Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wet DORKI polecil zrezygnowac z Nivalinu. Sunia przez okres od 5-7 dni bedzie dostawala jakies inne specyfiki.Niestety nazw niepamietam, moze DORKA pozniej napisze.

To jest jakis istny koszmar,a ta bezsilnosc wrecz dobijajaca. Serce na sama mysl mnie boli.... Ona zaufala kazdemu z nas , gdy bralismy ja na rece zeby przeniesc w inne miejsce nie przejawiala agresji, wierzyla ze nie zrobimy jej nic zlego. A teraz co? mamy wziac ja na rece jak zawsze i zaniesc do gabinetu zabiegowego, spojrzec w oczy i od tak uspic? W mojej glowie sie to nie miesci, i w moich odczuciach bylaby to jakiegos rodzaju zdrada... nie wiem co o tym wszystkim myslec. Zeby choc dom tymczasowy sie znalazl... Wozeczek by sie szyb ko zakupilo, jestem pewna ze zdaloby to egzamin. Ludki pomozcie :(

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A może by zmienić tytuł? Np. "Nie każcie mi umierać za 7dni !!! Chcę żyć i mieć dla kogo żyć!!!"
albo
"Nie odbierajcie mi życia z powodu częściowego paraliżu!!! Pragnę żyć! Pomocy, mam tylko 7dni !!!"

Posted

majqa napisał(a):
A może by zmienić tytuł? Np. "Nie każcie mi umierać za 7dni !!! Chcę żyć i mieć dla kogo żyć!!!"
albo
"Nie odbierajcie mi życia z powodu częściowego paraliżu!!! Pragnę żyć! Pomocy, mam tylko 7dni !!!"

Racja!Zmieńcie tytuł na p/w!

Posted

kaja555 napisał(a):
Podbijam! :multi:

Tak, przydałby się bardziej dramatyczny tytuł!

I nie byłoby przekłamania ani krztyny !!! Walnąć ze strzykawy z powodu kręgozmyku ??? Uzdrowić psa lub zacząć po konsultacji, a wszystko w 7dni ??? SZOK :crazyeye: !!!

Posted

Natalio, bądz pewna, że tak łatwo się nie poddamy...
Jest szansa, że wspomniane przez Ciebie leki mogą mieć wpływ na kontrolowanie potrzeb fizjologicznych przez Ciągutkę. W zanadrzu jest jeszcze konsultacja w Lublinie. Na tę chwilę powinniśmy zadbać o leczenie odleżyn, które są niebezpieczne dla jej życia. W tej kwestii mam dobre doświadczenia z plastrami i maścią na bazie srebra. Temat ten zgłębiałem jakiś czas temu i w razie konieczności mogę go odświeżyć. Dowiem się też, jaka jest szansa na szybkie zorganizowanie lampy Bionic.
Jedno jest pewne... zrobimy wszystko co w naszej mocy...

Posted

gallegro napisał(a):
Natalio, bądz pewna, że tak łatwo się nie poddamy...
Jest szansa, że wspomniane przez Ciebie leki mogą mieć wpływ na kontrolowanie potrzeb fizjologicznych przez Ciągutkę. W zanadrzu jest jeszcze konsultacja w Lublinie. Na tę chwilę powinniśmy zadbać o leczenie odleżyn, które są niebezpieczne dla jej życia. W tej kwestii mam dobre doświadczenia z plastrami i maścią na bazie srebra. Temat ten zgłębiałem jakiś czas temu i w razie konieczności mogę go odświeżyć. Dowiem się też, jaka jest szansa na szybkie zorganizowanie lampy Bionic.
Jedno jest pewne... zrobimy wszystko co w naszej mocy...

Modlę się za powodzenie...:-( :-( :-(

Posted

Nie wiem, czy za sprawą człowieka sunia doznała paraliżu. Bez wątpienia za sprawą człowieka uwierzyła w niego samego, że pomoże, ochroni, że da się kochać. Niech człowiek jej tej wiary nie odbiera...:placz:

Posted

Czy wiecie ile sunia waży? Mieszkam na 4-tym piętrze bez windy i trzeba by było nosić, mam taką torbę w której nosiłam Ronię po sterylce, ważyła 10.450 kg. Kraków nie jest daleko. Czy potraficie odpowiedzieć na moje pytanie? Nie chcę, żeby umarła, dała bym jej DT tylko ta waga jest decydująca.
Sabino, co Ty zrobiłaś, znów się martwię.

Posted

JoSi napisał(a):
Czy wiecie ile sunia waży? Mieszkam na 4-tym piętrze bez windy i trzeba by było nosić, mam taką torbę w której nosiłam Ronię po sterylce, ważyła 10.450 kg. Kraków nie jest daleko. Czy potraficie odpowiedzieć na moje pytanie? Nie chcę, żeby umarła, dała bym jej DT tylko ta waga jest decydująca.
Sabino, co Ty zrobiłaś, znów się martwię.

Ta sunia, aczkolwiek widzę ją tylko na fotkach przypomina moją, którą też jakiś czas nosiłam. Moze ważyć góra 6-8 kg. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Gdyby był dla niej wózeczek lekki i już docelowy, krótko mówiąc utrafiony, jego waga też by nie była duża. Przy paraliżu sunia ma na pewno zanik mięśni, więc pupka nie może ważyć dużo, a przód to głównie wachlarz puszatej sierści...

Posted

jejku byloby wspaniale!
sunia jest lekka , wazy miedzy 6 a 7 kg.
JoSi gdybys sie zdecydowala dac malej tymczas, ozloce cie!
W tym czasie zebralibysmy pieniazki na wozeczke profesionalny, a zutk iem latwiej byloby jej znlezc domek docelowy!

Posted

Jeśli tak mało waży (może być do 10 kg) to się decyduję na danie jej DT. W złotym mi nie do twarzy. Czyli jest w Radomiu? Zaraz pytam o tranport ale obiecać nie mogę bo to nie mój pojazd.

Posted

Ujjjj lzy szczescia po twarzy plyna :))))
dziekujemy razem ,z psina za serducho! :*
Przez ten okres bedziemy pomagac jak sie tylko da!

A juz teraz, kto ma ochote moze wplacac pieniazki na wózeczek dla Ciągutki !!
Co by od czegos zaczac ... ja daje tyle ile moge 100zl :)

mBank: 54 1140 2004 0000 3802 4135 9831

Natlia Biniaszewska
ul.Królowej Jadwigi 27m2
26-600 Radom

Posted

[quote name='pani_stanislawa']Pewnie ze sa zdjecia! Dwa, na kazdym po 3 ujecia.
Ok. Więc zapytam. Jak tylko będę coś wiedziała to napiszę. Pozdrawiam. Aaaaaa ! Bardzo się cieszę z DT ! To wspaniała wiadomość ;)

Posted

Chociaż jedna optymistyczna wiadomość, Lence już życia nie wrócę:-(, Dzięki Josi, wybawiłaś maleńką, pomożemy jej i Tobie z całych sił.....

Posted

JoSi jesteś wielka :loveu:
Ny też rozbijemy świnkę i poszukamy w niej pieniążków, ale to w weekend, bo na razie pusta...
Czy można Tobie bezpośrednio wpłacić na jakies konto?
Pozdrawiamy serdecznie!

Posted

Nie mogę sie dodzwonić do ewentualnego kierowcy, jak tylko się uda dam znać. Przez ten czas dowiedziałam się, że odleżyn nie traktuje się wodą bo jeszcze wysusza i pogarsza, lepiej oliwą z oliwek, jest na nie specjalna maść, dowiem się jaka.

Posted

JoSi... po pierwsze dziękuję Ci w imieniu Ciągutki :Rose:

Jeśli chodzi o pielęgnację tego typu psiaka, dużo i chętnie podpowie Ci Ulv.
Prawdopodobnie przydatna będzie lampa Bioptron/Bionic. Już teraz robię rozeznanie i jeśli będzie taka potrzeba, takowa zostanie Ci wypożyczona, na czas opieki nad sunią.
Dopytaj też o środki opatrunkowe na bazie srebra. Są drogie, ale skuteczne.
I pamiętaj... w pewnym sensie nie będziesz sama... zawsze możesz liczyć na naszą pomoc, w tym finansową.

Posted

Możemy przyjechać TYLKO w niedzielę, wyjazd z Krakowa ok. 9.00. Przyślijcie wszystkie namiary, okazja może być niepowtarzalna. Przygotujcie wyniki badań, RTG itd. Wszystko do zabezpieczenia pojazdu mamy.