Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciapuś napisał(a):
cioteczki nie chcę się mądrzyć ale może lepiej niech każda wydrukuje z 10 plakacików i rozwiesi je po wetach i sklepach zoologicznych.Wyjdzie taniej i można zamieścić zdjęcie i opisać dokładnie historie i charakter psa,a i więcej osób to zobaczy.Ludzie w większości to wzrokowcy więc zdjęcia są ważne

Plakaciki swoją drogą ! :eviltong:
Ale wydaje mi się że w gazetę MP czytają miłośnicy psiaków i myślę że ktoś zainteresuje się psiakiem ;).
Jak nie to wtedy plakaty !

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_Tosia_']super. ja tez moge plakaty drukowac i rozwieszac, ale będą czarno - białe.
Super ! Nawet czarno-białe się sprawdzą.
Rita60 może drukować ulotki . :razz:.
Enchantress może drukować ulotki :multi:
Madziamn może drukować ulotki :cool3:.
_Tosia_ może drukować ulotki :loveu:

Ktoś jeszcze ? :razz:

DZIEWCZYNY !
Mam do was prośbę - nie hopajcie tak bo jeśli nawet ktoś wejdzie na wątek i będzie mógł pomóc w postaci drukowania to nie zauważy tych ważniejszych postów które pojawiają się na przemian z tymi podnoszeniami ;).

Posted

Już oznajmiłam paru znajomym żeby brali się za przygotowywanie plakacików i ulotek. Myślę że tak za tydzien powinny być gotowe.
Mamy około cześciu osób które będą mogły drukować czarne/kolorowe ulotki i plakaty.
Załóżmy że każda z osób która zadeklarowała pomoc w druczku ulotek to wydrukuje około dziesięciu sztuk.
To będziemy mieć sześćdziesiąc plakatów/ulotek (+/-) :sweetCyb:

Szajbus - błaaaaaagam. Nie hopaj wątków tak często. Przez takie podnoszenie mamy często ponad dwadzieścia stron bezsensu. :roll:
I nie miej mi tego za złe że tak powiedziałam. :buzi:

Posted

To wolisz, żeby Tobi był na 60 stronie lub dalszych ( w ciągu doby) niewidoczny dla nikogo???
To hopanie ma na celu właśnie to, żeby jak najwięcej gosci i dogomaniaków wchodzących mogło zapoznać sie z wątkiem.

Posted

szajbus napisał(a):
To wolisz, żeby Tobi był na 60 stronie lub dalszych ( w ciągu doby) niewidoczny dla nikogo???
To hopanie ma na celu właśnie to, żeby jak najwięcej gosci i dogomaniaków wchodzących mogło zapoznać sie z wątkiem.

Jak zauważyłam to w watku udzielają się te same osoby - dziewczyny z fundacji , ja, ty, ciapuś, Tosia. Nikt przez to hopanie do nas nie dołączył.

Tobi raczej nigdy nie będzie na 60 stronie. A podnosić wątek można nieco dłuższymi wypowiedziami niż tylko
* pokazujemy się na pierwszej.

Szajbusko kochana - wcześniej mówiłyśmy na wątku z dziewczynami o ogłoszeniu w MP , o plakatach oraz ulotkach i nie tylko. ;)

I powiedz mi jaki to ma sens - podnosisz powiedzmy 10wątkow. Tobiego hopasz na początek. A potem po hopnięciu tych pozostałych wątków psiak jest na drugiej stronie. ;)

Posted

Cioteczko poproś Anię Niewiastę (załozycielkę wątku) o zaktualizowanie pierwszej strony . Niech umieści na niej informacje, które są wg. ciebie są istotne dla sprawy i po kłopocie.
Pewnie nie wiesz, ale gdybyśmy nie "hopały" naszych łódzkich psin nikt by nawet nie zajrzał do nich. Nie jeden łódzki watek poszedł w zapomnienie właśnie dlatego.
To, że nikt tu nie pisze nie oznacza , ze tu nie zaglada lub nie czyta historii Tobiego. Piszących jest niewiele to fakt, ale wątek był przeglądany do tej pory 2656 razy. Ty ten post pisałaś zaledwie 50 minut temu i Tobi w tej chwili jest na 7 stronie. Nie wyprzedza go żaden łódzki psiak. Dalej twierdzisz, ze hopanie nic nie daje?
Problem nie polega na hopaniu, ale w tym, ze nie są aktualizowane pierwsze posty, które powinny zawierać najistotniejsze informacje.
Na dogo nie ma tylko łódzkich psiaków, ale z całej Polski. Nasze i tak giną w tej masie. Są widoczne na dogo właśnie dzięki "hopaniu" choć może ci sie to wydawać dziwne.

Posted

Myślę, że w hopaniu jest sens jakie kolwiek by ono nie było. Nawet jeśli ktos się nie zapisze, to i tak przegląda, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś zaskoczy. Sama staram się nie tylko "hopać" ale tez cos jeszcze dopisać.
czasem nawet myslę, że mała awantura również jest przydatna.

Jednakże Tobi domu potrzebuje i gdzie Ci oberwatorzy i pytający. czasem ktoś zapyta jakby był rzeczywiście zainteresowany, a później nawet nie odpowie dlaczego zrezygnował. Szkoda mógłby powiedzieć, ze np. mąż nie pozwala.

Posted

[quote name='szajbus']Cioteczko poproś Anię Niewiastę (załozycielkę wątku) o zaktualizowanie pierwszej strony . Niech umieści na niej informacje, które są wg. ciebie są istotne dla sprawy i po kłopocie.
Pewnie nie wiesz, ale gdybyśmy nie "hopały" naszych łódzkich psin nikt by nawet nie zajrzał do nich. Nie jeden łódzki watek poszedł w zapomnienie właśnie dlatego.
To, że nikt tu nie pisze nie oznacza , ze tu nie zaglada lub nie czyta historii Tobiego. Piszących jest niewiele to fakt, ale wątek był przeglądany do tej pory 2656 razy. Ty ten post pisałaś zaledwie 50 minut temu i Tobi w tej chwili jest na 7 stronie. Nie wyprzedza go żaden łódzki psiak. Dalej twierdzisz, ze hopanie nic nie daje?
Problem nie polega na hopaniu, ale w tym, ze nie są aktualizowane pierwsze posty, które powinny zawierać najistotniejsze informacje.
Na dogo nie ma tylko łódzkich psiaków, ale z całej Polski. Nasze i tak giną w tej masie. Są widoczne na dogo właśnie dzięki "hopaniu" choć może ci sie to wydawać dziwne.

[quote name='hanka456']Myślę, że w hopaniu jest sens jakie kolwiek by ono nie było. Nawet jeśli ktos się nie zapisze, to i tak przegląda, nigdy nie wiadomo kiedy ktoś zaskoczy. Sama staram się nie tylko "hopać" ale tez cos jeszcze dopisać.
czasem nawet myslę, że mała awantura również jest przydatna.

Jednakże Tobi domu potrzebuje i gdzie Ci oberwatorzy i pytający. czasem ktoś zapyta jakby był rzeczywiście zainteresowany, a później nawet nie odpowie dlaczego zrezygnował. Szkoda mógłby powiedzieć, ze np. mąż nie pozwala.

Ja się dziewczyny spierać nie będę :eviltong:. Może Pwp to taka dżungla w której żeby przetrwać trzeba podnosić swoje wątki aby nie spadły w czeluści dalszych stron :eviltong:.
Jednak wydaje mi się że mniej psiaków znajduje dom przez samą dogomanię. Myślę że lepiej sprawdzają się ogłoszenia w prasie i internecie i radiu oraz różnego rodzaju ulotki i plakaty. Również przez dział przygarnę psa i znajomych którzy mają znajomych którzy mają znajomych ;).
Wszyscy z dogomanii są maxymalnie zapsieni.

Do Ani napiszę jak będą już te ulotki i plakaty.
A !
Może zrobimy coś takiego że w pierwszym poście na początku będzie tak :
Ogłoszenia Tobiego w internecie

Ps. Ja zawsze przegądam strony 1-10 na psach w potrzebie. :lol:

Posted

hopanie jest potrzebne. trudno się przez nie przebić, ale trzeba podnosić wątki. to jest niestety walka o domy. ja swojego psa mam z dogomanii - nie znalazłam wątku na 80 stronie, tylko na 3... przykro mi, ze tak to wygląda. nie jest to sprawiedliwe, bo w tym gąszczu jest cała MASA potrzebujących zwierząt. najlepiej by bylo, gdyby jakaś cudowna machina sama przerzucała wątki tak, żeby każdy miał szansę znaleźć się na pierwszej stronie. poki co, sami musimy to robić..

nie kłócić się. pracować. :p