Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie pisalam, bo nie mialam ostatnio specjalnie dostepu do netu, komputer odmowil mi posluszenstwa.
Uruchamiam nowy, ale jeszcze troche kulawo idzie ;-)

Dziewczynki nie sa u mnie, a u nieocenionej gdgt.

Wszystko sie pokomplikowalo, jak sie okazalo, ze to parwo.. U nas szczeniak 3-miesieczny, szczepiony, ale..
Gdgt zgodzila sie je przetrzymac do momentu, kiedy sie sytuacja nie ustabilizuje (kupa tez...).
W poniedzialke w Radomiu juz zostaly woieczorem przejrzane i zaopatrrzone ( kroplowka i leki).
Wtorek rano - kolejna wizyta, sroda, czwartek - nastepne ( po pare godzin, bo to kroplowa i lewatywa i zastrzyki). Jezdzilam na zmiane z TZem (uwielbiam go za cierpliwosc do moich pomyslow..). Dzis Aga pojechala, bo mnie juz w robocie pogrozili palcem, a TZ wyjechal.

Byl kryzys przez moment, ale dzis juz zdecydowanie lepiej.
Klara to ciemniejsza i mniejsza sunieczka - jest w lepszej formie, ma juz apetyt, placzliwa jest bardziej niz siostra. Miłka to wieksz i jasniejsza - zdecydowanie slabsza, miala goraczke, ale kryzys juz chyba ma za soba..

Jeszcze nie wiem, ile za to wszystko zaplace, ale sporo panienki beda mnie kosztowac :cool3: Przydaloy sie je juz powoli wystawiac - jak domek sie znajdzie dobry to poczeka, az panienki juz beda do wydania gotowe ;)

Zdjec nie zamieszcze - bo jeszcze nie wszytsko mi tu dziala. Moze gdgt..?

Posted

O! nawet nie wiedziałam, że małe mają własny wątek!
To zdjęcia z czwartku, jeszcze z opatunkiem na wenflon:

A to zdjęcie Klary z dzisiaj:

A to Miłka:

Posted

Jayo, po dzisiejszym puszczeniu małych po mieszkaniu jest horror. Małe przestały tolerować klatkę. Koniecznie chcą wyjść, do człowieka i do psa.

Ogłosiłam psiaki w internecie, ronję poprosiłam o allegro, Magdarynke o wrzucenie ich na niczyje. Może będzie jakiś odzew...

Posted

Na zdjęciach Miłka wychodzi jak apatyczny grubas, ale tak naprawdę rozsadza ją energia. Jak ją rano budzę, to mnie obszczekuje, a jak ją zamykam w klatce, to skomli i wyje. Niedługo przyślą do mnie TOZ przez nią...
Z kolei Klara jest mniej zorientowana na człowieka, ale bardziej samodzielna. Chodzi, wącha, zaczepia moją sunię, ale nie pcha się na kolana, ani do pieszczot.
Potwory jedzą dziennie, oprócz ryżu, ćwiartkę kurczaka (na dwie). Nie wypominam im, ale byłam trochę nieprzygotowana. Jutro musze zrobić zapas udek.

Posted

Jak dziewczyny urosly :):), sliczne sa :)
One maja tylko mordki takie apatyczne z malymi slepiami , po schroniskowym gabinecie smigaly jak szalone:). To taki ich kamuflaż ;)

Dziekuje za pomoc , u nas nie mialy szans! u WAS kwitna:)

Posted

Niestety, małe dają mi się we znaki. Nie chcą już siedzieć w klatce, strasznie lamentują. Jayo, chyba będziesz musiała je szybko zabrać, bo ja nie mogę przy tym pracować...

Posted

dziewczynki sa już ogłoszone na większości portali, brakuje podajże mojego pupila, poza tym są na allegro. Ludzie już zaczynają dzwonić, ale na razie nie ma pewnych kandydatów.