Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy w Warszawie jest wątrobiany flat?

Widziałam dzisiaj na Polach wilanowskich takie zjawisko - psiak podobny troche to setera, troszke może do goldena (ale zupełnie inne ruchy) i ten nieziemski kolor! ani beż, nie brąz wogóle nie moge do niczego porównać. Ja stałam na światłch w samochodzie, a psisko szło z ludźmi po pasach w strone pól. Niesamowity był ten kolor, do tej pory zastanawiam sie czy nie był farbowany. Chyba kiedyś widziałam wyzła w takim kolorku. Napiszcie, czy coś wiecie.

• 1 year later...
  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!

Mam pytanie do wlascicieli Flatow - tych, ktorzy jezdza na wystawy :)

Jak wystawiacie swoje psy? Tak jak np. Goldeny, czy zupelnie inaczej?

Z checia poslucham rad specjalistow, bo juz we wrzesniu bede wystawiac takie cudo 8)

• 2 weeks later...
Posted
Czy w Warszawie jest wątrobiany flat?

hmmm z moich danych wynika, ze nie ma :( moze to jednak byl seter? czasami jezdzilam wlasnie z Plastrem i Drache na Pola wilanowskie i seterkowo sie tam czesto spotyka/lo :)

w kazdym razie wszystkie ujawnione flaty w Warszawie sa czarne :)

Posted
Witam!

Mam pytanie do wlascicieli Flatow - tych, ktorzy jezdza na wystawy :)

Jak wystawiacie swoje psy? Tak jak np. Goldeny, czy zupelnie inaczej?

Z checia poslucham rad specjalistow, bo juz we wrzesniu bede wystawiac takie cudo 8)

W Polsce do tej pory wystawialismy flaty tak jak goldeny/setery, choc coraz czesciej widuje sie wystawianie stojac przed psem, a on sam sie ustawia (nie wiem jak to sie "profesjonalnie" nazywa :)). Mysle, ze to zalezy od temperamentu psa - jesli psiak lubi wystawy i sam ladnie macha ogonkiem + sie ustawia to drugi sposob jest dla niego lepszy, a jesli tak jak moja Afera nie lubi wystaw to trzeba korzystac z "podtrzymywania" :P

A zdradzisz co to za flacik ?? :) prosze napisz na priva! :)

• 1 month later...
Posted

No i troszke czasu minelo.... :) "Flacika" wystawiam tak, jak handlerzy Goldeny (i Flaty rowniez) w Ameryce :wink:

Bylismy na 2 wystawach, a rezultaty sa takie:

-Torun - wystawa mysliwskich: Zw.Mł, BOB + zakfalifikowanie sie do pierwszej 4 Best in Junior

-Przechlewko - wystawa mysliwskich: CWC, BOS, BOB, BOG III

Jestem zadowolona szczegolnie z tej drugiej wystawy, bo Tytus prezentowal sie swietnie, jak typowy showman :wink:

A Flaty to na prawde kochane psy :iloveyou:

Posted

Paolinka :) Super!! gratulacje!!! Szkoda, ze Tytus nie jest zgloszony do Poznania :( ale moze spotkamy sie na inne wystawie :)

a masz moze jakies zdjecia ? :)

jeszcze raz dzieki za informacje :) !!

Posted

Slyszalam juz ceny od 400 zl, do ok 2000 zl, padla tez kiedys 3 tys, ale wydaje mi sie, ze to tak troche na wyrost! Za tyle mozna kupic za granica z fajnym rodowodem.

Wszystko zalezy od "klasy" rodzicow, wiadomo, ze jesli rodzice sa przebadani, maja osiagniecia itd itd to hodowca nie obnizy do 400 zl, bo bedzie znal wartosc swojego malucha.

• 4 weeks later...
Posted

Znam osobićsie tylko jednego flata :)

Uważam że to piękne psy ze wspaniałym charakterem.

Jak spotkamy się w sumie przypadkiem z Pascalem (flacikiem) to moja Arga- goldenica nie może się nacieszyć.

Wiem zę jest to jedyny flat w okolicy a szkoda bo to cudo psiaki.

Wyobraźcie sobie jak 4 letni samiec flat bawi się z 4 miesiączną goldenicą :)

Komincznie to wyglądało :)

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Hej wam :)

Bardzo bardzo lubie flaciczki, moim zdaniem są bardzo kochane i piękne :D
(hehehe, ja nie mam flata, ale za to mam psiaka bardzo przypominajacego flata ;) )

Pozdrawiam :D

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Tosi jednak wystawiac nie bede z oczywistych powodow:P
Bodajze ELDORADO BROW lizania(?) mieszka kolo mojej qmpeli(Maniuta;)). Sliczna jest :lol:

juz poprawione;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...