Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poradzę się jutro mojej wetki, może warto Rubi porządnie odrobaczyć?

Dziś Rubi zaczęła edukację. Koniec z wypadaniem przez uchylone drzwi. Koniec ze ściąganiem mnie ze schodów. Jak miałam jeszcze France, to nie miałam siły, odpuściłam. Ale teraz :diabloti: No i bardziej klasycznie - uczymy siadania. Od czegoś trzeba zacząć.

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='morisowa']Dziś Rubi zaczęła edukację. Koniec z wypadaniem przez uchylone drzwi. Koniec ze ściąganiem mnie ze schodów. Jak miałam jeszcze France, to nie miałam siły, odpuściłam. Ale teraz :diabloti: No i bardziej klasycznie - uczymy siadania. Od czegoś trzeba zacząć.To tak jak Kajtek :evil_lol: Drzwi już ok, schody jako-tako (jaka nauka, takie efekty :roll:), dziś zaczęliśmy uczyć się siadania. (A to w sumie dlatego, że skoro on jest "stary"i "brzydki", to czymś trzeba nadrobić...)

[quote name='morisowa']Rubi była u Beki odrobaczona, ale tylko raz. W takim razie odrobaczę ją jeszcze.A propos, miałam zapytać o Kajtka - on był? U Beki wiem, że nie.

Posted

Rubi przyzwyczaja się do ke, czy t+ym -r*a*--------------------------------nów umowiona wizyta./

to był Raptus, a teraz ja:
Rubi przyzwyczaja się do kotów. I ma ku temu powody. Na jutro znów umówiona wizyta. Ciekwe czy tym razem się odbędzie.

Rubi z Raptuskiem. Kot żyje, czego dowodem jest tekst na górze ;)

Asia, odrobaczmy oba psiska.

Posted

beka napisał(a):
Apsa dlaczego obrażasz Kajtka ?????
Dla mnie on jest miły (czasem przesadnie :roll:, ale to bardziej mój problem) i ładno-śmieszny. Ale ma już grubo ponad rok, a sądząc po odzewie na ogłoszenia (bliskim zeru), to niestety przez ogół nie jest odbierany jako piękność :shake: To nie moja opinia, stąd te cudzysłowy.

Posted

wiem :lol: sama mam już na mysli Dumkę Beki, Kenię Gajowej, moją Nukę, Ciapę też "znam"... tylko, że już wcześniej miałam dwa chętne domy i nic nie wyszło :roll: różnie to bywa

Posted

przepraszam, zmęczona byłam

Dom na Brudnie, dom a nie blok. Pan miał psy od zawsze, miał kiedyś owczarka. Odkąd ma nową rodzinę, psa nie było. Młodzi ludzie, no i dzieci. Biedna Rubi :evil_lol: Michał ma 6 lat. I kocha zwierzęta. Dzieciak bystry, mądry i strasznie żywy. Ale Rubi okazała się prawdziwym aniołem. Trochę się bała dzieciaka, ale potem sama się do niego przytuliła :-o Test łagodności to ona zdała na 6! oczywiście nie mam mowy o jakimś ciąganiu za ogon, czy wkładaniu palców do oczu - tu chodzi o małe dziecko, co się jej do pyska przytula, a przy tym biega we wszystkie strony jednocześnie, bo widzi moje dzikie kotki uciekające w popłochu ;) No ale tata wyglądał na rozsądnego. Psa szukali już dłuższy czas, to nie był nagły impuls jakiś. Nie chcieli szczeniaka, właśnie ze względu na dzieci. Rubi ma gwarantowane długie spacery, stałą obecność ludzi. Latem też podwórko do biegania (mają dwa domy). No i chyba będzie miała gotowane jedzonko. Na teraz zaleciłam kurczaka z ryżem, żeby jej nie zmieniać, skoro i tak ma stres, no i dla nich to nie problem.
co do Michałka, to już był kiedyś pies i to mały (chyba teściowa im na przechowanie zostawiła) i przeżył. Mieli też kota do niedawna. Więc to nie będzie pierwszy zwierzak przy tym dziecku.
Myślę, że będzie dobrze.

Posted

beka napisał(a):
Magda bardzo Ci dziękuję :)
Nie wiem czy to Twoje doświadczenie czy dobre serce (może oba) ale przyciągasz dobrych ludzi.....

:diabloti:

Posted

Neigh napisał(a):
Morsisowa a nie chcesz kogoś nowego na tymczas?:diabloti:Bo mam taaaakie fajne.....

na razie chcę chwilę spokoju (głównie z powodu wyjazdów), a potem... mam już kilka psów na mysli... bo ich jest za dużo :roll:

Posted

Neigh napisał(a):
Morsisowa a nie chcesz kogoś nowego na tymczas?:diabloti:Bo mam taaaakie fajne.....

Na razie zaklepane miejsce ma Kajtek :diabloti:
Przynajmniej na parę dni.