Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyć wątek jamnikom z łódzkiego schroniska, bo wiem, że w ten sposób dużo łatwiej będzie im pomóc. Niestety nie mogę teraz jeździć do schronu dlatego bazuję tylko na informacjach z różnych łódzkich tematów. Bardzo proszę dziewczyny z Łodzi o wszelkie informacje o łódzkich przegubowcach, a ja obiecuję na bieżąco aktualizowac wątek.

Niestety w schronisku w Łodzi jamników jest teraz bardzo dużo, a przecież jest już zima i na pewno bez naszej pomocy nie wytrzymają długo w zimnych boksach. Jamniki muszą grzać dupcie pod kołderkami i już

Jamniki, które szukają domów:

1) Zwinka, 2 letnia przecudna sunia, no taki prawie jamnik, nr 916

2) Ava- nr.706 czarna jamnisia, ma 9 lat

Jamnisie, które już znalazły swoich ludzi :loveu::loveu::loveu:

Julka- czarna jamniczka, jeszcze psie dziecko, która miała ogromne szczęście i prosto z zimnego boksu trafiła do domu tymczasowego u Magiji. Znalazła już nowy domek:) Więcej o niej można przeczytac tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100377&highlight=magija

Plastuś vel Jumper :loveu: słodziak z rozszczepem łapki- jego nowi właściciele oszaleli na jego punkcie:evil_lol::loveu:

Merlin- staruszek, który bardzo długo był w schronisku, przeżył tam nawet ciężką operację. Już w nowym, wspaniałym domku.

Jamniś, który zostaje na zawsze w domku tymczasowym:multi:

Tofik- jamniś, którego uratowała od śmierci Hania dając mu dom tymczasowy właściciwie w ostatnim momencie. Teraz Tofik czuje się już dobrze i mieszka w Słupsku razem ze swoją nową rodziną:loveu:
(zdjęcie niestety jeszcze ze schroniska, ale podmienię, gdy tylko dostanę fotki z nowego domu)

Zorka, wyciągnięta ze schronu przez Hanię, przeżyła nosówkę, a teraz mieszka w nowym wspaniałym domu pod Borami Tucholskimi i nareszcie jest tak szczęśliwa jak każdy pies powinien być :):):)

Hektor, przebywał w DT u WIsełki, teraz ma już swój własny domek na zawsze:p

Negro, 2 letni jamniś, nareszcie w nowym domku :)

2) Kocykowa vel Ptysia, 6 letnia jamnisia, oddana w styczniu do schroniska, po tym jak jej pan został zabrany do szpitala. Znalazła wspaniały dom, z trójką dzieci i czarnym jamnisiem do towarzystwa :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

4 to sunia o nr 32a nie jest to 100% jamniczek tylko mix
w tym samym boksie co ona jest jeszcze jeden jamniś chłopiec(jest prawdopodobnie po jakiejś operacji nogi bo widać że sierść jest jaśniejsza i krótsza.Oba pieski są bardzo miłe i wyglądają na bardzo młode
4 i 7 to ta sama sunia

Posted

Obawiam się czy ten czarny jamniczek nie ma nużycy. Te okularki. :shake: Mam nadzieję, że uda się go przenieść do tych boksów hotelowych. Tam przynajmniej miałby ciepło.

O Merlinie napisałam na wątku łódzkim. Najprawdopodboniej będzie miał dom w Zgierzu u bardzo fajnej osoby. Jednak to mniej więcej dopiero za dwa tygodnie.

Posted

Dziękuję za informacje- już poprawiam opisy chociaż dziecko mi coś od rana w brzuszku fika :shocked!: i czuję się dziwnie;)

Tak jak pisałam na innych wątkach, mogę wziąć do siebie któregoś jamniorka, tylko, że potrzebuję pomocy np. z kwestią kąpieli psiaka zy nawet samego przewozu. Jeśli ten czarny jamniś nie ma nużycy, to spokojnie może przyjechac do mnie, no chyba, że to zabójca kotów:roll: Zresztą nużyca to nic aż tak strasznego, miałam Bakcyla ze schronu z tą chorobą, ale jeśli teraz bym się czymś takim zaraziła, to nie byłoby zbyt dobrze. Macie jakąś możliwość pokazania czarnego zmarzlucha wetce?

Posted

ciapuś napisał(a):
Nie jestem znawcą ale czarny jamnik ma chyba te oczy tak zaropiałe (z tego co wczoraj widziałam)a nie zmiany skórne

Możliwe. Ja go nie widziałam na żywo tylko na zdjęciach.

Pokażcie się paróweczki.

Posted

Czarnego jamnika niestety nie znalazlysmy w schronisku, byc może zostal gdzieś przełozony ale nie dowiedzialysmy się gdzie.

Numer 32A - maly mix, bardzo mily i lagodny, oceniony na 2,5 roku w schronisku od 23 października 2007.

nr 347 chudy, bardzo chudy, zabiedzony do ostatnich mozliwości, skora i kosci, kregosłup na wierzchu, zdaje się byc zdominowany w boksie przez inne. Karty nie znaleziono w kartotece, tak więc nic więcej o nim nie wiadomo. Potrzebuje zdecydowanie pomocy.

Stary nr 954, rezydent poza boksami, oceniony na 10 lat od lipca 2007 w schronisku, bardzo łagodny, potrzebuje pomocy alarmujaco, dzis na posadzce slady krwi wraz z kałem byc może jego. Jest smutny i poleguje.

Jest jeszcze jeden mlody, ze sladami po zabiegu, ogolona sierśc na lapie, niestety bez numerka na szyi, mieszka w boksie 10 w pierwszym hoteliku razem z 32A.

To wszystko czego się dowiedzialysmy.

Posted

Dziękuję Haniu bardzo- już aktualizuję

Czy 347 to nasza 3? Czy jest szansa, że carny jamniś gdzies ukrył się w budzie? Martwię się o niego:shake: