maciaszek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 No, troszkę podobna jest :). Czy Kora ma Allegro?? Kako, wykasuj wszystkie swoje posty, które "kwestii warszawskich", prosimy! Quote
kako80 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 belgi maja bardzo drobne mordeczki, i w ogole sa bardzo drobne. a kora tak na fotkach na drobna nie wyglada.. Quote
jusstyna85 Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 [quote name='maciaszek']No, troszkę podobna jest :). Czy Kora ma Allegro?? Ma nawet 2 aukcje na allegro Quote
zona Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Wiem, że Kora nie jest belgiem, ale chodzi mi o to, że trochę tę rasę przypomina. To wystarczy do reklamy. Prawie-belg to nie belg przecież.;] Ona bardziej wygląda jak zmiksowany belg tervueren z owczarkiem niemieckim. Quote
E.DEREK Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Kora to mix leonbergera i tak ją trzeba ogłaszać, to zwiększy jej szanse na adopcję. Quote
zona Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Łoj, do leonbergera to jej tak daleko jak do belga.:) Ona ma 56 cm wzrostu, czyli mniej więcej tyle, co suki owczarka belgijskiego, a z tego co wiem, to leonbergery mają jakieś 10 cm więcej. Zresztą mam sąsiada, który ma pieska leonbergera, to cielak jest, Kora przy nim wygląda na 2 razy mniejszą.:) Chociaż pyszczek ma bardziej leonbergera niż belga. Ktoś mi jeszcze mówił, że to może hovavart.;] Może pisać że to mix leonberger-tervueren-hovavart-ON? Quote
E.DEREK Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Proszę mi wierzyć, że wiem co mówię. Kilku takim bidulkom znalazłam domki i o Korze też myślę;) Quote
jusstyna85 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 można w aukcji jako słowa kluczowe wpisać te wszystkie rasy.Czasem ludzie szukają poprzez wyszukiwarke Quote
zona Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 E.DEREK napisał(a):Proszę mi wierzyć, że wiem co mówię. Kilku takim bidulkom znalazłam domki i o Korze też myślę;) Ok, jeżeli to ma pomóc Korze znaleźć domek, to dodam we wszystkich ogłoszeniach, że to prawie leonberger.:evil_lol: Quote
jusstyna85 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 kto pomoże Korze i zabierze ją na pare dni na Święta...? Quote
zona Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ja już jestem na święta umówiona z Pianką. Mam nadzieję, że Korze nic nie odwali...;] Pójdziemy najpierw z pieskami na spacer, to może będzie bezproblemowo. Quote
jusstyna85 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 zona napisał(a):Ja już jestem na święta umówiona z Pianką. Mam nadzieję, że Korze nic nie odwali...;] Pójdziemy najpierw z pieskami na spacer, to może będzie bezproblemowo. Pianka ma suczke...myślisz, że ona zaakceptuje? co wtedy,jeśli nie? Quote
zona Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Kora na spacerach bawi się z innymi suczkami, więc z sunią Pianki nie powinno być problemu. A jeżeli nie - to nie będę miała co z nią zrobić, bo zabrać jej ze sobą nie mogę. Quote
jusstyna85 Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 zona napisał(a):Kora na spacerach bawi się z innymi suczkami, więc z sunią Pianki nie powinno być problemu. A jeżeli nie - to nie będę miała co z nią zrobić, bo zabrać jej ze sobą nie mogę. Nie dałoby sie już teraz zorganizować takiego spacerku, żeby mieć pewność? Quote
zona Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Spróbuję umówić się z Pianką na początku przyszłego tygodnia, może być trudno, bo jedyny wolny dzień jaki mam, to poniedziałek, a Pianka pracuje... Jak coś ze spacerku wyniknie, to dam znać. Quote
Pianka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Tak ja mam suczke. Ale szczerze powiem, że bardziej bałam się zabrac na święta Batona bo to pies. A Dianka nie lubi psów, bo jej za tyłkiem chodzą a ona uczulona na tym punkcie. Natomiast ze suczkami nie ma problemu. Na spacerach nawet sama do nich podchodzi, wita się z nimi. Z tym, że Dianka też ma silnie rozwiniety instykt terytorialny i nie daje byle komu wejść do domu. Dlatego wolałabym najpierw spotkac się z zona i Kora na neutralnym terenie i z psami wejść razem do domu Ale to już ustalone, że wyjde po zone na przystanek z Dianką). Może to głupio brzmi, ale Dianka łatwiej akceptuje kogoś jak wchodzi z nią rzaem do domu (bo dla niej wtedy znaczy, że zaproszony jest), ale nie akceptuje jak ona jest w domu a ktoś obcy nagle wchodzi na jej teren (bo przeciez nie proszony jest) Moge sie jeszcze obawiać wielkości Kory. Dianka jest ze schroniska, od samego początku była strachliwa. Kilka razy potem ją pies pogryzł:-( Potem pogonił wielki owczarek. W efekcie Dianka ma uraz do dużych psów i sie ich boi. A gdy taki duży pies jest nachalny to ona reaguje agresją. Psy które zna akceptuje. Jesli Kora nie będzie nachalna, a Dianka się będzie jej bac to myśle, że będzie ją omijac szerokim łukiem. Mieszkanie nie jest az takie małe, zeby psów nie móc rozdzielić. Mamy 4 pokoje, moja siostra już na samym poczatku powiedziała, że jak jakiś pies będzie u nas na święta to ona go zabiera do pokoju i z nim śpi. Dianka zawsze u mnie spi. Więc jakos oddzielić się psy da. Tak właściwie to trudno przewidzieć czy Kora z Dianką się dogadają. Ja nie znam Kory osobiście, więc nie moge sobie wyrokowac. Jak pisał wcześniej Jacek to jak wróżenie z fusów. "zona" napisał(a):jedyny wolny dzień jaki mam, to poniedziałek, a Pianka pracuje... Jeśli dasz rade przyjechac rano z Korą to mozemy się spotkac, bo o 12.00 wychodze do pracy Napisz do mnie na gg 2762302;) Mam nadzieje, ze nie wygląda to tragicznie, napisałam tylko jak to mniej więcej wygląda:oops: Quote
zona Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ok, jesteśmy umówione na poniedziałek, po spotkaniu dam znać czy sunie się polubiły.:) Quote
clockwork Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 :hand: cześc Bruxowa :razz::razz: dopadłam Cie.... :diabloti: widze że nie tylko mnie jako Magde z Jastrzebia dopadła mania dogopomocy :roll:gratuluje :multi::multi: P.S. bede Cie teraz dreczyć o psiowy spacer :cool1: Klocuś stęsknił sie za swoją narzeczoną BRUXĄ:loveu:.... powiedz że w święta bedziesz w Jebiu :razz::razz: Quote
zona Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Będę w Jebiu od 22 do 27, więc zdążymy na 2 spacery nawet.:eviltong: Bruxa też się stęskniła za Klocusiem. Szkoda, że gdybym przywiozła do Jebia Korę, to rodzice by mnie zatłukli, bo Klocek miałby dwie panienki jednocześnie.:razz: Quote
clockwork Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 zona napisał(a):Będę w Jebiu od 22 do 27, więc zdążymy na 2 spacery nawet.:eviltong: Bruxa też się stęskniła za Klocusiem. Szkoda, że gdybym przywiozła do Jebia Korę, to rodzice by mnie zatłukli, bo Klocek miałby dwie panienki jednocześnie.:razz: łał... nie powiem mu tego.... choć nie tak był już oblegany :evil_lol::evil_lol: 6 dni to nie 2 spacerki ino 6 :roll: minimum ;) dawa namiary na siebie.. nie mam ani twojego gadu ani tel... gdzieś mi znikłaś po formacie kompa a i telefona zmieniłam i amba :niewiem: Quote
clockwork Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 zona napisał(a):Okaj, już Ci rzucam na pefał.;] odebrałam, zanotowałam... w wigilie sie szykuj na PSAcer a sunii życze dobrego domku jaknajszybciej :loveu::loveu: Quote
Alicja Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 clockwork napisał(a):odebrałam, zanotowałam... w wigilie sie szykuj na PSAcer a sunii życze dobrego domku jaknajszybciej :loveu::loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:idziecie na pasterkę :razz: a za domeczek to :kciuki: Quote
Recommended Posts