Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zobaczcie, jak to jest...Historia Tobiego jest naprawdę tragiczna,nie wyobrażam sobie, co ten pies musiał przejść leżąc tam na dnie studni,to że przeżył to cud.Tytuł wątku oddaje wszystko a tak naprawdę nie za wiele osób tu zagląda,czyżbyśmy powoli tracili wrażliwość,czy okrucieństwo ludzi spowodowało,że nic nas już nie zdziwi, nie poruszy naszych serc? Aż boję się, że mogłaby to być prawda...

Posted

Mnie również czasami wydaje się, że wobec tylu tragicznych, przeokropnych zdarzeń, które zapisane są na tym forum jego osobista historia wydaje się byc jedną z wielu. szkoda, ze tak malo osób moze pomóc i odmienić jego los. Tak sobie myślę, ze jeśli nie wytężymy wszystkich sił i nie ograniczymy populacji psiej i kociej, to wkrótce calkiem zobojętniejemy. Oby taka obojętność nie dotknęła Tobiego.

Posted

Haniu tylko jak tym ludziom wytłumaczyć, że sterylka to nie jest okaleczenie psa? Mają czasem takie dziwne podejście....
A potem same nieszczęście, słodkie szczeniaki, które potem stają się dorosłymi psami, niechcianym psami.:-(

Posted

Wiem, ze to jest bardzo trudne i jest to praca "u podstaw" i na dlugie lata, ale w innych krajach sytuację opanowali u nas tez się da jesli bedziemy konsekwentni, silni i zdeterminowani. Narodziny pod kontrolą tylko i wyłącznie. Ja osobiście mówię o tym każdemu gdzie się da i juz.

Posted

Z tego co pamiętam, Tobim opiekowała sie Pani, która na Kosodrzewiny zajmuje się kotkami. Bardzo jej zależało na psiaku.
Robiłam mu fotkę i jestem prawie pewna dziewczyny, że ona ma więcej niż 5 lat, co najmniej 8, co oczywiście mu w niczym nie pomoże...

Posted

To fakt, ale ja ciągle myślę o Nosku, Rockim czy Arii - tyle to trwa... Historia Tobiego jest porażająca, mam nadzieję że kogoś urzeknie, jakąś złotą osobę.

Posted

Pisałam do Pytania na śniadanie w sprawie Puszka ale nie odpisali.
Może spróbujmy w sprawie Tobiego. Są też Rozmowy w toku, Dzień dobry TVN, Ekspres Reporterów, Na celowniku, Interwencja, Uwaga. Może tam?

Posted

dziewczyny słuchajcie, poczekajcie z tymi mediami, może by najpierw P. Siemińską zapytac, co? z tego, co wiem, miała z nimi nieciekawe doświadczenia i może nie chcieć. zniechęcicie ją tylko.