Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwonila Pani z Myslowic, ktora znalazla pieska [nazwalam go Drops]. Nikt pieska nie szuka. Wobec tego piesek zostaje u mnie.Na stale. Chyba moge tak zadecydowac, bo nikt sie nim nie interesuje. Temat mozna zamknac.

Posted

Monika , oczywiscie , że interesuje nas los pieska ! Mamy teraz w Krakowie 14 psów ze schroniska - umieralni i czasu brakuje na wszystko ale nigdy na przeczytanie takiej wiadomości !

Dziękuję Ci za opiekę nad Dropsem ! I oczywiscie czekam na zdjęcia .

Zgłoszenie o piesku jest w schronisku w Mysłowicach i w Katowicach , pani z Mysłowic mówiła mi , że on już się błąkał jakiś czas zanim go złapali , moze go ktos wyrzucił ?

Posted

monika55 napisał(a):
No to te sprawe macie z "glowy" Tylko nie bardzo wiem jak to prawnie wyglada.Ale poradze sobie.

Prawnie to wyglada tak,ze dorze byloby dla spokoju sumienia abys sama zadzownila do schroniska w Myslowicach i zglosila, ze u Ciebie jest taki piesek, znaleziony tu i tu...
Schronisko ma prawo wydac psa do nowego domu po 14 dniach pobytu psa w schronisku wiec zaloz sobie, ze Ty ten tymczas no te 14 dni od dnia znaleziene psieska jestes...A wogole to jednak miej na uwadze, jakis dluzszy czas, ze ktos go szuka...psiak byl zadbany i tez ktos teskni, byc moze, za nim tak jak Ty za swoim..Jak dlugo bedziesz szukala swojego psa, tylko dwa tygodnie..chyba ciagle chcialbys go odszukac, byc moze i tego psiaka wlasciele jakos szukaja..Moze dali ogloszenie prasowe, lokalne jakies, i sie nie ukazalo jeszcze...no rozne sa wypadki losowe tez....ktos wyjechal, komus psa pod opieka zostawil i pies mu uciekl..ktos mial wypadek samochodowy, jechal z psem, i sam lezy poturbowany w szpitalu(tak mieli moi znajomi) a pies zyje i nic mu nie jest i sie blakal...rozne rzeczy w zyciu moga sie przytrafic, przerozne.

Posted

Dalam ogloszenia na stronie Katowic, a Pani z Myslowic zostawilam swoje dane. Jestem z nia w kontakcie.Po zachowaniu psa mysle ostroznie, ze mogli go miec starsi ludzie, ktorzy byc moze nie maja internetu. I rozumiem ze ktos za nim teskni tak jak ja za swoim. I mojego szukam i szukam.:-(

Posted

monika55 napisał(a):
Dalam ogloszenia na stronie Katowic, a Pani z Myslowic zostawilam swoje dane. Jestem z nia w kontakcie.Po zachowaniu psa mysle ostroznie, ze mogli go miec starsi ludzie, ktorzy byc moze nie maja internetu. I rozumiem ze ktos za nim teskni tak jak ja za swoim. I mojego szukam i szukam.:-(

Moze trzeba oplakatowac okolice poprostu gdzie psiak sie przybłakał?

Poza tym moga dzwonic do schroniska a wiesz w schroniskach jest roznie z tak infomacja zwrotną:shake:

Posted

Ja tego plakatowania nie jestem w stanie zrobic. To ok 100 km w obie strony. Mysle, ze poszukiwania zaczyna sie od schroniska, ja objechalam wszystkie okoliczne.Potwierdze namiary na mnie w Myslowicach[ w schronie] . Piesio niech juz u mnie zostanie, zreszta i tak go nikt nie chce.A on biedak oprocz tulaczki zaliczyl juz 3 domy.On zaginal juz ok 3 tygodni temu.Potrzebuje domu, on ciagle wtulony we mnie.Bardzo mi go zal.

Posted

Monika ja miałam psa na tymczasie ok 5 tygodni.
Dawałm ogłoszenia w necie. Dzwoniło dużo osób ale ja niechciała go oddać bo czekałam na właścicieli.
Po 3 tyg. zadzwonili fajni młodzi ludzie i adoptowali psa. Po tygodniu był u mnie z powrotem.
A po następnych dwoćh odnależli sie właściciele.
Pewna dziewczyna zauważyła ogłoszenie w necie i skojarzyła z papierowym które widziała na słupie. Zadzwoniła do mnie podała numer z ogłoszenia i bingo!!!!!
Niestety nie wszyscy maja internet.
Dużo ogłoszeń w okolicycach znalezienia psiaka powinna pomóc.
Trzymam kciuki za odnalezienie właścicieli.

• 1 month later...
Posted

iwop napisał(a):
I zmieńcie w końcu tytuł... Nikt z założycielek wątku tutaj nie zagląda... Dropsik was juz nie interesuje...?:mad:

Popatrz na moje wcześniejsze zapytanie o to jak się piesek czuje , czy dostałam na nie odpowiedź ??

Nie wiem nawet czy po psa ktos się zgłosił czy nadal jest u Moniki .

Posted

hmm... a ja znalazłam taki post z listopada:

29-11-2007, 13:59 #26 monika55

Dzwonila Pani z Myslowic, ktora znalazla pieska [nazwalam go Drops]. Nikt pieska nie szuka. Wobec tego piesek zostaje u mnie.Na stale. Chyba moge tak zadecydowac, bo nikt sie nim nie interesuje. Temat mozna zamknac.

Więc chyba nie czytasz własnego wątku... a po za tym przeciez oddając psa na tymczas chyba masz jakis telefon do moniki...? Nie byłaś ciekawa co z Dropsem?:oops: Na dogo są tez privy :evil_lol:

Posted

Iwop , do czego Ty dążysz , bo nie rozumiem ?

To nie ja oddałam psa na tymczas , nie mieszkam w Mysłowicach .
Telefon do Moniki ma pani , która pieska znalazła ( w Mysłowicach ) i prosiła mnie o zamieszczenie ogłoszenia na Dogomanii .

Po poscie Moniki , który zamiesciłaś, były wypowiedzi sugerujące , żeby zaczekała jeszcze nieco na zgłoszenie byłych włascicieli , bo od przybycia psa do niej minęło zbyt mało czasu .

Jeśli będę miała kogoś kto pójdzie za mnie do pracy , zajmie się moimi 6 psami + tymczasami , kotami , papugami i odrobi z dzieckiem lekcje , posprząta itd to wtedy będę cały dzień pisała na Dogomanii .

Posted

Patia ale ja nic nie sugeruję...:oops: przeciez ni napisałam, że nic nie robisz...:shake: Na wątek Dropsika trafiłam przez wątek "mojego" Moruska bo tam monika o nim pisała... poprosiłam o link do pieska, ktory zaajął miejsce Niunia i zdziwiłam się, że NIKT do niego nie zagląda i nadal ma ten sam tytuł. Dla mnie to dziwne. Tylko tyle.:p

• 10 months later...