Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rubi kąpiel zniosła spokojnie, choć oczywiście nie była szczęśliwa.
Beka - czemu "sprawdza cierpliwość Morisowej"? - przecież ona grzeczna, fajna, w moim typie ;) Moją cierpliwość to sprawdza Francesca
Kasiu - niech zostanie to ogłoszenie, w końcu to nadal pies Beaty. A ja będę ją ogłaszać ze swoim tel.

Posted

Beka, wykrakałaś! po pierwszej dobie suńcia była już czyściutka (nawet mimo rozwolnienia). A dziś po spacerze popołudnowym połozyłam się spać, wstałam w nocy (8 godzin po spacerze) a w kuchi kałuża. Widocznie Rubi jest przyzwyczjaona do regularnego życia, spacer późnym wieczorem, a nie w środku nocy.
Rubi już praktycznie na zalęknioną nie wygląda, choć łatwo ją przestraszyć. A do kotów niezbyt się nadaję. Tzn. gdyby miała być moim psem, a ja miałabym własne koty na stałe, to bym ją mogła przyzwyczaić. Ale w mojej sytuacji najlogiczniej jest ją od kotów oddzielić, nie stresować kociego stada i nie ryzykować.
--------********************************************************************************************
a to kot Zarazek się wypowiedział ;)

dziś wieczór, dzięki Lamia2, Rubi ma sterylizację
no i zaczynamy intensywne szukanie domu

Posted

tak, wszysko w porzadku.
Pilnie szukamy domu....
Słodka kochana, czysta i przytulaśna . Lubi psy z kotami tak sobie (nie atakuje, penie można ja przyzwyczaić..)

Posted

Jak nie atakuje, to juz połowa sukcesu. Obie sunie, które aktualnie u mnie mieszkają goniły koty jak wściekłe........i co? i im Neigh wyperswadowała......że jak zjedzą kota.......to ja też mogę się okazać psożercą:diabloti::-)

Posted

Rubi dobrze :lol: na spacerach ma ochotę biegać i wcale nie śpieszy się do domu, to ja ją musze ograniczać. Ostatnie suki u mnie po były strasznie marne, wychodziły siusiu pod blok i ani kroku dalej. A Rubi jakby nigdy nic. Nie nakładałam na razie kołnierza, bo zero zainteresowania brzuchem. Tylko wymiotowała wodą, więc jest ciągle jeszcze głodzona. Na razie daje jej wodę małymi porcjami i juz nie zwraca.

Co do kotów, to spokojnie mozna by ją przyzwyczaić do swego kota. Tylko u mnie nie ma na to warunków. Jedną kicię w klatce to sobie obwąchiwała i łap jej nie odgryzła ;) Ale tych wolnobiegających kotów stresować nie chcę, bo ona się rzuca, one zwiewają i potem siedzą pod szafą... A najgorsze, że jak ona wyskoczy, to rusza Franca (radośnie i przyjaźnie) a wtedy mój, żeby zrobic porządek :roll:

Są dwie osoby zainteresowane sunią. Na razie wstępnie. Zobaczymy, ale zainteresowanie jest.

Posted

[quote name='morisowa']

Są dwie osoby zainteresowane sunią. Na razie wstępnie. Zobaczymy, ale zainteresowanie jest.[/quote]
No to wstępnie trzymam kciuki :thumbs:

Posted

Rubi ma jutro wizytę przed-adopcyjną :cool3: Ludziom rok temu zmarła ze starości oneczka. Ciągle o niej myślą i w końcu zdecydowali się na następną. Syn lat 12 (marzy o tym psie), mieszkanie w bloku. Zapewnione długie spacery, sterylka nie zniechęciła ;) Ludzie wydają się rzeczywiście w porządku. Zobaczymy jutro na żywo.

Posted

Rubiczku, że sie spodobasz w to nie wątpię. Byle ludzie mądrzy.....
Magda ona nie ma adresówki (tylko mój tel na obroży). Moze masz jakąś w zapasie??

Posted

nie mam zapasu :shake: muszę kupić, Franca jedzie jutro z adresówką, więcej nie mam

Beata, ludzi na żywo przepytam, na razie było wstępnie. Przecież czasem ludzie nawet umówieni się nie pojawią... choć ci mi na takich nie wyglądają :lol: W złe ręce jej nie wydam.
Ech, ostatnio czuję się strasznie kontrolowana przez Ciebie i Ize, pewnie się boicie, że te moje adopcje to na smalec idą :diabloti: ale co Ty, ile by smalcu z Rubi było!? :evil_lol: