Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wanda szostek napisał(a):
...Ogłosić mogę i dzisiaj, ale bez zdjęć? Od trzech dni na nie czekam.
Czy Ty jesteś przytomny, czy zakochany?

Pewnie jestem nieprzytomny, a co za tym idzie, nie potrafię Ci udzielić wiążącej odpowiedzi na drugie pytanie :evil_lol:

Wandziu, wybieram się do Ciebie, dlatego odkładałem to do tego momentu. Ale nie ma sprawy... za chwilę wrzucę Ci kilka fotek w nieco mniejszej rozdzielczości, oraz bardziej skompresowanych. Jeśli masz już gotowy tekst, to wrzuć go choć na bardziej wzięte portale.

UWAGA !!! Ze względu na duże rozbieżności w "naocznym" określeniu wagi Mamby, niniejszym zabrania się osobom wypowiadającym się wcześniej na ten temat, do publikowania swoich "wypocin" w przyszłości :evil_lol:

Mamba waży dokładnie... 10,3 kg
Pomiar powtarzałem kilkakrotnie więc nie ma mowy o przekłamaniu.
Potwierdzam, że od momentu przyjazdu, sunia przytyła przynajmniej 1 do 1,5 kg
I co tygrysiczko... jak teraz się wytłumaczysz?... czekam :mad:

Przy okazji zważyłem Juranda - 13,8 kg (kwalifikuje się do odchudzenia)

i Bonusa - 28 kg

Kiedy podszedłem do Dorki, żeby wziąć tę kolumbrynę na ręce... z piskiem nawiała pod drzwi i musiałem ją wypuścić na dwór... Na oko stawiam na 35 kg. Ups... mieliśmy się nie wypowiadać :roll:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yyy... nooo........ nie spodziewałam się, że aż tyle :crazyeye:Może to po obfitym śniadaniu było?

Hihihi, właśnie wyobraziłam sobie Ciebie z Dorką na rękach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
yyy... nooo........ nie spodziewałam się, że aż tyle :crazyeye:Może to po obfitym śniadaniu było?

O.K. 200g mogę odrzucić. Pal go sześć... jeszcze 100g na koo :roll:
Jak by nie liczyć, Mamba waży 10 kg.
Powiem tak... maleńka jest, ale taka bardziej "gęsta" :-)
Aniu, musisz przyjąć inną linię obrony :razz:

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Hihihi, właśnie wyobraziłam sobie Ciebie z Dorką na rękach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Właśnie... to, że mi nawiała, było mi nawet na.. rękę ;)

Posted

Czy ktoś pokocha małą wielorasową suczkę Mambę?

Mamba jest czarna o krótkiej, super błyszczącej sierści i pięknie stojących uszach. Ma 38 cm w kłębie i 10 kg (w domu tymczasowym nabrała masy ciała). Większa już nie urośnie, bo ma około 2 lat. Suczka jest posłuszną, niesamowitą przylepą dla której człowiek, to największy przyjaciel. Ma dużo zalet. Pięknie chodzi na smyczy. W domu zachowuje czystość nawet pozostawiona na długo. Nie należy do piesków szczekliwych. Zostając sama w domu nie niszczy sprzętów.
Bez problemu dogaduje się też z innymi psami, przybierając raczej postawę uległą. Kiedy jest sama, jest łagodna jak baranek w stadzie dostosowuje się zachowaniem do pozostałych psów.
Nie ma również problemów z karmieniem, bo zjada wszystko a sucha karma smakuje jej najbardziej. Z komend zna "nie wolno", jest bardzo inteligentną, subtelną sunią i błyskawicznie się uczy. Słucha uważnie, patrząc człowiekowi w oczy, wszystko rozumie.
Ktoś kto ją adoptuje, będzie miał z suni wielką pociechę. Jej się nie da nie kochać.
Suczka zabrana ze schroniska obecnie przebywa w domu tymczasowym.
Dla tej super suczki szukamy kochającego i odpowiedzialnego domu.

Posted

[quote name='wanda szostek']...Na jednym chyba spotkałam , że video. Nie jestem jednak pewna. Rozglądam się, ale nawet, to ja tego nie potrafię zrobić. Zaznaczę gdzie i jak wpadniesz za pomocą edycji wkleimy...

Wandziu, przecież nie musisz zamieszczać filmów. Wystarczy skopiować link i wkleić go na końcu ogłoszenia z adnotacją, ze jest to odnośnik do filmu. Nie trzeba żadnych dodatkowych zabiegów. Linki są w moich wcześniejszych wpisach... sama na nie klikałaś ;)

Poniżej link do Allegro, gdzie właśnie na końcu opisu dodałem kilka odnośników do wspomnianych filmów. Wybierz te, które uznasz za najciekawsze i je skopiuj. Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne...
http://www.allegro.pl/item293092901_mamba_szuka_domku_kilka_filmikow_do_obejrzenia_.html

Posted

baffi2 napisał(a):
Zastanawiam się nad adopcją, dlatego pytam.

Baffi2, domyślam się, ze decyzji jeszcze nie podjęłaś, ew. podjęłaś ją na NIE.
Bez względu na to, daj znać co i jak.

Posted

red napisał(a):
Nic na siłę....Mamba ma teraz sporo ogłoszeń. Trzymamy kciuki.

Red, ale to właśnie o te ogłoszenia chodzi...
Już nieraz się zdarzyło, że po bardzo czasochłonnej pracy związanej z umieszczaniem ogłoszeń, okazywało się, że psiak właśnie znalazł dom...
Pomyśl, jak musi się czuć ktoś, kto wykonał kawał porządnej, nikomu nie potrzebnej roboty :razz:
Moje pytanie odnośnie potencjalnej adopcji, było ściśle z tym związane.

Z tego co słyszałem, w ostatnich dniach Wandzia miała przynajmniej dwa takie przypadki :roll:

Posted

[quote name='gallegro']Red, ale to właśnie o te ogłoszenia chodzi...
Już nieraz się zdarzyło, że po bardzo czasochłonnej pracy związanej z umieszczaniem ogłoszeń, okazywało się, że psiak właśnie znalazł dom...
Pomyśl, jak musi się czuć ktoś, kto wykonał kawał porządnej, nikomu nie potrzebnej roboty :razz:[/quote]

No i mam problem. Czekałam na ratunek, ale nie doczekałam się. Mam dwie strony ogłoszeniowe , które wiszą . Ogłoszenie wpisane, zdjęcia wklejone i klops Na "4 łapy " SMS - em opłaciłam wyróżnienie. Kod wkleiłam, chcę zaklepać i mam odpowiedź, że kod błędny. Kilka powtórek i to samo. Pamiętam, że już kiedyś też to przerobiłam i było to samo. Nie płatne jest tylko na 150 znaków i bez zdjęć. 150 to nie wiele więcej jak " Oddam małą czarną suczkę ze schroniska i kontakt"
Z drugą stroną stoję, bo jest 1000 znaków. Skróciłam tekst, ale filmiki nie wejdą. Może jeden jakoś bym utknęła tylko który. Dopiero zwolniła córka internet. Przydał by się Skype?

Posted

[quote name='wanda szostek']...Link do filmiku nie działa. Kliknęłam na stronie ogłoszeniowej. Ogłoszenie skrócone, bo ta większa ilość znaków to 500[/quote]

Wandziu, link działa, tylko nie działa przez kliknięcie na niego, tylko skopiowanie i wklejenie adresu do przeglądarki. Czasami tak się dzieje, kiedy skopiujesz adres ze spacją przed lub po linku. Możliwe jednak, że serwer nie obsługuje podlinkowywania odnośników. Nieważne... zorientowani będą wiedzieć co z tym zrobić. Szkoda, że nie ma miejsca na dodanie info co to za link (np. link do filmu) W sumie nie bardzo wiadomo o co chodzi...
Zaraz zaraz... a może by tak obciąć Mambie uszy :roll:... tzn. fragment opisu "i pięknie stojących uszach" :lol:. Na fotkach i filmie i tak są widoczne ;)