prosiłam:

1. Machnij ile wlezie różnych fotek Dafne, w tym i jej odleżyn. Spakuj jakimś programem i wyślij mi. Zrobię jej publiczny album i podam Ci link, który zostanie udostępniony innym. Na dogo też wstawię oczywiście.
2. (...) jeśli mi doślesz jeszcze jakieś info o niuni, z obserwacji własnych, zrobię Ci mega wypasiony tekst w dwóch wersjach:
a). do allegro - prośba o dom dla Dafne lub wsparcie finansowe na leczenie(jeśli masz allegro i zechcesz to wystawisz Dafne Ty, jesli nie masz to z podesłanymi fotkami wystawię ja, wpisując w aukcję wszelkie Twoje dane - kontakt i dane do wpłaty, ustalimy to mailowo)
b). do bezpłatnych forów innych niż dogo, gdzie warto wstawić historię suni, to też jest sposób na znalezienie jej domku. Adresy forów też Ci podeślę.
3. Supernie by było nakręcić kilka 1-1,5min. filmików cyfrówką. Zmienić im rozszerzenie na MP4 i też wstawić np. na wrzutę. Też to mogę zrobić jeśli przyślesz spakowany film.

Nie mogę przecież uszczęśliwiać kogoś na siłę... Kurcze, przecież Josi nie ma w tej chwili komputera. Musimy znaleźć kogoś z KRakowa, kto to zrobi. Gdzie jest napisane jak wymierzyć malutką?

Posted

http://www.dogxtension.eu/pomiary.htm
Tutaj po kolei krok po kroku jest wszystko napisane.
Oprócz wymiarów 1,2,3 -tego nie mierzyc, bo Ciągutka nie robi krokówtylnymi łakami.Mierzyć tylko wymiary A,B,C,D,E,F
Prosze sie nie przerażać rusunkami , to na prawde nie jest trudne.Ja mierzyłam Dżekusia sama(z pomoca brata,który zupełnie nic na temat paralizu nie wie).I wymierzyłam.Byłam w kontakcie tel. i mailowym z p.Piotrem i tylko jeden wymiar weryfikowaliśmy.Mój wózek robił właśnie p.Piotr z tej strony , którą podałam.Obyło sie bez przymiarek , tylko wymiary psa i kontak z wykonawcą.

Posted

[quote name='majqa']Co do allegro taką propozycję składałam wcześniej i spełzło na niczym więc kopiuję fragment własnego postu i tego, o co w nim prosiłam:

Nie mogę przecież uszczęśliwiać kogoś na siłę...Majga, umówiłam moją siostrzenicę, która jest w Krakowie u Josi, zrobi zdjęcia i filmik, ale nie wcześniej jak w piątek, potem podasz mi adres mailowy i ona prześle Ci te materiały. Josi będzie miała sprawny komputer po nowym roku. Ciągutka ma teraz imię FROTKA I TAK ZOSTANIE. Rany goją się , ta największa już jest zupełnie malutka. Josi wybiera się z nią jeszcze do jednego lekarza. Ćwiczy z nią i masuje nóżki. Frotka szczeka głośno na koty, chyba ich nie lubi. Jest w niej dużo energii.

Posted

[quote name='Monia70']http://www.dogxtension.eu/pomiary.htm
Tutaj po kolei krok po kroku jest wszystko napisane.
Oprócz wymiarów 1,2,3 -tego nie mierzyc, bo Ciągutka nie robi krokówtylnymi łakami.Mierzyć tylko wymiary A,B,C,D,E,F
Prosze sie nie przerażać rusunkami , to na prawde nie jest trudne.Ja mierzyłam Dżekusia sama(z pomoca brata,który zupełnie nic na temat paralizu nie wie).I wymierzyłam.Byłam w kontakcie tel. i mailowym z p.Piotrem i tylko jeden wymiar weryfikowaliśmy.Mój wózek robił właśnie p.Piotr z tej strony , którą podałam.Obyło sie bez przymiarek , tylko wymiary psa i kontak z wykonawcą. Co do pomiarów Froteczki, jeśli nie będzie Josi miała dostępu do komputera do piątku , poproszę siostrzenicę, żeby to wydrukowała i pomogła jej w pomiarach.

Posted

[quote name='red']Kurcze, przecież Josi nie ma w tej chwili komputera. Musimy znaleźć kogoś z KRakowa, kto to zrobi. Gdzie jest napisane jak wymierzyć malutką?
Odnośnie allegro to nie był zarzut z mojej strony tylko przypomnienie i ponowienie propozycji. Kiedy to pisałam JoSi miała jeszcze kompa ale faktycznie później padł. Jak znam życie to i wtedy JoSi nie wiedziała, gdzie ma ręce włożyć. Zdecydowanie ktoś na miejscu powinien podjechać i pomóc JoSi - machnąć te foty, o które prosiłam, zebrać mi stosowne bieżące info (ów brak szans na wywinięcie suni od paraliżu), charakter suni (czyli obserwacje samej JoSi), wiek orientacyjny suńki, ustalić kwotę na cegiełki i najistotnejsze dane do wpłaty za zakup cegiełki (może dane JoSi?), przecież bez sensu jest by ludzie wpłacali na moje dane, które im się wyświetlą!!! No i priorytet - zmierzyć sunię według wytycznych!!! To się wlecze już za długo, bezczynność odbijja się źle na suni i nie ułatwia życia samej JoSIi!!!

JAK WYSTAWIAĆ SUNIĘ, SZUKAĆ JEJ DOMKU NIE MAJĄC DANYCH ???
JoSi padnie bez pomocy kogoś, kto jest na miejscu!!!

Posted

red napisał(a):
Co do pomiarów Froteczki, jeśli nie będzie Josi miała dostępu do komputera do piątku , poproszę siostrzenicę, żeby to wydrukowała i pomogła jej w pomiarach.

Super Red !Byłoby cudnie!