Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam:)

W radomskim schronisku od 13.08.2007 rok, przebywa nieduza ok. 2 letnia suczka . Zostala znaleziona na lotnisku wraz z 6 szczeniakami. Odchowała swoje dzieci ktore jednak nie przezyly. ZOSTAłA SAMA!
24.09.2007 zostala wysterylizowana :). Trafila na box "szczeniakow bytowych" i tak siedzi tam po dziś dzien. Szczerze mowiac dawno mnie w schronsiku nie bylo, mialam wielka nadzieje ze suczka juz w nowym domku, a tu niestety wielkie rozczarowanie. Serce sie kraja, ze ludzie nie doceniaja i niezauwazaja takich psiakow jak ona.Suczka ma naprawde olbrzymie serducho, uwielbia sie przytulac, czeka na pieszczoty, uwielbia jak sie na nia zwraca uwage- jest bardzo wdzieczna za kazda poswiecona jej minute!. Nie jest konfliktowa, nie szuka zaczepki.Potrafi zgrac sie z innymi psiakami w boxie.Ta czarnulka calkiem niezle chodzi na smyczy, pilnuje sie nogi- bardzo mozliwe ze ktos wyrzucil ja z domu jak zauwazyl ze jest cieżarna.Suczka nie protestuje agresja, gdy bierze sie ja na rece i robi roznego rodzaju zabiegi weterynaryjne . Wspaniala suczaka, godna polecenia kazdemu , kto tylko moze dac jej duzo milosci i serducha! Idzie zima, to drobny piesek z krotka sierscia- napewno mrozy nie berda jej sluzyly!!!

e-mail- panistanislawa@gmail.com
kom: 501-120-766
gg: 2797591

NIE CZEKAJ, NIE POZALUJESZ TAKI PSIAK TO SKARB!

Najpierw kilka zdjec archiwalnych:

z dzieciakami...

do serca przytul psa...

i z dzisiaj :)

taki calus za kilka chwil spedzonych z nia, bezcenny!

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście jest słodka, musimy znaleźć jej szybko domek,ma króciutką sierść i jest malutka. Ma duże szanse. Może chociaż domek tymczasowy....Sunia jest całuśna jak pokocha to bezgranicznie.

Posted

Dopiero doczytałem, maluszki suni odeszły :shake:
Dzisiaj wystawię sunię na Allegro. Przepraszam... miałem to zrobić wczoraj (Ania przysłała mi gotowy tekst), ale się rozchorowałem...
Ciekawe, jak sunia do innych psiaków, szczególnie takich, co to nie lubią jak im się wchodzi w drogę?
Myślę o czymś, ale... sam nie wiem... pogadam z kim trzeba...
Ach, te jej oczy...

Posted

Tomku, Ty i tak działasz błyskawicznie, czekamy cierpliwie i ślemy Ci dobrą energię - nie choruj... Sunia jest słodka, nie wiem jak do innych psiaków, może napisze pani Stanisława.

Posted

No i się narobiło...
Miłość od pierwszego wejrzenia ??? Ach te radomianki :razz:
Zdecydowałem się wziąć sunię na tymczas.
A teraz proszę o uwagę, bo dwa razy nie będę powtarzać ;).
Jutro przed południem, Ania-tygrysiczka jedzie do Warszawy.
Jeśli ktoś dostarczy sunię na dworzec, odbiorę ją od niej w stolicy.
Myślę, ze wyjazd z Radomia nastąpi między 9 a 11-tą
Uruchomcie kontakty i dogadajcie się z Anią.

Teraz ide tłumaczyć Bonusowi-Łobuzowi, że sunia, która go odwiedzi, jest bardzo fajna i grzeczna... ;-)
O Dolores (odpowiednik radomskiej Dorki :-) ) się nie obawiam. Wszystkie Dorki to fajne dziewuchy...
Dorka jeszcze dziś rano szukała naszego niedawnego tymczasowicza, małego szczeniorka, który już grzeje doopkę w nowym domku.
Mam nadzieję, ze i sunia szybko znajdzie swoją przystań...

Posted

pani_stanislawa napisał(a):
...Nie jest konfliktowa, nie szuka zaczepki.Potrafi zgrac sie z innymi psiakami w boxie...

Aniu, Natalia pisała już o tym w pierwszym poscie, ale nie zaszkodzi się upewnić...

Zapomniałbym... Biorę sunię, wszak pod jednym warunkiem... musicie mnie odwiedzić i z ramienia TOZ'u skontrolować domek ;-)

Posted

Rozmawiałam z Aśką ze schroniska opiekunką zwierząt, ona je zna. Malutka jest bardzo grzeczną, poddaną sunią, nie będzie z jej strony prowokacji. Dorka zabierze ją rano ze schroniska, już zarezerwowałam. Aniu skontaktuj sie z Dorką o której i gdzie ma małą podwieźć. Strasznie się cieszę...............:multi:

Posted

red napisał(a):
...Dorka zabierze ją rano ze schroniska, już zarezerwowałam...

To moja Dolores jest taka mądra? :evil_lol:

Wchodzą w rachubę dwa terminy:
8:58 lub 10:58
Czekam na info od Ani.

Posted

Wyjazd o 8:58
Czy Dorka osobiście dostarczy sunię na dworzec?
Dalsze ustalenia bezpośrednio z Anią.
Czy sunia będzie miała obróżkę i smycz?
Jeśli nie, to dajcie cokolwiek tymczasowego.
To będzie kolejny powód, żeby mnie odwiedzić :lol:
O ile dobrze pamiętam, od ponad roku mam radomski kaganiec, jeszcze z czasów adopcji Teosia. BTW, Teoś ma się dobrze, widziałem go kiedyś będąc przejazdem.

Posted

Dzięki, jest super.. ale może jeszcze napisać, że jest wysterylizowana, może to zdjęcie z buziakiem zrobiłoby wrażenie, jeśli da się go zamieścić jeszcze. Sory, że marudzę, ale co o tym myślisz? Malutka ma już szelki i smyczkę, wprawdzie nie najnowszą, Dorka ubierze ją rano i zawiezie na dworzec. Sunia ma też piękną kokardę , musi być piękna w pociągu, taka jak jej pani. Powodzenia malutka, Twój koszmar kończy się rano o 8. :multi:

Posted

Radosc!!!! dzis od samego rana takie pozytywy :).
Uwielbiam ta sunie i ciesze sie ,ze bedzie miala szanse na normalne zycie :)
Gallegro , Wielkim Czlowiekiem jestes doprawdy !:).
Zobaczysz jaka ona kochana przylepeczka.
A domek znajdzie sie w mgnieniu oka, taka mam nadzieje!:))))

Posted

red napisał(a):
Dzięki, jest super.. ale może jeszcze napisać, że jest wysterylizowana, może to zdjęcie z buziakiem zrobiłoby wrażenie...

Coś tam zmieniłem, coś tam dodałem, ale czy Ciotkę Red ugłaskałem? :lol:

Nie wiem o które zdjęcie Ci chodziło, ale o tym w następnym odcinku. Mamy zamiar jeszcze zrobić suni kilka zdjęć w plenerze...

Mam nadzieję, że pamiętasz o przeładowaniu/odświeżeniu strony, jeśli wchodziłaś na nią przed zmianą...

Posted

pani_stanislawa napisał(a):
...
Zobaczysz jaka ona kochana przylepeczka.
A domek znajdzie sie w mgnieniu oka, taka mam nadzieje!:))))

Ufam, że tak właśnie jest, dlatego domek też musi być supermultiextradobry ;)
Znajdziemy go dla suni... A jak takiego nie będzie, to znajdziemy... jeszcze lepszy :-) Musi się udać !!!

Posted

Qrcze, gapa ze mnie, jest to zdjęcie na allegro, chodzi mi o zdjęcie suni i Natalii - sunia daje jej buziaka. Nic dodać nic ująć, jest już ok. Czuję się ugłaskana.........Aniu, urodziny powiadasz....jeśli tak to do suni z kokardą dołączamy gorące życzenia i buziaki :buzi:, no i :knajpa: i jeszcze:tort: