patch75 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Maupa4 napisał(a):Z Sabą moja córka Karolina :cool3: Moje zdjęcia - jeżeli jakieś się przyda - jak najbardziej tak ... ladna corcia;) no i sabcia tez oczywiscie;) Quote
jayo Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dziewczyny, trzymajcie kciuki mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Jagoda1 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 jayo napisał(a):Dziewczyny, trzymajcie kciuki mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ....łapki też... ;) Quote
jayo Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 I zeby nie bylo tak rozowo... Saba vel Rolka - bo taka robocza wersje imienia wymyslily corki (cale nasze stado ma imiona na "R" ;) ) - wciaz ma lekki stan podgoraczkowy.. Pije dlatego duzo wody, to i duzo sika. Musimy ponownie sie wybrac do weta zanim jakikolwiek domek sie zdecyduje, zeby wiedziec co jest grane. Biegunka juz minela, wiec nie wiemy co jest przyczyna. Miala zaczerwienione gardlo, ale nie bylo wyraznej infekcji. Dzieki wielkie za piekne ogloszenia. Quote
patch75 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 przepraszam za offa, ale zapraszam na ten watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105042 Quote
tanitka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Dziewczyny, trzymajcie kciuki mocno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cały czas trzymam!!:lol: Quote
jayo Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Najpierw do jutra do 13stej, a potem sie zobaczy. Bedziemy miec odwiedziny rodziny, chetnej zaadoptowac Sabe. Juz sie zrobilam nerwowa... Beka ja wczoraj zaatakowala, rozdzielanie bylo w dwie osoby..:( izolujemy suki, ale dlugo tak nie da rady funkcjonowac. Quote
jayo Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Odwiedziny - nie najgorzej - ale zeby Saba byla towarzyszem dla mysliwego, nie moze sie bac strzalow, reszta to kwestia szkolenia. Ale nie dam jej ludziom do testow - myusimy po prostu to sprawdzic sami. Nie wiecie gdzie sie szuka petard? ;-) Quote
Jagoda1 Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 jayo napisał(a):Odwiedziny - nie najgorzej - ale zeby Saba byla towarzyszem dla mysliwego, nie moze sie bac strzalow, reszta to kwestia szkolenia. Ale nie dam jej ludziom do testow - myusimy po prostu to sprawdzic sami. Nie wiecie gdzie sie szuka petard? ;-) Może jest w okolicy strzelnica? Należy spróbowac jej reakcję z dużej odległości, potem ją zmniejszać, strzały czy huki z bliska, są ryzykowne. A może zapytaj jakiegoś szkoleniowca, który przygotowuje psy do testów psychicznych? Quote
jayo Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Sprawdze, ale czasu mamy coraz mniej w sumie, bo jednak nasz suka sie nie zgadza na akceptacje Saby w domu.. :-( Rozdzielamy je, ale na dluzsza mete tak nie powinno byc. Nie chce ryzykowac eskalacji problemu, juz to kiedys cwiczylismy. Jutro podpytam o testy, chociaz w ogole to jakos dobieranie psa do polowan stoi w sporzecznosci z moimi przekonaniami :roll: Quote
Jagoda1 Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Moje bokserki zdawały testy psychiczne i były "sprawdzane" na strzały. Wiem, z opowiadań, wlascicieli psów, że nieprzygotowany i w rezultacie przestraszony wystrzałem pies, to do konca życia trauma. Taki pies, później boi się każdego huku, burzy i.t.p... Quote
Jagoda1 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Wystawiam nadal Sunię na allegro... Quote
jayo Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Jagoda - no i dobrze, bo z jej ogloszen mialam kilka telefonow, z ktorych moze inne psiaki dostana swoja szanse... SABA w swoim domu!!! Pan jest nia zachwycony. Juz odbyli lesny spacer i Sabcia nie odchodzi od nogi . Rezydentka wyzlica troche jeszcze na nia powarkuje, ale nie ma bezposrednich awantur. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji i panienka juz zostanie tam na zawsze :loveu: Od Panstwa dostalismy 170zl do przekazania na Stowarzyszenie lub potrzebujace psiaki - czy moge je wydac na naszych podopiecznych czy macie jakies inne zyczenia? Quote
Jagoda1 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Ogromnie cieszę się, dziękujemy za pomoc, pozdrawiamy stały DOM Sabci-Rolki:lol:. Bądź szczęśliwa, Sunieczko! Chciałam wysłac do Ciebie priv, ale nie przyjmuje... Quote
Ania_i_Kropka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Strasznie się cieszę :multi::multi::multi::multi: Sabuniu bądź szczęśliwa. Quote
Jagoda1 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Ale gapa ze mnie:oops:, zapomniałam wczoraj dodać, że oczywiście "datek" jest do Twojej dyspozycji...:lol: Quote
jayo Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Sabcia byla dzis u nas w odwiedziny :-) Bardzo sie denerwowala, czy przypadkiem Pan nie chce jej u nas zostawic :-) Wcale jakos nie widzialam, ze by wolala zostac, miotala sie miedzy nami bidula. Mam wrazenie, ze odetchnela z ulga jak smyczka byla zapinana do wyjscia. Wyglada pieknie w nowych szelkach i wlazi Panu na kolana. Niestety, sypia w nienajlepszych warunkach..... bo na ludzkim poslaniu :diabloti: I biega na dlugie spacery. No i byloby tyle na dzis. Poprosilam domek, zeby sie zalogowal na dogo i napisal cos od czasu do czasu o dziewczynce. Quote
Recommended Posts