Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej! Od jakiegoś czasu co miesiąc wysyłam trochę kasy do prywatnego schroniska w Skierniewicach. Kiedyś w necie natrafiłam na prośbę o pomoc Pani Elżbiety, która się nim opiekuje. No i pomagam jak mogę i dostaję nawet kartki świąteczne. Chciałabym znaleźć więcej info o tym schronisku (nie jest duże) - może ktoś z Was może mi opwiedzeć coś an ten temat (jakie mają warunki, ile zwieraków, itp.). Dzięki i pozdrawiam

Posted

Ta Pani nazywa się Elżbieta Makowska i coś mi się wydaje, że to są Skierniewice - Balcerów (nie wiem czy to jest dzielnica czy miejscowość obok). Dzięki za zainteresowanie i proszę o dalszą współpracę :wink:

Pozdrawiam Monika

Posted

Bylam na szpiegach 8)

Patrzcie czego sie dowiedzialam

"w schronisku byłem tylko dwa razy, zostawiłem tam tak ze 3 lata temu swojego

pieska w hotelu na kilka dni. Zaopiekowano sie pieskiem bardzo dobrze.

Schronisko prowadzone jest przez ZAKŁAD UTRZYMANIA MIASTA ul. Czerwona 7 tel.

046 833 30 08, nie mają strony w internecie. Warunki chyba jak w innych

schroniskach, taka bieda i przepełnienie.

Pozdrowienia

Tomek

8)

Posted

Pani Elzbieta Makowska ma swoje prywatne przytulisko i z tego co wiem jest jej ciezko. Przytulisko to miesci sie jak widac w okolicach Skierniewic. Wiem,ze tam ze dwa lata temu sie przenosila. Poprzednio mieszkala w Puszczy Marianskiej niedaleko Korabiewic czyli Pani Magdy Szwarc, ktora tez ma schronisko prywatne. Pani E.Makowska tylko moze liczyc na pomoc darczyncow. A to drugie schronisko,w Skierniewicach, jak widac to schronisko miejskie.

• 2 years later...
Guest Kamcia_14
Posted

Sorka że odświerzam stary wątek :roll:. Chciałam powiedzieć że
ja jestem ze skierniewic , a do tego schronu czasmi jeżdze :razz:.
Tak więc jeśli macie jakieś pyt. dot tego schroniska to pisać do mnie :razz:.

• 7 months later...
Posted

Arka, czy p.E.Makowska to osoba godna zaufania? Zwróciła się o pomoc do Fundacji Viva, a mnie poproszono o sprawdzenie, czy warto jej pomagać. Przypomniałam sobie, że Ty kiedyś o niej tu napisałaś. Wiesz coś więcej? Wolałabym uniknąć wypytywania sąsiadów, żeby jej nie zaszkodzić jakoś.

• 4 months later...
  • 2 years later...
  • 4 months later...
Posted

Witam,
mylicie na wątku dwa miejsca. Jedno to schronisko miejskie w Skierniewicach. Nie znam, ale słyszałam o nim. Kiedyś okropne, dzisiaj zdecydowanie lepiej.
Drugie miejsce to przytulisko pani Eli Makowskiej dla 25 psów w Balcerowie pod Skierniewicami. Pani Ela jest obecnie w szpitalu i nie wiadomo, kiedy z niego wyjdzie. rPsy są pod opieką "sąsiada", ale nie wiadomo jak długo, bo osoba ta zażądała jakiejś astronomicznej kwoty za swoją opiekę.
Warunków, w jakich mieszka p. Ela nie da się pisać. Każdy, kto to ogląda mówi "o Boże". Potrzebna jest wszelka pomoc - rzeczowa i finansowa. Pieniądze zbieramy na konto Stowarzyszenia NADIR - przed zimą trzeba kupić p. Eli opał a zwierzętom zapas karmy.

• 1 month later...