Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolega to zwykły kundel: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9048485&postcount=133

Ale to wątek pięknej Rubi!
Beka - koleżanka ma dwa domy dla suk w typie owczarka, ale będą to suki podwórzowe, z towarzystwem innego psa i terenem do biegania, a nie psy kanapowe. Po pierwsze postaram się wydać Tinę, której nie zostało już wiele czasu w miejscu, gdzie obecnie jest...
A jeden z domów, to towarzyszka dla Maksa - pamiętasz, pośredniczyłaś w jego adopcji :lol:

Posted

Mnie to pasuje :)
Może być na podwórko byle do kochających psy...
Tylko trzebaby o sterylce pomyśleć.

Ten Pan od Makksa był bardzo myły..
Jęli możesz podeślij mu Rubi

Magda a która sunia to Tina??

Posted

Póki co jej nie ogłaszałm, bo chcialm troche poznać i podpaść bo taka chudzieńka byla..
ALe juz dziwcynka troszkę przytyła, zaczyna też szczekać na przechodzących wzdłuż ogrodzenia :)

Posted

Rubi juz ładnie przytyła, sierść się błyzszczy. Prawie gotowa.
Jeszcze tylko sterylka, ale niestety z tym trzeba poczekać.
ALe pomoc w ogłoszeniach mile widziana.
Dziękuje Ziutka

• 2 weeks later...
Posted

beka napisał(a):
Rubi juz ładnie przytyła, sierść się błyzszczy. Prawie gotowa.
Jeszcze tylko sterylka, ale niestety z tym trzeba poczekać.
ALe pomoc w ogłoszeniach mile widziana.
Dziękuje Ziutka

cioteczko

co z ta sterylką.
Mozna juz puszczac allegro?

Posted

Fajna, fajna.........tyle ze ta chętna na Froda chce:

a. psa
b. takiego przed kolano.
No to oneczka raczej nie pasuje cio nie:-)?

Ale mam ją już w pamieci..........kurde co jest z tymi onkami. Gdzie się nie obrócę wszędzie onki,

Ja jestem Neigh od molosów:-)

Posted

Neight,
ona co prawda suka ale zaraz bedzie ciachnięta :)
a co do wielkości to ona nie jest duża.
Taka do kolana (dość wysokiej osoby ihihhihi)

Posted

Beka prześlij mi pliss na maila jej fajne zdjecia ( ze 2 min) + opis. No i kiedy do odbioru. Jest taka jedna osoba........ale niczego nie obiecuję.

Kurcze pilnie poszukuję domu dla "bardzo ważnej kotki":-)

Posted

A to Rubi w mojej kuchni. Zamieszkała tu kilka godzin temu. W ramach zamiany. Beka wzięła "moją" Nukę, która nie lubi suk, a ja Rubi - też w ramach opieki posterylizacyjnej, sterylka po niedzieli.

Posted

to ja wstawię, co pisałam dziś na wątku moich tymczasów:

Rubi - biegunka opanowana, rozwolnienie trwa. Jednak ją dziś wykąpałam, obwąchałam dla porównania Morisa i Francę, no i jednak od Rubi było czuć dużo bardziej. A ja i tak mam smrodu w domu sporo. Powoli staram się mieszkanie doprowadzić do stanu bliskiemu normalności. Chodzę na spacery z trójką razem. Rubi biega, czasem próbuje się bawić z resztą. Wyrywa się do innych psów, ale przypuszczam, że przyjacielsko (czego nie wszyscy właściciele innych psów rozumieją). W mieszkaniu już załapała, że się nie brudzi. Cicha, grzeczna. Nadal zestresowana. Boi się używania "siły", czyli nie można jej zaprowadzić za obrożę, bo kładzie się ze strachu. Trzeba ją wołać i głaskać, wszystko na spokojnie. Niestety (dla niej) ze względu na koty głównie jest zamknięta w kuchni. Ale stopniowo wydłużamy czas przebywania "na otwartym terenie". Ona kocim morderca nie jest, to ciekawość. Ale w obecności innych psów, przy sporej liczbie kotów, musze uważać. Nową Aishę obwąchała w klatce, żadnej agresji. Ale gdy kot biegnie, to się go goni ;-)
Rubi na korytarzu, obserwuje koty w pokoju: