malawaszka Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Hej! Od jakiegoś czasu co miesiąc wysyłam trochę kasy do prywatnego schroniska w Skierniewicach. Kiedyś w necie natrafiłam na prośbę o pomoc Pani Elżbiety, która się nim opiekuje. No i pomagam jak mogę i dostaję nawet kartki świąteczne. Chciałabym znaleźć więcej info o tym schronisku (nie jest duże) - może ktoś z Was może mi opwiedzeć coś an ten temat (jakie mają warunki, ile zwieraków, itp.). Dzięki i pozdrawiam Quote
azzie5 Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 ja starałam się coś znaleźć na ten temat, pytałam-i nic :( Ale jeszcze się postaram-w końcu nie mieszkam od Skierniewic tak daleko! Quote
ARKA Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 A to schronislko jest w samych Skierniewickach a nie gdzies kolo nich? A jak ta Pani sie nazywa Elzbieta i co dalej... Quote
malawaszka Posted April 11, 2004 Author Posted April 11, 2004 Ta Pani nazywa się Elżbieta Makowska i coś mi się wydaje, że to są Skierniewice - Balcerów (nie wiem czy to jest dzielnica czy miejscowość obok). Dzięki za zainteresowanie i proszę o dalszą współpracę :wink: Pozdrawiam Monika Quote
anetta Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Bylam na szpiegach 8) Patrzcie czego sie dowiedzialam "w schronisku byłem tylko dwa razy, zostawiłem tam tak ze 3 lata temu swojego pieska w hotelu na kilka dni. Zaopiekowano sie pieskiem bardzo dobrze. Schronisko prowadzone jest przez ZAKŁAD UTRZYMANIA MIASTA ul. Czerwona 7 tel. 046 833 30 08, nie mają strony w internecie. Warunki chyba jak w innych schroniskach, taka bieda i przepełnienie. Pozdrowienia Tomek 8) Quote
Terzia Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Skierniewice to chyba tez niedaleko Lodzi..... cholerka, dlaczego nie jestem jakims milionerem? :evil: Quote
malawaszka Posted April 14, 2004 Author Posted April 14, 2004 Czyli pomagamy dalej :)) Rozumiem, że powyższa informacja jest właśnie o tym schronisku w Balcerowie. Dzięki wielkie za pomoc i pozdroofki. Monika Quote
malawaszka Posted April 14, 2004 Author Posted April 14, 2004 I jeszcze jedno pytanko: Czy uważacie że jest to dobry sposób na pomaganie psiakom? Czy może powinnam te pieniądze wysyłać gdzie indziej? Co o tym sądzicie? Quote
ARKA Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Pani Elzbieta Makowska ma swoje prywatne przytulisko i z tego co wiem jest jej ciezko. Przytulisko to miesci sie jak widac w okolicach Skierniewic. Wiem,ze tam ze dwa lata temu sie przenosila. Poprzednio mieszkala w Puszczy Marianskiej niedaleko Korabiewic czyli Pani Magdy Szwarc, ktora tez ma schronisko prywatne. Pani E.Makowska tylko moze liczyc na pomoc darczyncow. A to drugie schronisko,w Skierniewicach, jak widac to schronisko miejskie. Quote
malawaszka Posted April 14, 2004 Author Posted April 14, 2004 OOO, dzięki Arka. W takim razie trzeba pomagać jeszcze pilniej i więcej. Dzięki Ci za informacje. Szkoda tylko, że nie mogę pomóc wszystkim, ale robię co mogę :) Pozdrawiam Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Sorka że odświerzam stary wątek :roll:. Chciałam powiedzieć że ja jestem ze skierniewic , a do tego schronu czasmi jeżdze :razz:. Tak więc jeśli macie jakieś pyt. dot tego schroniska to pisać do mnie :razz:. Quote
zasadzkas Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 A co tam robisz? I czym jeździsz? Bo nie mam auta, a to kłopot. A mam potrzebę w końcu sprawdzić to miejsce. p.s. Fajnie, że znalazłaś ten temat. Quote
zasadzkas Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Arka, czy p.E.Makowska to osoba godna zaufania? Zwróciła się o pomoc do Fundacji Viva, a mnie poproszono o sprawdzenie, czy warto jej pomagać. Przypomniałam sobie, że Ty kiedyś o niej tu napisałaś. Wiesz coś więcej? Wolałabym uniknąć wypytywania sąsiadów, żeby jej nie zaszkodzić jakoś. Quote
ruda76 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ja tez jezdzę do Skierniewic i mogę jej cos podrzucic lub pomoc gdyby była taka potrzeba:p Nie znam tylko adresu Quote
zasadzkas Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Mogę ci dać do niej telefon na prv, adresu nie znam. Powiedz, że masz kontakt z Fundacji Viva. Quote
ARKA Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wiele zmienia sie w schronisku. Dobrze,ze zima laskawa wiec mozna spokojne remonty przeprowadzac w schronisku-kilka zdjec. Quote
luka1 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 w 2007 roku Arka robiła w Skierniewickim schronisku "przegląd" i wyglądało to tragicznie http://arka.strefa.pl/Skierniewice/Skierniewickie-schronisko.html czy jest ktoś ze Skierniewic i może powiedzieć co sie tam zmieniło - czy w ogóle coś się zmieniło? Quote
stzw Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Witam, mylicie na wątku dwa miejsca. Jedno to schronisko miejskie w Skierniewicach. Nie znam, ale słyszałam o nim. Kiedyś okropne, dzisiaj zdecydowanie lepiej. Drugie miejsce to przytulisko pani Eli Makowskiej dla 25 psów w Balcerowie pod Skierniewicami. Pani Ela jest obecnie w szpitalu i nie wiadomo, kiedy z niego wyjdzie. rPsy są pod opieką "sąsiada", ale nie wiadomo jak długo, bo osoba ta zażądała jakiejś astronomicznej kwoty za swoją opiekę. Warunków, w jakich mieszka p. Ela nie da się pisać. Każdy, kto to ogląda mówi "o Boże". Potrzebna jest wszelka pomoc - rzeczowa i finansowa. Pieniądze zbieramy na konto Stowarzyszenia NADIR - przed zimą trzeba kupić p. Eli opał a zwierzętom zapas karmy. Quote
Pysioo Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Wiadomo coś na temat sytuacji w przytulisku? Quote
Nienawidzeludzizeskiernie Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Pysioo']Wiadomo coś na temat sytuacji w przytulisku?[/QUOTE] niestety podobno czlowiek z gminy nakazal panu ktory opiekowal sie psami zeby podal im w karmie trutke na gryzonie i one glodne zjadly to :( (*) Quote
Nienawidzeludzizeskiernie Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 czego to ludzie nie zrobia dla kasy nawet zaprzedaja dusze diablu a zarzekal sie ze taki opiekun zwierzat ze krzywdy im nie zrobi. ma swoje w domu i trzeba mu je zabrac bo tacy ludzie nie powini miec nawet robaka Quote
Atomowka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Jak to???? Czyli mamy przez to rozumieć że wszystkie zwierzaki odeszły? Quote
Rabin Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Atomowka']Jak to???? Czyli mamy przez to rozumieć że wszystkie zwierzaki odeszły? odsylam was do poczytania linku http://www.dogomania.pl/threads/178339 głownie str 33 i 34 macie tam napisane co niestety zaszło :( Quote
Recommended Posts