hanka456 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Niestety jamniś pilnie poszukuje domu. Został w schronisku. Pan nie przyjechał. Będzie szukał pieska z okolic Wrocławia. Quote
Isadora7 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 hanka456 napisał(a):Niestety jamniś pilnie poszukuje domu. Został w schronisku. Pan nie przyjechał. Będzie szukał pieska z okolic Wrocławia. Może warto zrobić osobny wątek, zrobię allegro, Danusia ogłoszenia będzie łatwej umieszczać na wątku. Quote
hanka456 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Bardzo proszę o pomoc dla niego. Jemu jest na pewno bardzo zimno już. A życia nie miał lekkiego. Quote
danka1234 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Haniu mogę go w każdej chwili zabrać na tymczas,jesli by tylko jakiś transport znalazł,chocby do Gdańska,może ktos sie wybiera w moje strony. Na kogo podawac namiary do ogłoszeń? Quote
Fundacja Medor Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/dzikusek-jamnik-z-marmurowej-o-nim-kazdy-zapomnial-pilnie-potrzebny-tymczas-124258/#post11192248 TEN PSIAK TEZ POTRZEBUJE TYMCZASU BANERKI STRONA 19 NA STRONIE SCHRONISKA Quote
danka1234 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Fundacja Medor napisał(a):http://www.dogomania.pl/forum/f28/dzikusek-jamnik-z-marmurowej-o-nim-kazdy-zapomnial-pilnie-potrzebny-tymczas-124258/#post11192248 TEN PSIAK TEZ POTRZEBUJE TYMCZASU BANERKI Przykro mi ale nie posiadam warunków aby przyjąć psiaczka do resocjalizacji,mogę ofiarować tymczas tylko spokojnemu,umiejacemu chodzić na smyczy,mieszkam w centrum miasta,bloku,2 pietro i schody. Pozatym też mam jamnisia w domu. Quote
Kar0la Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 O kurcze miałam nadzieję, że czarnulek będzie miał dom. :-(To taki piękny pies. Danusiu byłoby super jakbyś go mogła wziąźć na tymczas tylko ten transport. :shake: Widziałam na miau, że Apsa jedzie 23 listopada z Wraszawy do Gdyni, ale to jeszcze kawał czasu i do tego z Warszawy. :roll: Quote
DG32 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Isadora ma racje, najlepiej żeby każdy jamnik nie tylko był tu ale i miał swój osobny wątek bo tak to się o którymś zapomni. Potrzebne są też informacje czy piesek szczepiony, kastrowany i kontakt który można podawać w ogłoszeniach. A i jeszcze info o kosztach adopcji. Quote
danka1234 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Czekamy na te informacje i namiary do ogłoszeń. Quote
bianka0 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Danusiu jeżeli jesteś zdecydowana na pieska na DT,to możemy porozumieć się w sprawie transportu.Jeżeli 23.11. połączenie jego przewiezienia z innym psiakiem nie wyjdzie,droga może być już zaśnieżona i oblodzona.Jeżeli masz czas i chcesz go wziąć na DT to chyba nie ma co czekać.Moja propozycja jest zawsze aktualna.Decyzja należy do Ciebie. Quote
hanka456 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Czarny jamniś jest oczywiście zaszczepiony, to obligatoryjne w schronisku i zaczipowany. Nie jest wykastrowany, poniewaz był zbyt słaby aby to robić. Kontakt może być na mnie, zawsze pomogę: kom: 697 775 845 (042) 653 15 02 Quote
danka1234 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Watek jamnisia Daso -zapraszam do pomocy w szukaniu domku.:lol: http://www.dogomania.pl/forum/f28/6-letni-jamnis-daso-z-lodzi-szuka-domu-124303/#post11195114 Bianko,jamniś jeśli nic się nie zmieni 11 listopada przyjedzie do mnie na tymczas,szczegóły podam na PW. Quote
Fundacja Medor Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [COLOR=Red][IMG]http://psiarnia.blox.pl/resource/Szalona4.JPG[/IMG][/COLOR] [COLOR=Red][B]JAMNIKOWATA SUNIA BEZA JUZ W NOWYM DOMKU OD WCZORAJ[/B][/COLOR] Quote
Ayia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 cioteczki Bella znow jest w pustostanie!! Nie było domu, była nadzieja -Bella z pustostanu -Łódź POMOCY!!! Quote
Ayia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Biegniemy na spacerek na noc... :painting: Quote
Fundacja Medor Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Biszkoptowa sunia po sterylizacji do adopcji! Psinka przecudnej urody, a jeszcze większej inteligencji. Przez dwa miesiące mieszkała na Stokach: za dnia bawiła się z dziećmi, w nocy mieszkała w opuszczonym domu, który sama sobie znalazła. Była na tyle mądra, by się trzymać jednego, bezpiecznego miejsca. Kiedy miała 7 miesięcy, znudziła się dzieciakom i trafiła do nas. Jest po sterylizacji i czeka na kochający domek. Idealnie nadaje się do bloków. SUNIA PRZEBYWA W FUNDACJI AZYL W ŁODZI STRONA STRONA Fundacja AZYL Zdecydowanych na adopcję prosimy o kontakt telefoniczny. 691 663 963 42 611 60 33 Pytania? info@fundacjaazyl.pl SUNIA JUZ W NOWYM DOMKU Quote
Fundacja Medor Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Presto Pies - ok 7 miesięcy "Presto wiedział gdzie się udać aby poprosić o pomoc. Pewnego dnia ścieżka jego życia skrzyżowała się ze ścieżką Olgi, naszej fundacyjnej koleżanki. Olga nie odwróciła się od niego i węzeł się zawiązał. Presto jest pod opieką Fundacji Pomagajmy - Razem Zwierzęta w Potrzebie i już nie musi się obawiać, że zostanie pozostawiony sam sobie. Presto jest bardzo młody, to jeszcze psie dziecko, które ktoś porzucił, nie licząc się z tym, że nie da sobie rady w zimowej aurze. Ten młodziutki prawie jamnik, potrzebuje ciepłego domu i dobrego opiekuna. To bardzo przykre, że na starcie swojego życia doświadczył lęku i dotknął tej gorszej strony ludzkiego świata. Zwracamy się z ogromną prośbą do wszystkich, którym nie jest obojętny los psich dzieci o dom dla Presto. Presto wbiegł do biura, w którym pracuje nasza koleżanka, wskoczył jej na kolana, zamknął oczy, z ufnością się przytulił i tak Olga została jego zastępczą mamą. Presto jeszcze nie obchodził pierwszej rocznicy swoich urodzin. Mamy nadzieję, że pierwszą świeczkę na urodzinowym torcie zapali jego nowy Pan albo Pani." Kontakt w sprawie adopcji: Olga 665-219-777 Odpowiedzialny za mnie Wolontariusz: Fundacja Quote
haja Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Magija'] Pies nr.3 czy ten piesek jest w schronisku czy ma juz dom? czy są o nim jakies szersze informacje? Quote
Fundacja Medor Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 JAMNIŚ, nr 750 numer: 750 numer chip: 953.000005132098 imię: JAMNIŚ płeć: pies wiek: ok. 2 lat wielkość: mala rasa: jamnik data przyjęcia: 2008-11-28 kwarantanna do 2008-12-12 przebywa w boksie: biuro akwarium opis: "Bardzo przerażony psiak, który nie radzi sobie w warunkach schroniskowych. Ufa tylko tym których poznał. Na próbe dotyku potrafi pokazac zęby. Ma ok. 2,5 roku, został oddany przez właścicieli... Dla mnie Jaminiś był bardzo milutki, na spacerze szedł grzecznie na smyczy, reagował kiedy go wołałam. Jest bardzo ciekawski i energiczny, nie dominuje, można go zabierac na spacery z innymi psami. Po spacerku od razu wskoczył mi na kolana, przytulając się mocno. Psiak jest troszkę za chudy, ale apetyt mu dopisuje :)... Bardzo prosimy o dom dla Jamnisia..." Kontakt w sprawie adopcji: Aśka -> aska25adopcje@wp.pl, tel. 506-181-454, Ania -> amisko@o2.pl, tel. 505-105-026 Quote
Aska25 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Wstawiłam na strone jeszcze superowskiego długowłsoego, zywa iskra nr. 33. Sunia tez troszke jak jamnisia nr 264. I psiak po zmarłym cudenko nr 281. Quote
Fundacja Medor Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 LISEK, nr 33 numer: 33 numer chip: 953.000005132320 imię: LISEK płeć: pies wiek: ok. 3 lat wielkość: mala rasa: mix jamnika data przyjęcia: 2008-11-15 przebywa w boksie: biuro pokój wolontariuszy opis: "Lisek to śliczny psiak w typie jamnika długowłosego. Pobyt w schronisku w jego przypadku okazał się potworem. Psiak nie radził sobie w boksach z małymi psami, został zdominowany nawet przez szczeniaki. Leżał i trząsł się cały brudny z przerażeniem w oczach. Dzięki Krysi udało się psiaka przenieśc do budynku. Nie było to łatwe bo Lisek początkowo zachowywał się agresywnie. Po zamknięciu psiaka w klatce okazało się, że pokazuje zęby, dostał tylko jedzenie i przespał pół dnia. Począkowo bał się i warczał, wystarczyło jednak zabrac go na kilka spacerów, a okazało się, że Lisek to prawdziwa iskierka. Radosny, wesoły i bardzo kontaktowy psiak. Obecnie Lisek biega już sobie luzem po pokoju, śpi na kanapie i kiedy tylko ma okazje wchodzi na kolana i domaga się pieszczot. Prosimy o dobry domek z wygodną kanapą dla naszego rozrabiaki..." Przepraszam za słabą jakośc zdjęc, mam kiepski aparat i ciężko zrobic psom nieporuszone zdjęcie. Psy często boją się aparatu i uciekają na jego widok. Nam jednak zależy na pokazaniu państwu jak największej ilości psów, żeby każdy z nich miał swoją szansę na domek. Aśka Quote
Fundacja Medor Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 DŻEKI JEST STARSZYM PIESKIEM , JEST PODOBNY DO JAMNIKA BARDZO ZADBANY NIKT GO JEDNAK NIE SZUKA , MOŻE ROBIŁ PORZĄDKI PRZEDSWIĄTECZNE I ON BYŁ NIEPOTRZEBNY.... EHHH JEST PODOBNY DO JAMNIKA NA NIŻSZYCH NÓŻKACH MOZE MIAŁES JAMNIKA LUB JAMNIKOPODOBNEGO PIESKA ,STRACIŁES GO... MYSLISZ NAD ADOPCJĄ DZEKI JEST SPOKOJNYM PIESKIEM JESLI DŁUGO PRACUJESZ NIE MASZ CZASU DLA SZCZENIAKA T PIESEK DLA CIEBIE.. BEDZIE CIERPLIWIE CZEKAŁ, ZAMERDA OGONKIEM NA POWITANIE Pamiętam Jego roześmianą buzię, Pamiętam, jak przytulał mnie, Pamiętam, jak brał na ręce mimo, iż nie miał siły... Cały był mój, Mój Pan, Właściciel i Przyjaciel. Całymi dniami bawiliśmy się razem, Kiedy byłem mały, rzucał mi piłeczkę, Kiedy rosły ząbki bawił się ze mną sznurem, Razem starzeliśmy się, Spędzaliśmy wieczory w ciepłym fotelu... Pewnego dni trafiłem w to dziwne miejsce, Zimne, brudne, szare... Jego głos jak echo słyszę do dziś, Ale Jego nigdzie nie ma... Z nadzieją czekam... Może przyjdzie? Przytuli? I zabierze... Moze to będziesz Ty? NIKI CZEKA Odpowiedzialność za zwierzę bierzemy na siebie w momencie kiedy podejmujemy decyzję o jego adopcji ze schroniska. kiedy pojawia się w naszym domu stajemy się jego opiekunem,rodzicem. Tylko osoba odpowiedzialna może być opiekunem i zapewnić zwierzęciu szcześliwe życie. Odpowiedzialność polega na tym że nie bierze sie psa dla chwilowego kaprysu aby zaimponować sąsiadom albo leczyć smutki po krótkim czasie zwierzę zamiast nas cieszyć staje się problemem ,którego chcemy się jak najszybciej pozbyć. Szukamy mu nowego domu lub oddajemy do azylu nie bierzemy tylko pod uwagę ,ze odrzucenie to prawdziwy dramat dla zwierzęcia. PAMIETAJ O TYM ZANIM POMYSLISZ O ADOPCJI MOZE MIALES IDENTYCZNEGO JAMNIKA STRACILES GO NIKI CZEKA WLASNIE NA CIEBIE NIE KUPUJ PSA OD HODOWCY ON ZARABIA NA SZCZENIAKACH NIE LICZY SIE DLA NIEGO DALSZY LOS PSA. DŻEKI TEŻ BYŁ KIEDYŚ MALUTKI I KOCHANY JEŚLI URATUJESZ JEDNO STWORZENIE ŚWIAT BĘDZIE PIĘKNIEJSZY! KOSZTY ADOPCYJNE POMOGA URATOWAC KOLEJNE STWORZENIA AZYL UTRZYMYWANY JEST W WIEKSZOSCI SPOLECZNIE MARZYSZ O ADOPCJI WLASNIE TEGO PSIAKA SKONTAKTUJ SIE Z NAMI JEST MU POTWORNIE ZIMNO ON CZEKA NA CIEPLA KANAPE I KOCYK! PRZYJEDZ PRĘDKO tel 506761221 Quote
Recommended Posts