Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tobi, Tobi, czyzby nadzieja dla Ciebie poza naszym krajem się kryła?
Kiedys dałam ogłoszenie do gazety niemieckiej tak po prostu, odezwała się Pani o adoptowała sunię co nie miała żadnych szans. Może jeśli ktos zna niemiecki mógły to zrobic, albo ma znajomych w tym kraju? Moi niestety się już wyprowadzili.

Posted

[quote name='Aarionne']Moi drodzy!
Na własny użytek zrobiłam nowy banerek Tobiemu, może ktoś też będzie chciał :lol:

Piękny bannerek. Niestety ja nie mam miejsca w podpisie. :roll:

[quote name='Aarionne']Jak tam moi drodzy? Czy ktoś się chociaż pytał o Tobiczka? Ktoś dzwonił? Pisał? Allegro daje jakikolwiek odzew?
Szajbusowa pisała żę Tobiczek miał kilku obserwatorów na allegro - jednak nikt się nie odzywa.

Posted

hanka456 napisał(a):
Tobi, Tobi, czyzby nadzieja dla Ciebie poza naszym krajem się kryła?
Kiedys dałam ogłoszenie do gazety niemieckiej tak po prostu, odezwała się Pani o adoptowała sunię co nie miała żadnych szans. Może jeśli ktos zna niemiecki mógły to zrobic, albo ma znajomych w tym kraju? Moi niestety się już wyprowadzili.

..... P. Siemińska nie zgodzi się na kolejną adopcję do Niemiec. Znacie historię Gado, dobka bez jednej łapki? wyjechał do Niemiec, kilka dni temu zmarł. miał wadę serca, nie sądzę, by jego śmierć nastąpiła z winy człowieka, ale nieufność P. Siemińskiej wzrosła. rozmawiałam z nią na ten temat - wiem, że byłaby przeciwna, gdyby znów ktoś chciał psa do Niemiec. wiem, że to może odebrać mu szansę na dom, ale... nakazać nie mogę.

Posted

Myslicie, że ludzie boją się zaadoptować psa po takim przejściu? Bo w sumie nie wiadomo jak on będzie się zachowywał w domu... Może bać się ciemności albo ciasnych miejsc...

Posted

Aarionne napisał(a):
Myslicie, że ludzie boją się zaadoptować psa po takim przejściu? Bo w sumie nie wiadomo jak on będzie się zachowywał w domu... Może bać się ciemności albo ciasnych miejsc...

Możliwe że ludzie boją się adoptować takiego psa. Trzeba mu pomóc! KONIECZNIE.

Niewiasta - jest jakieś zainteresowanie Tobim dzięki temu artykułowi na stronie internetowej www.pies.pl ?

Posted

Prawie wszystkie moje psy były po ciężkich przejściach. To ogromna satysfakcja patrzeć jak psiak zmienia się w szczęśliwe stworzenie i nas uszczęśliwia. Czasem trzeba wykazać się dużą cierpliwością, a czasami "idzie szybko". Zawsze warto - one więcej nam dają niż otrzymują! Mam też przyjaciółkę, która zawsze ze schroniska brała suczki których nikt już nie chciał. Rozkosz była patrzeć jak się zmieniały w pewne siebie panie domu. Tacy ludzie też są, tylko nie zawsze ich spotykamy!

Posted

anna napisał(a):
Prawie wszystkie moje psy były po ciężkich przejściach. To ogromna satysfakcja patrzeć jak psiak zmienia się w szczęśliwe stworzenie i nas uszczęśliwia. Czasem trzeba wykazać się dużą cierpliwością, a czasami "idzie szybko". Zawsze warto - one więcej nam dają niż otrzymują! Mam też przyjaciółkę, która zawsze ze schroniska brała suczki których nikt już nie chciał. Rozkosz była patrzeć jak się zmieniały w pewne siebie panie domu. Tacy ludzie też są, tylko nie zawsze ich spotykamy!

To prawda - samo schronisko jest już dla psa traumą, a przeciez zdecydowana większość adoptowanych zwierzaków po pewnym czasie staje sie nie do poznania - robią się ufne, bardziej kontaktowe, radośniejsze i przede wszystkim piękniejsze (i nie chodzi tylko o to, że pięknieją w oczach swojego opiekuna ;) )

Posted

Aarionne napisał(a):
To prawda - samo schronisko jest już dla psa traumą, a przeciez zdecydowana większość adoptowanych zwierzaków po pewnym czasie staje sie nie do poznania - robią się ufne, bardziej kontaktowe, radośniejsze i przede wszystkim piękniejsze (i nie chodzi tylko o to, że pięknieją w oczach swojego opiekuna ;) )

Brzmi fantastycznie, prawda?
A odpowiedź jest przecież tak prosta, tak banalna, że niejeden człowiek nie wierzy - MIŁOŚĆ:loveu:

Posted

bellatriks napisał(a):
Brzmi fantastycznie, prawda?
A odpowiedź jest przecież tak prosta, tak banalna, że niejeden człowiek nie wierzy - MIŁOŚĆ:loveu:

Niby tak niewiele, a przecież ponad to nic więcej na świecie nie ma...

Posted

Co słychac u naszej piekności burkowatej - Tobiczka Słodkiego? Pewnie rozprostowuje teraz łapki po poobiedniej drzemce ;)
Ach, jak dobrze by było, gdyby mógł tak sobie we własnym domku podrzemać...