bellatriks Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 szajbus napisał(a):Na allegro Tobi ma pierwszego obserwatora, oby szczęśliwego Tobi czeka na wyjątkowo kochający dom Trzymamy kciuki za Tobiego Quote
hanka456 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Tobi trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno. Quote
jola od jadzi Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Zobaczcie, jak to jest...Historia Tobiego jest naprawdę tragiczna,nie wyobrażam sobie, co ten pies musiał przejść leżąc tam na dnie studni,to że przeżył to cud.Tytuł wątku oddaje wszystko a tak naprawdę nie za wiele osób tu zagląda,czyżbyśmy powoli tracili wrażliwość,czy okrucieństwo ludzi spowodowało,że nic nas już nie zdziwi, nie poruszy naszych serc? Aż boję się, że mogłaby to być prawda... Quote
szajbus Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Tobi czeka na kochający domek i wrażliwego człowiek, który już nigdy go nie skrzywdzi Quote
hanka456 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Mnie również czasami wydaje się, że wobec tylu tragicznych, przeokropnych zdarzeń, które zapisane są na tym forum jego osobista historia wydaje się byc jedną z wielu. szkoda, ze tak malo osób moze pomóc i odmienić jego los. Tak sobie myślę, ze jeśli nie wytężymy wszystkich sił i nie ograniczymy populacji psiej i kociej, to wkrótce calkiem zobojętniejemy. Oby taka obojętność nie dotknęła Tobiego. Quote
Szyszka Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Haniu tylko jak tym ludziom wytłumaczyć, że sterylka to nie jest okaleczenie psa? Mają czasem takie dziwne podejście.... A potem same nieszczęście, słodkie szczeniaki, które potem stają się dorosłymi psami, niechcianym psami.:-( Quote
hanka456 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Wiem, ze to jest bardzo trudne i jest to praca "u podstaw" i na dlugie lata, ale w innych krajach sytuację opanowali u nas tez się da jesli bedziemy konsekwentni, silni i zdeterminowani. Narodziny pod kontrolą tylko i wyłącznie. Ja osobiście mówię o tym każdemu gdzie się da i juz. Quote
Szyszka Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Ja też mówię, ale czasem spotykam się z taką reakcją, że aż sie włosy jeżą. Quote
katya Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Z tego co pamiętam, Tobim opiekowała sie Pani, która na Kosodrzewiny zajmuje się kotkami. Bardzo jej zależało na psiaku. Robiłam mu fotkę i jestem prawie pewna dziewczyny, że ona ma więcej niż 5 lat, co najmniej 8, co oczywiście mu w niczym nie pomoże... Quote
ciapuś Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 ten banerek jest już podlinkowany ,wasze w podpisach niestety nie więc trudno jest tu trafić Quote
hanka456 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Ma tyle lat ile ma, ktoś, kto go zechce prawdziwie, nie będzie mu w metrykę zagladał. I tylko w takim wypadku bedzie to mialo sens, jak go ktos pokocha prawdziwie. Quote
katya Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Haniu, skąd w Tobie tyle wiary? Ja już jestem załamana... :( Quote
jola od jadzi Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Bo przecież niektórym psom się udaje,znajdują domy nawet te starsze, takie, jak Sam, Szkielet, Jadźka, ani są piękne, ani młode, do tego chore, a jednak mają domki... Trzeba wierzyć... Quote
katya Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 To fakt, ale ja ciągle myślę o Nosku, Rockim czy Arii - tyle to trwa... Historia Tobiego jest porażająca, mam nadzieję że kogoś urzeknie, jakąś złotą osobę. Quote
Hanah Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Co za ludzie, tak sobie myślę jak by sie nad nimi poznęcam i sprawia mi to nieziemską radość. Quote
hanka456 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Kasiu, Kasiu, taka cudna z Ciebie "dziewczyna" a taki pesymizm przemawia. Jak się wszyscy "spręzymy" to pojdzie nam wspaniale. Nie może byc inaczej. Quote
katya Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wczoraj miałam gorszy dzień. Trzymam kciuki za Tobiaszka. Co można jeszcze zrobić, żeby miał szansę na domek? Quote
szajbus Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Na razie na allegro jest tylko jeden obserwator. Może nagłośnić sprawę w mediach????? Quote
hanka456 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Postaram się dopytać, czy w radiu sie nie da? Dom potrzebny Tobiemu. Szanowny Obserwatrorze, nie każ Tobiemu czekac długo. Quote
katya Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Pisałam do Pytania na śniadanie w sprawie Puszka ale nie odpisali. Może spróbujmy w sprawie Tobiego. Są też Rozmowy w toku, Dzień dobry TVN, Ekspres Reporterów, Na celowniku, Interwencja, Uwaga. Może tam? Quote
_Tosia_ Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 dziewczyny słuchajcie, poczekajcie z tymi mediami, może by najpierw P. Siemińską zapytac, co? z tego, co wiem, miała z nimi nieciekawe doświadczenia i może nie chcieć. zniechęcicie ją tylko. Quote
katya Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 No tak, zapomniałam, że mogą być problemy tego typu... :roll: Quote
Recommended Posts