Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agrat :roll: pelno jest ras ze pies jest dlugi i na krotkich lapkach.. np basset :roll:
z jamnika to ja nic podobnego nie widze :shake:

Posted

Ayia napisał(a):
Agrat :roll: pelno jest ras ze pies jest dlugi i na krotkich lapkach.. np basset :roll:
z jamnika to ja nic podobnego nie widze :shake:

Sporo podobnych psów już było podciąganych do jamnikopodobnych. (I łaciatych i tych na dłuższych łapach) Wiadomo że ten nie jest identyczny jak jamnik, ale na upartego można stwierdzić że coś z jamniora ma.

Posted

Przeklejam:

Miłka

opis: Mała jamnikopodobna sunia,która mieszka ze szczeniętami w 7
pawilonie.
Jest po urazie bioder, stąd trudności z chodzeniem. Bardzo wychudzona i
nieśmiała. Na spacerach przesuwa się ruchem wężowym przypłaszczając
się do ziemi, ani kroku dalej niż nogi osoby która z nia aktualnie przebywa.
Bardzo potrzebuje pomocy i domu!!!

Posted

Sunia zamieszkała już w boksach ogólnych, co nie wyszło jej na zdrowie. Została pogryziona i kilka dni temu była w zwierzętarni. Co dalej będzie nie wiadomo. Sunia bardzo potrzebuje pomocy. Kasiu, dziękuję za zdjęcie.

Posted

Nie wiem czy to ta sama sunia o której mówi Hania ale jeśli tak to sunia porusza się normalnie i jest po prostu wspaniała.Na widok człowieka przewraca się na plecki i wystawia brzuchal do głaskania ,liże po rękach i stara się za wszelką cenę zatrzymać człowieka przy sobie.
Po dzisiejszym dniu coraz bardziej zastanawiam się czego ludzie szukają w schronisku skoro taka wspaniała ,kochana i uczuciowa sunia nadal tam siedzi.

Posted

I kolejna sprawa
BARDZO POTRZEBUJEMY WASZEJ POMOCY
w schronisku jest dziadzio jamnik który bardzo potrzebuje domu
Ma stan zapalny całej mordki ,wygląda to bardzo nieciekawie i sprawia mu wielki ból ,dlatego dziadzio przestał jeść.Dzisiaj znalazła go zaszytego w boksie p. Krysia i okazało się że staruszek umierał z głodu.
Teraz jest w zwierzętarni ale potrzeba mu dobrej troskliwej opieki i kochającego domku. Czy znajdzie się ktoś kto poświęci mu troszkę czasu i da odrobinę miłości .

Posted

[quote name='ciapuś']I kolejna sprawa
BARDZO POTRZEBUJEMY WASZEJ POMOCY
w schronisku jest dziadzio jamnik który bardzo potrzebuje domu
Ma stan zapalny całej mordki ,wygląda to bardzo nieciekawie i sprawia mu wielki ból ,dlatego dziadzio przestał jeść.Dzisiaj znalazła go zaszytego w boksie p. Krysia i okazało się że staruszek umierał z głodu.
Teraz jest w zwierzętarni ale potrzeba mu dobrej troskliwej opieki i kochającego domku. Czy znajdzie się ktoś kto poświęci mu troszkę czasu i da odrobinę miłości .

Wiem,że to szaleństwo ale....
Mam DT dla jamniora w Krakowie.

Trzeba zorganizować przewiezienie go do mnie,potem bagatela do Krakowa i niewielkie,lecz konieczne wsparcie finansowe.

Czy to jest realne??????

RATUJMY JAMNIORA :-(

Posted

Isadora7 jeżeli możesz,to zakładaj widzę ,że o tej porze nikogo z Łodzi na dogo jeszcze albo już nie ma :razz:

Myślisz,że ktoś pomoże jamnisiowi?

Posted

bunia napisał(a):
Wiem,że to szaleństwo ale....
Mam DT dla jamniora w Krakowie.

Trzeba zorganizować przewiezienie go do mnie,potem bagatela do Krakowa i niewielkie,lecz konieczne wsparcie finansowe.

Czy to jest realne??????

RATUJMY JAMNIORA :-(

O Boże cud jakiś!! Może wątek założyć będzie łatwiej o wsparcie,.

Posted

[quote name='ciapuś']Jeśli tylko uda mi się załatwić auto to dzisiaj jeszcze go podwiozę do Buni a jeśli nie to na pewno zrobimy to jutro

Ja się muszę chyba uszczypnąć. Czy ja nie śnię? Czy ten biedny staruszek rzeczywiście ma szansę na godną końcówkę życia?

W takim razie czekam na potwierdzenia. Oczywiście jak będzie potrzeba i nie będzie nikogo z Łodzi to założę wątek.

Posted

Ups nareszcie dogo u mnie ruszyło...
Dziewczyny potrzebne bedzie jednak wsparcie finansowe na leczenie jamnisia w nowym domku.
Macie pomysły na bazarek?
Może kilka obróżek Kiltixa wystawię?
W sumie kleszcze atakują,a jamnisia trzeba będzie leczyć ;)

Posted

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1923

tu kolejne cudo jamnikowate z marmurowej

numer: 19
numer chip: 953000000927774
imię: Kleks
wielkość: mala
rasa: mix jamnika
data przyjęcia: 2008-05-20
przebywa w boksie: biuro

opis: Energiczny psiak,który lubi kontakt z ludźmi, wszędzie go pełno.
świetnie dogaduje się z małymi psami.Jest słodkim rozrabiaką,spragnionym zabaw i figli.Czy zasłużył na takie dzieciństwo?