Kar0la Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Dziewczyny Merlinek ma szansę jutro trafić do nowego domu. Tylko jest jeden problem. Nowa Pani nie ma jak dojechać do schroniska. Czy ktoś mógłby wyciągnąć jamnisia ze schroniska i dostarczyć go jutro około godziny 17 w okolice WAMu na ul. Żeligowskiego? Pani Iwona odebrała by go stamtąd po pracy. Prosimy o pomoc. :modla::modla::modla: Staruszek już tyle czeka. Quote
hanka456 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Postaram się pomóc. Jak się umówić z Pania? Quote
Kar0la Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 hanka456 napisał(a):Postaram się pomóc. Jak się umówić z Pania? Haniu wysyłam pw. Quote
Kar0la Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 hanka456 napisał(a):Już jesteśmy z Panią umowione. Suuuper. Haniu dzięki. Quote
Niewiasta_21 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Oh ta Hania..... Hania pomaga i sie umawia a Ania i tak jedzie i wozi :-) Quote
katya Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Jamniś Plastek z rozszczepem łapki. Dziś wyjęty ze schronu. Chudy i odwodniony. Przebywa w DT, proszę o pomoc w ogłoszeniach, bo pilne. Jutro będą nowe fotki. Dzieciak ma 3 miesiące. Quote
Niewiasta_21 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Moze osoby wątek mu załozyc? Tutaj zaraz zginie. A chłopak potrzebuje domku,bo w Dt za długo siedziec niestety nie moze. Do tego ten rozszczep...mam nadzieje ze szybko go ktos pokocha. Quote
saskia Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Podrzucę jamnisia- czy poza rozszczepem jest zdrowy? Może normalnie chodzić? Quote
Kar0la Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Jakie cudeńko. :loveu: I do tego rude. :loveu::loveu::loveu: Quote
katya Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Tak, Plastek może normalnie chodzić, może minimalnie ten chód różni się od chodu innych jamniorów, ale właściwie jest to niezauważalne. Ogólnie jest zdrowy i wesolutki, lubi szczekać i bawić się. Quote
katya Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 "Pamiętam jak pierwszy raz otworzyłem oczka. Obok mnie leżała moja mamusia i rodzeństwo. Było tak cieplutko, piłem mleczko i byłem bardzo zadowolony. Bardzo szybko rosłem, zacząłem biegać i bawić się z moimi braćmi i siostrami. Wkrótce do naszego domku zaczęli przychodzić obcy ludzie. Oglądali mnie i moje rodzeństwo. Zachwycali się moim rodzeństwem, a na mnie jakoś tak dziwnie patrzyli i mówili "Jaki on ładny, ale ta łapka..." i zabierali ze sobą mojego brata albo siostrę. Nie wiedziałem o co chodzi i nadal nie wiem. W końcu zostałem sam z moją mamą. Było nawet fajnie, bo miała czas tylko dla mnie. Któregoś dnia państwo wzięli mnie pod pachę i pojechaliśmy... Było tam strasznie dużo innych psów, wszystkie wyglądały na bardzo nieszczęśliwe - to dziwne, moja mama nigdy tak nie wyglądała. Państwo położyli mnie na stole i wyszli. Zajęły się mną miłe panie, ale nie trwało to długo. W końcu trafiłem za kratki, było zimno, ciemno i dużo innych czworonogów. Nie było tam mamy ani ciepłego posłanka. Inne psy podgryzały mnie czasem, musiałem cały czas uważać, nie mogłem spać ani spokojnie zjeść. Teraz jestem w ciepłym domku. Zabrały mnie takie panie. Ale mówią, że to "tymczas". Co mnie jeszcze czeka? Proszę, pokochaj mnie..." Plastuś ma 4 miesiące i jest ślicznym jamniczkiem, który urodził się z wadą genetyczną - rozszczepem łapki. Szukamy dla niego człowieka, dla którego taka wada nie ma znaczenia. Plastuś jest wesolutki, lubi się bawić i rozrabiać. Nie jest świadomy swojego "defektu" - w niczym mu on nie przeszkadza. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie się do kastracji psiaka w przyszłości ( nie pozwolimy, by Plastek przekazał dalej swoją wadę, która mogłaby być przyczyną porzucenia kolejnego psiaka z tak błahego powodu). O Dom dla Plastusia, przez duże D, prosi On sam i nasza fundacja - Niechciane i Zapomniane - S.O.S dla Zwierząt. Quote
Niewiasta_21 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 A oto jeszcze foteczki jamnisia szkielecika ktory jest u Hani: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Dzisiaj z Anią najeździłyśmy się jak nie wiem co. Pojeździła Ania dziś bardzo, bardzo. Dzięki Aniu. Ale jamniś Merlin juz w rękach swojej nowej Pani. Quote
saskia Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Cudowna wiadomość:smilecol: A co z jamnisiem, który jest u Ciebie Haniu? Jedzie niedługo do nowego domku czy narazie jeszcze nie? Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Szkieletor, co jest u mnie zamienia się powoli w parówę i jedzie w sobotę do nowego domu. Quote
saskia Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Same dobre wiadomości :p:p:p Gdybym mogła, to poszłabym sobie świętować:roll: a tak to pozostaje herbatką:placz: ale i tak się cieszę:cool3::loveu: Quote
Kar0la Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Merlinek był z nową Panią w pracy. Był baaardzo grzeczny, pomagał pracować, zrobił obchód i poszedł spać. :loveu::loveu: Wszyscy byli nim oczarowani. Teraz już pojechał do domu. Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Teraz czas na staruszka z postrzępionymi uszami. Quote
Szyszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 No właśnie Haniu, jamniś szkieletor nie ma nic wspólnego ze szkieletem...:diabloti: Quote
szajbus Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Super, ze jamniorek doszedl do siebie, a Plastus jest uroczy, ciekawa jestem ile ta bida bedzie czekała na domek Quote
eurydyka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 a jakie dane kontaktowe podac do szczeniora? Quote
katya Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [quote name='eurydyka']a jakie dane kontaktowe podac do szczeniora? Kontakt na mnie: Kasia, tel. 502 284 795 mail: kasia@niechcianeizapomniane.org Na chwilkę się wstrzymajmy z ogłoszeniami, bo ja zrobiłam 3 (allegro, ale.gratka, gumtree łódź) i już są 3 domki chętne. Quote
hanka456 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 To super. Mam nadzieję, że szybko Plastuś znajdzie domek. Quote
Recommended Posts