Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co ty z tym allegro za 100 zł? Allegro on ma - już mówiłam. Ma nawet obserwatora i to nie pierwszego, tylko, ze nic z tego nie wynika.
Czy nie lepiej byłoby te pieniądze przeznaczyć na ogłoszenia w prasie dla tych ludzi, którzy nie maja dostępu do netu??? Nie każdy ma w domu komputer i internet.
Jesli ogłaszać go dalej, to tam gdzie nie ma ani jednego jego ogłoszenia.
Wydać pieniądze jest łatwo, gorzej je zdobyć,szczególnie gdzy piskaów w potrzebie nam przybywa, dlatego proponuję spożytkować jej jak najlepiej.

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szajbus']Co ty z tym allegro za 100 zł? Allegro on ma - już mówiłam. Ma nawet obserwatora i to nie pierwszego, tylko, ze nic z tego nie wynika.
Czy nie lepiej byłoby te pieniądze przeznaczyć na ogłoszenia w prasie dla tych ludzi, którzy nie maja dostępu do netu??? Nie każdy ma w domu komputer i internet.
Jesli ogłaszać go dalej, to tam gdzie nie ma ani jednego jego ogłoszenia.
Wydać pieniądze jest łatwo, gorzej je zdobyć,szczególnie gdzy piskaów w potrzebie nam przybywa, dlatego proponuję spożytkować jej jak najlepiej.

Dobrze - skoro uważacie że wyróżnione ogłoszenie na allegro jest złym pomysłem. Więc jakie gazety proponujecie?
W Przyjacielu Psie jest ... może teraz Mój Pies? Albo zupełnie inne gazety - nie kynologiczne. Takie jak Przyjaciółka lub Naj?
Kobiety które to czytają może zainteresują się Tobikiem?

Posted

Czy Tobi ma dobry tekst na allegro? Tekst wzruszający i jednocześnie mówiący dużo o psie, aby zainteresował kogoś, kto naprawdę chce takiego psa. Można dać ogłoszenia w prasie np. Wyborczej albo lokalnej, albo umieścić Tobiego w jakimś programie telewizyjnym, jego historia jest szokująca i niecodzienna, może jakiś dziennikarz zainteresuje się.
Jeśli Tobi jest wycofany i nieufny, ktoś powinien z nim pracować, może jakiś wolontariusz? To duży pies z problemami, nie może trafic do byle kogo, potrzebna jest właściwa osoba z odpowiednim podejściem.

Posted

No właśnie, Enchantress ponoć ty jesteś wolontariuszka na Kosodrzewiny, więc powiedz jakim on jest psiakiem. Czy odzyskał zaufanie do ludzi, jak dogaduje się z innymi zwierzętami , czy potrzebna mu jest pomoc szkoleniowca. Jak reaguje na twoją obecność, na dotyk ludzkiej dłoni, na gwałtowne ruchy itp. To sa ważne informacje, które pomagają ludziom w podjęciu decyzji o adopcji.
Na ogłoszeniach ma tekst z pierwszej strony tzn, tekst Hani, Jak do tej pory z Kosodrzewiny nie wpłynęły żadne informacje dot. psa, ani jego zachowania, dlatego nie ma na nich takowych informacji. Nie ma aukcji na allegro, zeby nie miał jednego obserwatora, a bywały takie, ze miał ich kilku( w chwili obecnej tez ma).
Wiem z doświadczenia, ze niekiedy ludzie nie obserwują , ale czytają ogłoszenia i jadą osobiście do miejsca gdzie znajduje się pies go obejrzeć. Nie mamy informacji z Kosodrzewiny czy było takowe zainteresowanie Tobim. Jeśli tak, to dlaczego ludzie z niego rezygnowali, bo jakaś przyczyna musi być. Nie jest nią wygląd, wiek i przeżycia , bo to jest ujęte w ogłoszeniach.
Zanim przystąpimy do dalszych ogłoszeń , musimy sobie odpowiedzieć na te pytania.

Posted

szajbus napisał(a):

Wiem z doświadczenia, ze niekiedy ludzie nie obserwują , ale czytają ogłoszenia i jadą osobiście do miejsca gdzie znajduje się pies go obejrzeć. Nie mamy informacji z Kosodrzewiny czy było takowe zainteresowanie Tobim. Jeśli tak, to dlaczego ludzie z niego rezygnowali, bo jakaś przyczyna musi być. Nie jest nią wygląd, wiek i przeżycia , bo to jest ujęte w ogłoszeniach.
Zanim przystąpimy do dalszych ogłoszeń , musimy sobie odpowiedzieć na te pytania.

wiem, że kilka osób było na miejscu go obejrzeć. dlatego nawet ostatnio jak bylo na Koso. p. Siemińska nie chciała go wyprowadzić, bo zaczął się już stresować i denerwowały się też psy z jego boksu. Tobi był przyjaźnie do nas nastawiony, nie było w nim agresji, nie przejmował się, gdy chodziłam wokół niego z aparatem. Opanowany, nie szarpał się na smyczy, nie ujadał, nie warczał. Katya dobrze napisała, ze raczej wycofany, ale nie strachliwy. Enchantress, nie odebrałam go jako 'bardzo nieufnego', raczej szukał kontaktu, ale nie był w tym nachalny. Być moze jednak cos w jego zachowaniu zmieniło się, o czym nie wiemy, w końcu jest już dość długo z innymi psami w hotelu. Nie sądze jednak, że jest to typ psa, z którym potrzeba wykonać nie wiadomo jaką resocjalizację. Dzwoniłam już do p. Sieminskiej, ale nie odebrała. Jak będę coś wiedzieć więcej, zaraz napiszę.

Posted

_Tosia_ napisał(a):
Tobi był przyjaźnie do nas nastawiony, nie było w nim agresji, nie przejmował się, gdy chodziłam wokół niego z aparatem. Opanowany, nie szarpał się na smyczy, nie ujadał, nie warczał. Katya dobrze napisała, ze raczej wycofany, ale nie strachliwy. Enchantress, nie odebrałam go jako 'bardzo nieufnego', raczej szukał kontaktu, ale nie był w tym nachalny.. Nie sądze jednak, że jest to typ psa, z którym potrzeba wykonać nie wiadomo jaką resocjalizację.

Otóż to.
Ja też nie odebrałam go jako "bardzo nieufnego" - to dla mnie zupełnie coś innego.
Ludzie, moim zdaniem ten psiak jest zupełnie normalny, nie rzuca się obcym ludziom do stóp i nie wpada w euforię na ich widok, ale chyba ma do tego prawo, co?
W swoim własnym domu zacznie ufać, to i cieszyć się zacznie.

Posted

Dobra - więc gdzie go ogłaszamy? W gazetach lokalnych? Kiedyś na wątku padł pomysł plakatów ...

Jak dla mnie Tobi byl psem nieufnym. Chociaż wcale mu się nie dziwię.
Pees. Wolontariuszką na Kosodrzewiny nie jestem!!!
Owszem - bywam tam(chociaż Tosię można tam spotkać częściej niż mnie), kontaktuje się z p. Siemińską - ale nic poza tym!!!

Posted

Witam, witam! :cool1:
Muszę powiedzieć że wpadłam na kolejny świetny pomysł!
Jednak potrzymam niektórych w niepewności i powiem jak już wszystko będzie pewne.