Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Prosze, pamietajcie o niej....
Moze nie będą sie aż tak bić o ślepą jmniczkę, ale mam nadzieje, że ktoś ją pokocha :-(

wierzmy że na pewno..

czy ktoś będąc w schronisku mógłby sprawdzić czy jest na coś chora? bo ma taki ślad dziwny na skórze przy ogonku. proszę..

Posted

malagos napisał(a):
ciapuś pisała, ze ma jakieś skórne zmiany :cool1: Nie dość jednej biedy, że nie widzi, to jeszcze choroba skóry :shake:

Ale co to jest i czy da się leczyć? Bo z oczami to wygląda na zaćmę i już nic się z tym nie zrobi. Choroby skórne są często do wyleczenia całkowitego

Posted

U mnie na osiedlu jest jamniczek Kubuś z łódzkiego schroniska - może go ktoś pamięta? Taki jasnobrązowy, zabierany 1,5 roku temu, ma dużą bliznę na główce po pogryzieniu i nie ma kawałka uszka. U Kubusia wszystko dobrze, ma cudowny domek, jest z drugim jamniorkiem :)

Posted

ZWINKA, nr 916

numer: 916
numer chip: 953000000922895
imię: Zwinka
wielkość: mala
rasa: mix jamnika
data przyjęcia: 2009-06-26
kwarantanna do 2009-07-10
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Zwinka jest uroczą suczką w typie jamnika. Jest bardzo delikatna, kochana i spragniona pieszczot. To sunia kanapowa, jest malutka, ma gładką, aksamitną sierść i bardzo lubi się wtulać. Zwinka potrzebuje swojego domku, bo buda w betonowym boksie zupełnie do niej nie pasuje.

Posted

Ava jest wspaniałą sunią. Bardzo czysta. Nie siusia w biurze gdzie aktualnie mieszka. Ma wspaniały apetyt i jest jeszcze bardzo posłuszna. Czasem ma nerw na swojego kumpla z którym mieszka, ale jak to kobitki wkurzają się na chłopaków.

• 2 weeks later...
Posted

Jamniczka Ava wcale nie jest ślepa, nie ma zaćmy, a oczka tak wychodzą na zdjęciach jak się fleszem psiakowi błyśnie. Zmian skórnych sunia także nie ma, ma ślad na zadku po usunięciu guzka.
Ava jest bardzo słodka, lubi leżec na kolanach, jak ma na to ochotę, to podchodzi i wspina się przednimi łapkami i prosi, żeby ją podnieść. Sunia faktycznie czasem wkurza się na swojego kolege z pokoju, Ava po prostu ma charakter, jak prawdziwy rasowy jamnik.

Posted

[quote name='b_b']Jamniczka Ava wcale nie jest ślepa, nie ma zaćmy, a oczka tak wychodzą na zdjęciach jak się fleszem psiakowi błyśnie. Zmian skórnych sunia także nie ma, ma ślad na zadku po usunięciu guzka.
Ava jest bardzo słodka, lubi leżec na kolanach, jak ma na to ochotę, to podchodzi i wspina się przednimi łapkami i prosi, żeby ją podnieść. Sunia faktycznie czasem wkurza się na swojego kolege z pokoju, Ava po prostu ma charakter, jak prawdziwy rasowy jamnik.

No własnie wczoraj się dowiedziałam że ta sliczna jamniczka jeszcze w schronie. Chciałabym zrobić jej allegro i pytanko na kogo kontakt?

Posted

[quote name='Isadora7']No własnie wczoraj się dowiedziałam że ta sliczna jamniczka jeszcze w schronie. Chciałabym zrobić jej allegro i pytanko na kogo kontakt?

Ja w wolnej chwili zrobię jej osobny wątek

Posted

b_b napisał(a):
Jamniczka Ava wcale nie jest ślepa, nie ma zaćmy, a oczka tak wychodzą na zdjęciach jak się fleszem psiakowi błyśnie. Zmian skórnych sunia także nie ma, ma ślad na zadku po usunięciu guzka.

To może zmieńcie na pierwszej, bo tam jest info że ona jest prawie ślepa..
Dopieor mi dogo zaczęło działać :mad:

Posted

[quote name='ciapuś']Mamy kolejnego "dziadzia jamnika" który bardzo potrzebuje naszej pomocy.
Dziadzio jest określony na ok 8 lat ale ma zupełnie siwą mordkę i może mieć więcej.Jest miłym starszym panem który bardzo żle znosi pobyt w schronisku.

A ten jamniś jest jeszcze w schronie?