*Gajowa* Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Właśnie czy Rubi zaistniała już w necie ? Quote
morisowa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 kolega to zwykły kundel: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9048485&postcount=133 Ale to wątek pięknej Rubi! Beka - koleżanka ma dwa domy dla suk w typie owczarka, ale będą to suki podwórzowe, z towarzystwem innego psa i terenem do biegania, a nie psy kanapowe. Po pierwsze postaram się wydać Tinę, której nie zostało już wiele czasu w miejscu, gdzie obecnie jest... A jeden z domów, to towarzyszka dla Maksa - pamiętasz, pośredniczyłaś w jego adopcji :lol: Quote
beka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Mnie to pasuje :) Może być na podwórko byle do kochających psy... Tylko trzebaby o sterylce pomyśleć. Ten Pan od Makksa był bardzo myły.. Jęli możesz podeślij mu Rubi Magda a która sunia to Tina?? Quote
gdgt Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 czyli żaden z tych domków nie dla rubi? ogłaszamy ją jakoś? Quote
beka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Póki co jej nie ogłaszałm, bo chcialm troche poznać i podpaść bo taka chudzieńka byla.. ALe juz dziwcynka troszkę przytyła, zaczyna też szczekać na przechodzących wzdłuż ogrodzenia :) Quote
beka Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Rubi troszke przytyła, ładnie zaczyna stróżować. ślicznie sie do mnie przytula. Czas szukać domu :( Quote
Ziutka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Beka - jak już będą potrzebne ogłoszenia dla Rubi to pisz ;) Quote
beka Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Rubi juz ładnie przytyła, sierść się błyzszczy. Prawie gotowa. Jeszcze tylko sterylka, ale niestety z tym trzeba poczekać. ALe pomoc w ogłoszeniach mile widziana. Dziękuje Ziutka Quote
Ziutka Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 beka napisał(a): ALe pomoc w ogłoszeniach mile widziana. Dziękuje Ziutka Nie ma za co :lol: Czekam tylko na cynk :cool3: Quote
kasiaprodex Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 beka napisał(a):Rubi juz ładnie przytyła, sierść się błyzszczy. Prawie gotowa. Jeszcze tylko sterylka, ale niestety z tym trzeba poczekać. ALe pomoc w ogłoszeniach mile widziana. Dziękuje Ziutka cioteczko co z ta sterylką. Mozna juz puszczac allegro? Quote
Neigh Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Fajna, fajna.........tyle ze ta chętna na Froda chce: a. psa b. takiego przed kolano. No to oneczka raczej nie pasuje cio nie:-)? Ale mam ją już w pamieci..........kurde co jest z tymi onkami. Gdzie się nie obrócę wszędzie onki, Ja jestem Neigh od molosów:-) Quote
beka Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Neight, ona co prawda suka ale zaraz bedzie ciachnięta :) a co do wielkości to ona nie jest duża. Taka do kolana (dość wysokiej osoby ihihhihi) Quote
Neigh Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Beka prześlij mi pliss na maila jej fajne zdjecia ( ze 2 min) + opis. No i kiedy do odbioru. Jest taka jedna osoba........ale niczego nie obiecuję. Kurcze pilnie poszukuję domu dla "bardzo ważnej kotki":-) Quote
madziab Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Boże jakie przerażenie w oczach tego psiaka na tym zdjęciu ze schroniska.... Quote
morisowa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 A to Rubi w mojej kuchni. Zamieszkała tu kilka godzin temu. W ramach zamiany. Beka wzięła "moją" Nukę, która nie lubi suk, a ja Rubi - też w ramach opieki posterylizacyjnej, sterylka po niedzieli. Quote
beka Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Moja śliczna dziewczynka... Ona jest taka lękliwa. Musi znaleś ludzi którzy to zrozumieją i nie będą użuwać siły.. Quote
morisowa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 to ja wstawię, co pisałam dziś na wątku moich tymczasów: Rubi - biegunka opanowana, rozwolnienie trwa. Jednak ją dziś wykąpałam, obwąchałam dla porównania Morisa i Francę, no i jednak od Rubi było czuć dużo bardziej. A ja i tak mam smrodu w domu sporo. Powoli staram się mieszkanie doprowadzić do stanu bliskiemu normalności. Chodzę na spacery z trójką razem. Rubi biega, czasem próbuje się bawić z resztą. Wyrywa się do innych psów, ale przypuszczam, że przyjacielsko (czego nie wszyscy właściciele innych psów rozumieją). W mieszkaniu już załapała, że się nie brudzi. Cicha, grzeczna. Nadal zestresowana. Boi się używania "siły", czyli nie można jej zaprowadzić za obrożę, bo kładzie się ze strachu. Trzeba ją wołać i głaskać, wszystko na spokojnie. Niestety (dla niej) ze względu na koty głównie jest zamknięta w kuchni. Ale stopniowo wydłużamy czas przebywania "na otwartym terenie". Ona kocim morderca nie jest, to ciekawość. Ale w obecności innych psów, przy sporej liczbie kotów, musze uważać. Nową Aishę obwąchała w klatce, żadnej agresji. Ale gdy kot biegnie, to się go goni ;-) Rubi na korytarzu, obserwuje koty w pokoju: Quote
beka Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 A podczas kapieli bardzo protestowała?? Magda co z Kajtkiem?? Quote
Recommended Posts