Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I zeby nie bylo tak rozowo...
Saba vel Rolka - bo taka robocza wersje imienia wymyslily corki (cale nasze stado ma imiona na "R" ;) ) - wciaz ma lekki stan podgoraczkowy..
Pije dlatego duzo wody, to i duzo sika. Musimy ponownie sie wybrac do weta zanim jakikolwiek domek sie zdecyduje, zeby wiedziec co jest grane.
Biegunka juz minela, wiec nie wiemy co jest przyczyna. Miala zaczerwienione gardlo, ale nie bylo wyraznej infekcji.

Dzieki wielkie za piekne ogloszenia.

Posted

Najpierw do jutra do 13stej, a potem sie zobaczy. Bedziemy miec odwiedziny rodziny, chetnej zaadoptowac Sabe.
Juz sie zrobilam nerwowa...
Beka ja wczoraj zaatakowala, rozdzielanie bylo w dwie osoby..:(
izolujemy suki, ale dlugo tak nie da rady funkcjonowac.

Posted

Odwiedziny - nie najgorzej - ale zeby Saba byla towarzyszem dla mysliwego, nie moze sie bac strzalow, reszta to kwestia szkolenia. Ale nie dam jej ludziom do testow - myusimy po prostu to sprawdzic sami. Nie wiecie gdzie sie szuka petard? ;-)

Posted

jayo napisał(a):
Odwiedziny - nie najgorzej - ale zeby Saba byla towarzyszem dla mysliwego, nie moze sie bac strzalow, reszta to kwestia szkolenia. Ale nie dam jej ludziom do testow - myusimy po prostu to sprawdzic sami. Nie wiecie gdzie sie szuka petard? ;-)

Może jest w okolicy strzelnica? Należy spróbowac jej reakcję z dużej odległości, potem ją zmniejszać, strzały czy huki z bliska, są ryzykowne.
A może zapytaj jakiegoś szkoleniowca, który przygotowuje psy do testów psychicznych?

Posted

Sprawdze, ale czasu mamy coraz mniej w sumie, bo jednak nasz suka sie nie zgadza na akceptacje Saby w domu.. :-(
Rozdzielamy je, ale na dluzsza mete tak nie powinno byc. Nie chce ryzykowac eskalacji problemu, juz to kiedys cwiczylismy.

Jutro podpytam o testy, chociaz w ogole to jakos dobieranie psa do polowan stoi w sporzecznosci z moimi przekonaniami :roll:

Posted

Moje bokserki zdawały testy psychiczne i były "sprawdzane" na strzały. Wiem, z opowiadań, wlascicieli psów, że nieprzygotowany i w rezultacie przestraszony wystrzałem pies, to do konca życia trauma. Taki pies, później boi się każdego huku, burzy i.t.p...

• 2 weeks later...
Posted

Jagoda - no i dobrze, bo z jej ogloszen mialam kilka telefonow, z ktorych moze inne psiaki dostana swoja szanse...

SABA w swoim domu!!!

Pan jest nia zachwycony. Juz odbyli lesny spacer i Sabcia nie odchodzi od nogi
.
Rezydentka wyzlica troche jeszcze na nia powarkuje, ale nie ma bezposrednich awantur. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji i panienka juz zostanie tam na zawsze :loveu:

Od Panstwa dostalismy 170zl do przekazania na Stowarzyszenie lub potrzebujace psiaki - czy moge je wydac na naszych podopiecznych czy macie jakies inne zyczenia?

Posted

Ogromnie cieszę się, dziękujemy za pomoc, pozdrawiamy stały DOM Sabci-Rolki:lol:.
Bądź szczęśliwa, Sunieczko!

Chciałam wysłac do Ciebie priv, ale nie przyjmuje...

Posted

Sabcia byla dzis u nas w odwiedziny :-)
Bardzo sie denerwowala, czy przypadkiem Pan nie chce jej u nas zostawic :-) Wcale jakos nie widzialam, ze by wolala zostac, miotala sie miedzy nami bidula.
Mam wrazenie, ze odetchnela z ulga jak smyczka byla zapinana do wyjscia.
Wyglada pieknie w nowych szelkach i wlazi Panu na kolana.
Niestety, sypia w nienajlepszych warunkach..... bo na ludzkim poslaniu :diabloti:
I biega na dlugie spacery.

No i byloby tyle na dzis. Poprosilam domek, zeby sie zalogowal na dogo i napisal cos od czasu do czasu o dziewczynce.